Noul laborator de testare a ABB ajută clienții să găsească combinația ideală între motor și acționare

Noul laborator de testare a ABB ajută clienții să găsească combinația ideală între motor și acționare

ABB a inaugurat un nou laborator de testare variatoare de viteză (convertizoare de frecvență) de la fabrica din Helsinki, Finlanda. Facilitatea permite acum clienților să aibă propriile lor motoare testate cu variatoare de viteză ABB (VSD), pentru a verifica impactul lor asupra consumului de energie și a performanței.

Un nou laborator de testare convertizoare de frecvență ale clienților ABB a fost creat pentru a permite clienților să evalueze capacitatea propriilor motoare atunci când funcționează în combinație cu noua generație de unități ABB. Instalația încorporează echipamente independente pentru măsurători de înaltă precizie de transmisie/performanțe dinamice cu motor, capacitate de încărcare și eficiență, care permite clienților să găsească sistemul optim de acționare pentru aplicația lor, contribuind la reducerea costurilor, a dimensiunii echipamentelor și a consumului de energie.

Laboratorul de testare are un concept complet nou, care are drept scop satisfacerea cerințelor clienților ABB, cum ar fi companiile de tehnologie din industria constructoare de mașini și integratorii de sistem. El oferă acum o modalitate simplă și de încredere pentru clienți pentru a testa diverse combinații motor/unitate de acționare înainte de a introduce un nou produs ABB în producția de masă.

„Această investiție sprijină cu adevărat procesul de stabilire a combinației ideale a motorului cu convertizorul de frecvență și demonstrează modul în care putem ajuta clienții să testeze echipamentele lor cu puteri de până la 400 kW, cu o cantitate minimă de efort pentru a verifica dacă soluția oferită de ABB este cea mai bună alegere pentru aplicația lor”, explică Morten Wierod, Managing Director al Drives and Controls business unit.

Divizia de acționări a ABB are la nivel mondial laboratoare client în Statele Unite, China și India, care oferă sprijin local. Morten Wierod a continuat: „Acest nou laborator de la Helsinki este centrul de excelență pentru divizia  noastră de afaceri, de unde sprijinim clienții de nivel mondial cu cele mai exigente cerințe. Principalul avantaj al acestor laboratoare este modul în care le vom conecta împreună într-un lanț global, astfel încât toți clienții să primesc întotdeauna cel mai bun suport disponibil de la unitatea ABB cea mai potrivită”.

Decizia de a face investiții pentru a crea noua facilitate a fost bazată pe experiența de succes a ABB cu laboratorul de aplicații client pentru macara și troliu, aplicații lansate în 2011. De asemenea, această facilitate, situată la fabrica de convertizoare din Helsinki, oferă facilități pentru producătorii de echipamente originare, pentru a testa compatibilitatea unității ABB în macarale și vinciuri, într-un mediu simulat corespunzător condițiilor reale de aplicare. Laboratorul de testare a jucat un rol important în a ajuta ABB să dezvolte afacerea în acest sector și a fost recent modernizat pentru a spori capacitatea de testare pentru a acoperi o gamă mai largă de domenii de aplicare.

Morten Wierod recunoaște faptul că clienții sunt din ce în ce exigenți, iar ABB dorește să ofere servicii mai bune, chiar și aplicații know-how, pentru aducerea clienților în propriile sale unități. „Suntem dedicați clienților noștri și dorim să îi ajutăm să atingă caracteristicile potrivite și performanța în aplicațiile lor prin investiții în aceste facilități. Fiind capabili de a testa echipamentele proprii ale clientului, împreună cu unitățile noastre, le dăm încredere că ABB într-adevăr poate sprijini partenerii și clienții noștri în operațiunile de zi cu zi”, a spus Wierod.

ABB (www.abb.com) este lider global în tehnologiile energetice și de automatizări care permit clienților din domeniul utilităților, industriei, transporturilor și infrastructurii să își îmbunătățească performanțele, diminuând impactul asupra mediului înconjurător. Grupul de companii ABB operează în aproximativ 100 țări, având în jur de 135.000 angajați.

Share