LED: Mai e mult până departe sau grija luminii de mâine!

În numărul trecut am încercat să trecem în revistă principalele aspecte care teoretic ar trebui să definească sursele LED. Am menționat că vom reveni cu o serie de aspecte asupra a ceea ce se întâmplă în realitatea tehnică și comercială în domeniul aplicațiilor.

Read more

Noul laborator de testare a ABB ajută clienții să găsească combinația ideală între motor și acționare

ABB a inaugurat un nou laborator de testare variatoare de viteză (convertizoare de frecvență) de la fabrica din Helsinki, Finlanda. Facilitatea permite acum clienților să aibă propriile lor motoare testate cu variatoare de viteză ABB (VSD), pentru a verifica impactul lor asupra consumului de energie și a performanței.

Read more

Sorin Boros -RECOLAMP: De ce și cum trebuie reciclate deșeurile de echipamente de iluminat

Sorin Boroș este absolvent al Universității Petru Maior din Târgu Mureș, Facultatea de „Inginerie Managerială și Tehnologică”. În ianuarie 2008, el s-a alăturat Recolamp ca director de logistică și în cadrul Asociației a dezvoltat o rețea națională de colectare deșeuri de peste 12.000 de puncte care, până la această dată, a asigurat preluarea și reciclarea a peste 3.000 de tone de deșeuri de echipamente de iluminat.

Read more