Expo-Conferința Smart City of Romania

29 – 30 septembrie 2016, CRAIOVA

Urbanizarea rapidă a orașelor prezintă provocări de infrastructură pentru guvern și municipalități. Pe măsură ce orașele cresc și își extind serviciile, administrarea și guvernarea devin din ce în ce mai complexe.  Astfel, este necesară transformarea orașelor pentru a aborda provocările sociale, economice, de inginerie și de mediu.

Un oraș mai inteligent și mai eficient, care cuprinde aspecte legate de transport, securitate, managementul energiei, nivelul de poluare, calitatea serviciilor sociale și de sănătate și durabilitate este opțiunea ideală pentru factorii de decizie și autorități. Tehnologiile inteligente, care sunt motoarele de pe piața orașului inteligent, sunt prietenoase cu mediul, reduc costurile de energie și oferă siguranță operațională. Aceste tehnologii sunt proiectate cu caracteristici care pot identifica problemele într-un stadiu foarte timpuriu, sporesc securitatea și siguranța persoanelor care locuiesc în orașe.

Piața orașelor inteligente este în creștere exponențială.  Această cerere deschide o piață segmentată pentru orașe inteligente.  Segmentele includ:

  • Clădiri inteligente;
  • Gestionarea inteligentă a energiei;
  • Automatizări industriale inteligente;
  • Servicii de asistență socială și medicală inteligente;
  • Transport inteligent și integrat;
  • Securitate inteligentă

Ne-am propus să organizăm acest eveniment care să evidențieze modul în care tehnologia și inovarea vor permite apariția orașelor inteligente de mâine. Vă propunem să dezbatem împreună câteva subiecte de actualitate privind dezvoltarea durabilă și eficiența energetică; securitatea cibernetică și confidențialitatea datelor; rețelele inteligente (de energie, de comunicații, de apă etc.) și sistemele inteligente de transport.

http://www.romaniasmartcities.ro

Share