Solar Impulse dovedește încă o dată că inovația, tehnologia și spiritul de pionierat pot face față provocărilor golbale

Solar Impulse dovedește încă o dată că inovația, tehnologia și spiritul de pionierat pot face față provocărilor globale

 

Partenerul ABB, Solar Impulse, încheie zborul cu zero combustibil în jurul lumii, demonstrând astfel că putem merge în jurul lumii fără a consuma resurse. Ca și lider în tehnologia de pionierat, ABB pune acest mesaj în practică.

Solar Impulse a făcut istorie încheind primul zbor în jurul lumii doar pe bază de energie solară. Avionul a aterizat în punctul de plecare din Abu Dhabi la 04:05 am ora locală, după un zbor final de 48 ore și 37 minute pornind din Cairo.

“Aceasta este o realizare istorică încărcată de o extraordinară semnificație simbolică”, a spus Ulrich Spiesshofer, CEO al ABB. “S-a demonstrat în mod clar că putem merge în jurul lumii fără a consuma resurse, cu un spirit pionieresc și tehnologie curată. În numele tuturor celor de la ABB le adresăm felicitări lui Bertrand Piccard, André Borschberg și restului echipei Solar Impulse. Suntem extrem de mândri pentru că am putut contribui la acest proiect remarcabil.”

ABB a impulsionat atât inovația cât și alianța tehnologică cu Solar Impulse deoarece, ceea ce proiectul a reușit să realizeze în aer, ABB realizează pe pământ, ca și pionier în domeniul tehnologiilor energetice și de automatizări de 125 ani în Elveția.

„Este un început istoric, nu doar pentru aviație, ci și pentru energia regenerabilă si tehnologiile curate”, a declarat Bertrand Piccard pilotul, inițiatorul și președintele Solar Impulse la sosire. „Combinând punctele lor tari, Solar Impulse și ABB au reușit să demonstreze că inovația de ultimă oră poate fi transformată în soluții credibile și că energia poate fi produsă într-un mod mai eficient, stocată și apoi utilizată pentru crearea unei lumi mai curate.”

Co-fondatorul Solar Impulse, CEO și pilot André Borschberg a confirmat valoarea acestui parteneriat: „Misiunea nu ar fi fost posibilă fără expertiza și sprijinul ABB și a altor organizații care au contribuit la acest proiect. În cadrul alianței sale de inovație și tehnologie cu Solar Impulse, ABB a pus la dispoziție experți care au susținut misiunea, inclusiv ingineri care au fost membri ai echipajului de la sol pe tot parcursul zborului în jurul lumii.”

În încercarea zborului în jurul lumii, Solar Impulse a avut de înfruntat mai multe provocări pe care ABB le rezolvă la sol pentru clienții săi, cum ar fi maximizarea puterii celulelor solare, integrarea energiei regenerabile în cadrul sistemelor de distribuție și îmbunătățirea eficienței energetice.

Pe timpul zborului său în jurul lumii, Solar Impulse a făcut opriri pe patru continente  (Asia, America de Nord, Europa și Africa) și a zburat peste două oceane (Pacific și Atlantic), precum și peste Marea Mediterană și Peninsula Arabă. Pe drum, a stabilit câteva noi recorduri aviatice, cum ar fi acela al celei mai lungi durate solo pentru un avion (117 ore, 52 minute) realizat de André Borschberg între Japonia și Hawaii precum și prima traversare a Oceanului Atlantic într-un avion solar, realizat de către Bertrand Piccard.

Share