Sistem de măsurare multicanal a energiei electrice SENTRON 7KT PAC1200

Monitorizarea puterii cu scalabilitate flexibilă
Sistemul de măsurare a energiei multicanal SENTRON 7KT PAC1200 este soluția eficientă constând din componente hardware și software pentru localizarea valorilor mari de consum și pentru alocarea exactă a centrelor de costuri. Sistemul de măsurare a curentului multicanal SENTRON 7KT PAC1200 pentru montarea pe șină standard este un sistem complet, format din componente hardware și software pentru rețele TN, TT și IT. Este ușor de instalat și afișează cu exactitate nivelurile de consum de energie și, astfel, costurile asociate în tabloul de sub-distribuție pentru măsurare directă până la 63 A. Detectarea valorilor curente pentru până la 96 de circuite individuale are loc prin senzori în formă de inel, care sunt montați deasupra întreruptoarelor automate miniatură. Alocarea exactă a centrelor de costuri, precum și afișarea pe un server web și o aplicație asigură o transparență ridicată a nivelului de consum de energie. Sistemul de măsurare a curentului multicanal SENTRON 7KT PAC1200 este utilizat și în aplicații de iluminat, mașini de producție și motoare. SENTRON PAC 1200 este un contor inteligent complet integrat în trifazat de putere activă și reactivă, care este operat și configurat printr-o interfață web. Comunicația de la barele de senzori către managerul de date are loc printr-o interfață RS485. Valorile stocate în managerul de date sunt transmise ulterior către web browser pentru evaluare prin protocolul Ethernet sau Modbus TCP. Ca soluție plug-and play, sistemul combină toate funcțiile necesare de măsurare, prin procesarea și stocarea datelor, chiar până la a le face disponibile pentru vizualizare.

Opțiuni de afișare definite de utilizator
Valorile curente detectate de sistemul de măsurare a curentului multicanal SENTRON 7KT PAC1200 sunt afișate prin intermediul aplicației specifice sub formă de statistici de consum. Aici, utilizatorul poate selecta dacă consumul total al tuturor senzorilor sau consumul de senzori individuali trebuie să fie afișat pe serverul web sau în aplicație. Atât Euro, cât și kilowați ore (kWh) sunt disponibile ca unități, în timp ce afișarea rezultatelor apare opțional ca grafice de plăcintă sau diagrame de bare pentru zile, săptămâni, luni sau ani. Introducerea unei date anterioare permite, de asemenea, utilizatorului să verifice eventuale abateri retroactiv. Prin funcția de export, sunt transmise costurile și încărcăturile, precum și citirile de contor și valorile instantanee. Acest lucru se produce manual sau automat prin e-mail sau FTP la intervale de timp definite.

Transparența nivelurilor de consum de energie
Cu sistemul de măsurare a curentului multicanal 7KT PAC1200, este posibilă afișarea consumului curent și a costurilor rezultate oricând și oriunde. Pe lângă consumul total al sistemului, pot fi măsurate și alimentatoarele individuale de sarcini separate. În combinație cu opțiunea de a numi senzorii respectivi individual, încărcările pot fi astfel comparate direct unele cu altele. Această funcție permite compararea a până la opt surse diferite de consum, selectabile între ele. Stocarea internă de până la 1 GB permite nu numai achiziția de date pe termen lung peste un an, ci și compararea retroactivă pentru a determina abaterile posibile.

Urmărirea în direct și vederi versatile ale consumului de energie
Valorile actuale detectate de sistemul de măsurare a curentului multicanal 7KT PAC1200 sunt afișate utilizatorului prin intermediul browserului web sau într-o vizualizare a aplicației. Aceasta oferă opțiunea de afișare a acestor valori prin intermediul elementului de navigație „valori actuale” direct în timp ce sunt înregistrate. Aceasta include, de asemenea, afișarea consumului minim și maxim prin intermediul funcției „min / max”. Acest mod include o tendință și un nivel al contorului, precum și valorile curente ale senzorilor individuali sub formă de curent, tensiune și factorul de putere al fazelor individuale.
Sistem de măsurare multicanal a energiei electrice SENTRON 7KT PAC1200

Ușor de instalat și de dimensionat
Barele de senzori ale sistemului de măsurare a curentului multicanal SENTRON 7KT PAC1200 sunt disponibile pentru trei, șase, nouă sau 12 senzori. Datorită designului lor în formă de inel, acestea pot fi montate pe șina de montaj standard, fără a fi supraterane de instalare majore pentru a măsura nivelul consumului de energie. Cablurile de ieșire pe partea de încărcare nu sunt împărțite în timpul instalării, ci pur și simplu alimentate prin senzorii în formă de inel. Deasupra capătului de instalare permite, de asemenea, instalarea ușoară și scalabilitatea ridicată. Numărul de puncte de măsurare sunt selectate în funcție de dimensiunea sistemului de distribuție a puterii. Cu un număr variabil de până la maximum opt bare de senzori aplicabile, sistemul de măsurare a curentului multicanal SENTRON 7KT PAC1200 poate fi configurat flexibil și adaptat la nevoile și aplicațiile respective.

www.siemens.com

Share