Siguranță și prevenție în caz de incendiu-Materiale fără halogeni de la OBO Bettermann

Incendiile devastatoare și urmările lor determină discuții despre măsurile care trebuie întreprinse cu scopul diminuării numărului de victime în cazul producerii unui incendiu și totodată pentru a reduce în mod considerabil pagubele.

O contribuție substanțială pentru mai multă siguranță în cazul producerii unui incendiu o reprezintă folosirea materialelor fără halogeni pentru instalații.
Produsele fără halogeni, precum și alte produse speciale, sunt necesare sau chiar imperative atunci când scopul principal este de a proteja viața umană în condiții de siguranță și există o nevoie stringentă de protejare a proprietății. Sistemele de conducere a cablurilor fără halogeni de la OBO protejează oamenii, mediul și proprietatea. Toate produsele sunt fabricate din PC / ABS de înaltă calitate (policarbonat / acrilonitril butadien stiren). Acest material este unul dintre materialele plastice cu auto-stingere. Pentru rutarea sigură a cablurilor, OBO oferă canale de perete și tavan WDKH fără halogeni, precum și canale de cablare VKH fără halogeni pentru utilizarea la tablourile electrice. Sistemul de canale Rapid 80 GKH pentru montaj de aparataj terminal, care este complet fără halogeni, este nou în gamă. OBO oferă cele trei sisteme de conducere a cablurilor în toate dimensiunile comune. Sunt ușor de asamblat, stabile, de înaltă calitate și într-o mare varietate dimensională.
Canalul Rapid 80 GKH fără halogeni permite flexibilitate și acces rapid la energie și date de pe perete. Acest canal este utilizat în principal la clădiri și birouri publice. Este disponibil în dimensiunile de 70×130 și 70x170mm și vin însoțite de toate piesele de formă necesare.

Utilitate crescută și siguranță: Rapid 45-2 -53100 fără halogeni
De acum înainte, Rapid 45-2 cu dimensiunea 53100 este disponibil și ca versiune fără halogeni. Acest lucru permite utilizarea formelor clare, calitatea omogenă a culorii și flexibilitatea tehnică a Rapid 45-2, chiar și cu cerințe ridicate de siguranță. Nu lipsesc nici de această dată piesele de formă necesare.

WDKH fără halogeni – canalul OBO pentru perete și tavan  asigură o rutare sigură a cablurilor. Gama cuprinde toate dimensiunile solicitate în practică, precum și un sistem complet de piese de formă.

VKH fără halogeni – canalele de cablare OBO din sistemul nostru Dahl asigură cablare ordonată și clară în tablourile de distribuție moderne. Este disponibil într-o gamă mare de dimensiuni adaptate tuturor solicitărilor.

Doze de derivație aparente și sub tencuială – gama completă de dimensiuni disponibile doar din materiale fără halogeni, dozele de derivație de la OBO au cel mai ridicat nivel de calitate și funcționalitate disponibile în prezent.
Materialul fără halogeni este un produs care nu conține elemente chimice cum ar fi: fluor, clor, brom, iod etc. Aceste elemente eliberează la foc substanțe toxice pentru oameni sub formă de vapori toxici, și provoacă, de asemenea, coroziunea metalelor.
PVC eliberează gaz clorhidric coroziv, care împreună cu apa formează acid clorhidric. Hy-acidul clorhidric are un efect puternic caustic asupra canalelor respiratorii. Ca subconductor electric poate provoca scurtcircuite și distruge aparate.
Materialele plastice fără halogeni sunt mai sigure, iar produsele din acestea sunt deosebit de convenabile pentru căile de colectare și de evacuare (spații publice, gări, teatre, cinematografe, centre comerciale etc.). Folosirea acestor materiale nu înseamnă doar mai multă siguranță pentru oamenii surprinși de foc. Și lupta împotriva incendiilor în interiorul clădirii devine mai ușoară. În plus, aceste materiale fără halogeni contribuie la reducerea eventualelor pagube cauzate de incendii.
Studiile au evidențiat și arătat că, în cazul unui incendiu, mai mulți oameni au de suferit din cauza asfixierii și intoxicării cu gaz decât din cauza arsurilor. Un amestec foarte toxic poate fi letal după doar câteva respirații.
În caz de incendiu, materialele fără halogeni reduc cantitatea de gaze de fum toxice. Nu creează substanțe corozive. În multe clădiri publice, normele actuale impun materiale fără halogeni pentru a proteja oamenii și proprietatea.
În special în zonele publice, sistemele de conducere a cablurilor OBO fără halogeni sunt o alegere sigură și pe termen lung.
Aspecte de siguranță:
– Generare redusă de fum;
– Toxicitate scăzută a gazelor de fum;
– Eliberarea de gaze corozive;
– Perfect potrivite pentru zonele publice.
Prin urmare, din perspectiva protecției împotriva incendiilor, materialele fără halogeni reprezintă o alternativă sigură în construcții.

 

 

 

 

Mai multe detalii găsiți pe pagina noastră: www.obo.ro

Share