DLRO2 – noul microohmetru Ducter™ Megger

DLRO2 este un microohmetru portabil care oferă un curent maxim de 2A, domeniu de măsură între 1mW și 2000W și o precizie de 1%, cu accent pe repetabilitate, ceea ce-l face ideal pentru teste de calitate repetate în medii de producție.


Este conceput pentru a oferi măsurători rapide, precise, repetabile, chiar și în locații zgomotoase din punct de vedere electric. DLRO2 este cel mai recent instrument din vasta gamă de aparate Megger cu marca Ducter™.
DLRO2 este primul ohmmetru pentru rezistențe mici care prezintă un contor de diferență, un dispozitiv care transformă schimbările de rezistență într-un indicator în mișcare și o modificare a procentului indicat prin setarea unui marker de referință. Când testați mai multe conexiuni similare, este ușor să detectați acele mici creșteri ale rezistenței care în cele din urmă se transformă în defecțiuni majore.

Setare marker de referință


Pentru utilizatorii din industrie sau din companiile de utilități, este prevăzut un nivel ridicat de securitate cu o clasificare CATIII 600V/CATIV 300V cf. IEC61010. În plus, instrumentul este protejat împotriva conexiunilor eronate până la 600V fără fuzibil, evitând astfel pierderea timpului esențial din cauza reparațiilor sau găsirea unei siguranțe fuzibile de schimb. Pentru testele executate în aer liber, gradul de evaluare IP54 asigură că nici ploaia și nici praful nu vor afecta instrumentul sau măsurătorile.

DLRO2 are trei moduri de test principale:
➢ Mod rezistență normal (mW) – utilizatorul poate seta orice domeniu de test maxim până la 2 A, iar instrumentul se va scala automat pentru a se adapta cu rezistența măsurată pentru acea valoare.
➢ Mod de test rapid/cordoane lungi (mW) – Pentru viteză curentul de test este generat numai într-un sens și nu sunt ne ce sare setări. Acest mod de test este ideal pentru utilizatorii fără pregătire tehnică de specialitate dar care fac măsurători în condiții speciale.
➢ Mod inductiv (mW) – pentru măsurători pe sarcini inductive, motoare electrice sau transformatoare.
DLRO2 este alimentat cu acumulatori NiMH de tip HR6 cu o autonomie de măsurare de peste 1000 de teste bidirecționale și care pot fi înlocuite la nevoie cu baterii alcaline LR6. Cablurile de tip Kelvin de 2m și 10A sunt incluse în setul standard iar opțional sunt disponibile vârfuri de măsură speciale și lungimi de cablu adaptate aplicațiilor dedicate.
DLRO2 poate fi folosit cu succes și încredere în aviație, căi ferate și metrou, marină, industria petrolieră și de gaze, medicină, controlul autovehiculelor, producția de cabluri și infrastructura electrică, inginerie spațială, verificarea protecției la trăsnet pentru turbinele eoliene, etc.

Pentru mai multe informații vizitați ro.megger.com.
SebaKMT – Seba Dynatronic GmbH
Reprezentanța în România
Str. Av. Ștefan Protopopescu nr.1, Bl.C6, Ap.25,
sector 1, 011725 București
tel: +40 (0)21 2309138
ro.megger.com; www.sebakmt.com;
info.ro@megger.com; www.cabletestvan.com

Share