Cum pregătesc autoritățile turce spitalele pentru cutremur cu grupurile electrogene HIMOINSA

HIMOINSA furnizează energie electrică în caz de urgență Spitalului Orășenesc Ikitelli, cea mai mare clădire rezistentă la cutremur din lume și unul dintre cele mai mari spitale din Europa.

Amplasare: Istanbul, Turcia
Putere instalată: 25 x 2.500 kVA = 62,5 MVA
Grupuri electrogene: 25 de unități HTW-2295 T5 (montaj pe șasiu fără  carcasă, în hală compartimentată)
Configurație specială: Grupuri electrogene de urgență pentru a garanta alimentarea cu energie a instalațiilor și clădirilor complexului spitalicesc, lucrând în paralel cu rețeaua pentru a asigura fluxul de energie în caz de întrerupere a rețelei. Dealerul grupurilor electrogene a fost Yanmar Turcia iar clienții au fost Rönesans Holding și Ministerul Sănătății din Turcia.
Istanbul, cu peste 15 milioane de locuitori, este cel mai populat oraș din Turcia și are cel mai mare număr de locuitori care locuiesc în aceeași zonă urbană din Europa. O astfel de concentrare reprezintă o adevărată provocare pentru serviciile de sănătate publică în furnizarea populației de servicii de sănătate de calitate. Având în vedere acest lucru, Ministerul Sănătății din Turcia a dezvoltat noul Campus Integrat al Sănătății Ikitelli City, care va oferi servicii de sănătate acestei mari zone metropolitane a orașului.
Este cel de-al treilea cel mai mare proiect de asistență medicală prin parteneriat public privat (PPP) implementat pe teritoriul turc până în prezent. Este un adevărat oraș de asistență medicală  compus dintr-un campus și opt clădiri dedicate spitalelor de specialitate situate lângă campus, o clădire pentru management și logistică, alta pentru servicii tehnice, trei heliporturi și o uzină de tri-generare (proiect în curs de realizare care încorporează grupuri electrogene HIMOINSA). Suprafața totală a ansamblului de clădiri  este de peste un milion de m2. Facilitățile sale vor primi până la 60.000 de vizitatori pe zi și vor include peste 9.500 de angajați direcți.
Datorită activității seismice a zonei, au fost încorporate peste 2.000 de izolatoare seismice pentru a proteja instalațiile de posibile mișcări seismice, devenind astfel cea mai mare clădire din lume protejată de izolatoare  seismice.
HIMOINSA împreună cu Yanmar Turcia, au furnizat 25 de electrogene diesel HTW-2295 T5 apte să furnizeze puterea de 50 MW în regim de standby, pentru a garanta funcționarea continuă a instalațiilor spitalului în caz de întrerupere a rețelei.
OBIECTIV
S-a dorit o centrală electrică de urgență pentru spital, ce să asigure o putere de 50 MW . Grpurile electrogene au un răspuns rapid la orice întrerupere a rețelei, pot funcționa independent sau în paralel atât timp cât este necesar, asigurând 100% din sarcină. Ansamblul de clădiri ale spitalului este alimentat de două racorduri la rețeaua publică; în momentul în care primul eșuează, al doilea începe să funcționeze, iar în cazul în care și cel de-al doilea eșuează, grupurile electrogene vor începe să funcționeze pentru a garanta întreaga alimentare.
SOLUŢIE
Grupurile electrogene sunt montate pe șasiu fără carcasă și dispun de motoare fiabile cu radiator redimensionat. Ele sunt conectate la un transformator independent și sunt alimentate cu combustibil de la rezervoare exterioare, oferind o autonomie extinsă pentru perioade lungi de utilizare. Aceste grupuri electrogene sunt distribuite în mai multe încăperi ale halei fiind instalate fie 2 fie 3  pe încăpere.
Efecan Ülkü, manager sisteme energetice Yanmar în Turcia, asigură că: „Grupurile  electrogene HIMOINSA sunt cea mai sigură tehnologie pentru a face față aplicațiilor critice, unde o întrerupere poate avea un impact extraordinar asupra siguranței pacienților” și adaugă că „proiectul a fost dezvoltat sub rezerva unui studiu exhaustiv de către ambele companii implicate  pentru a oferi soluția optimă cerută de client „.
Specificatii tehnice
Cei 25 grupuri electrogene HTW-2295 T5 sunt echipate cu motor Mitsubishi, cu radiator tropicalizat redimensionat pentru temperatura de 50 ° și dispun de prize de aer verticale. Grupuri electrogene sunt capabile să pornească în câteva zeci de secunde și pot oferi 100% din sarcină.
Pentru a asigura cel mai înalt nivel de izolare fonică, electrogenele au fost instalate în încăperi izolate fonic, dotate cu puncte de intrare și ieșire a aerului special pregătite cu duze de evacuare verticale.
Pentru a le permite sincronizarea cu rețeaua, electrogenele încorporează un panou de control paralel Woodward 3500XT instalat în panoul de sincronizare și un panou de comandă de urgență ComAp AMF25 instalat în generator pentru o întreținere ușoară. În acest fel, poate fi selectat necesarul de putere și numărul de grupuri care să funcționeze la un moment dat.

www.himoinsa.com

Share