Proelectric ofera SEE Electrical Installation

http://www.cadelectric.ro

SEE Electrical Installation- Soluție CAD, dedicată proiectării instalațiilor electrice pentru clădiri

ing. Ioan Ținteșan, PROELECTRIC SRL Tîrgu Mureș

SEE Electrical Installation oferă o gamă largă de funcții specializate pentru realizarea desenelelor prin proceduri simple, fără a trebui să petreceți timp definind parametrii complicați. Este software-ul ideal pentru electricienii care doresc să creeze desene profesionale conforme cu standardele internaționale și să furnizeze o documentație profesională și de înaltă calitate a proiectelor lor.

Interfata  prietenoasa cu utilizatorul, optimizata pentru Windows

Ergonomice și prietenoase cu utilizatorul, toate comenzile SEE Electrical Installation au fost concepute specific pentru întocmirea de proiecte electrice.

Accesul direct la librăriile de simboluri, șabloane, instrumente pentru desen, toate acestea îi permit fiecărui utilizator, chiar și ocazional, să devină operativ și productiv din prima zi.

 

Solutie integrata(all-in-one)

SEE Electrical Installation vă permite să creați sau să importați planul de arhitectură, să creați planurile electrice și rutarea cablurilor de conectare și, apoi, să generați schemele de distribuție a tablourilor. Prin adăugarea modulului 2D Cabinet Layout, pot fi realizate și dimensionate desenele tabloului electric.

Toate aplicațiile în același program asigură economie de timp la depanarea ulterioară a instalației utilizatorilor.

SEE Electrical Installation oferă posibilitatea de a defini toate informațiile necesare:proprietăți electrice, cabluri, circuite și plan, în desenele electrice ale clădirii.

Schemele de distribuție sunt generate automat în baza acestor informații.

Desenele planurilor tabloului pot fi realizate împreună cu schemele într-un dialog semiautomat on-line.

Toate documentele necesare pot fi generate automat în limba română, în formatul definit de utilizator.

SEE Electrical Installation este oferit în diverse module, pentru a se potrivi nevoilor utilizatorilor:

  • InstallationBasic: cu funcțiile principale pentru crearea planurilor
  • InstallationStandard: cu o gamă extinsă de funcții pentru crearea planurilor electrice și selectarea materialelor (bază de date cu producatori), plus crearea automată a schemelor de distribuție.

Functii specifice

 

  • Import-exportDXF/DWG

Un editor DXF/DWG/DXB integrat permite previzualizarea unui fișier DWG/DXF, definirea zonelor și a straturilor (layers) necesare, scalarea și importul în SEE Electrical Installation. Desenele importate sunt 100% editabile și, după finalizarea instalației electrice, pot fi exportate înapoi în formatul DWG/DXF.

  • Biblioteci complete de simboluri pentru instalațiile electrice

O gamă largă de simboluri și obiecte concepute special pentru instalațiile electrice, incluzând corpuri de iluminat, întrerupătoare, prize, aparate electrocasnice, motoare, tablouri de distribuție, simboluri de curenți slabi, simboluri KNX și obiecte pentru cablaj special. Simbolurile personalizate pot fi ușor generate și salvate în biblioteci.

  • Amplasarea simplă a simbolurilor

Simbolurile sunt ușor amplasate, cu rotire automată pe pereți.Tastele rapide ajută la modificarea dimensiunilor și a rotației simbolurilor. Funcție specială pentru amplasarea automată a mai multor simboluri pe orizontală sau verticală, la distanțe predefinite.

Simbolurile conțin o gamă completă de proprietăți electrice (putere, clasificare IP, tensiune etc.) și detaliile de instalare (înălțime de instalare, tip de circuit etc.), majoritatea predefinite în simboluri. Proprietățile mai multor simboluri pot fi modificate cu ușurință și afișate pe desene (etichete de simbol).

  • Trasarea cablurilor

Cablurile care conectează simbolurile pot fi trasate în două moduri diferite: folosind comanda „Spline”, puteți defini și afișa cu ușurință circuitele. Folosind comanda „Linie”, puteți defini suplimentar traseul pe plan. Pachetul Standard oferă o funcție specială pentru a defini rutarea cablului pe un plan folosind co- manda „Channel” (canal). Dacă canalele de cabluri sunt definite pe un plan, se definește și rutarea cablurilor, iar cablurile pot fi trasate automat. Lungimile cablurilor sunt calculate automat, luându-se în considerare înălțimea la care se instalează cablul și înălțimile simbolurilor conectate, față de pardoseală. Utilizând funcții speciale, simbolurile pot fi grupate manual în circuite și se pot defini denumirile circuitelor. Se calculează puterea totală a tablourilor de alimentare.

  • Generarea schemei de distribuție

Un mediu special pentru crearea schemelor de distribuție este integrat în pachetul Installation Standard, oferind:

-Generarea automată a schemelor de distribuție a tablourilor, pe baza proprietăților definite în desenele instalației. Schemele sunt create folosind grupuri speciale de simboluri afișate pe o singură linie, în conformitate cu standardul IEC. Simbolurile planului general pot fi ușor adaptate, pentru a satisface nevoi speciale.

-Calcularea sarcinii pe circuit și tablou, putere aparentă și absorbită, precum și a numărului și tipului de consumatori conectați per circuit și tablou.

-Include o bibliotecă completă de simboluri electrice (siguranțe, disjunctoare, întrerupătoare, dispozitive de protecție MCB și RCD  etc.).

-Interfață pentru definirea și generarea automată a schemelor fără planul instalației.

-Actualizarea automată a listei de circuite, care conține informații critice ale circuitelor.

  • Documentația

Listele de produse, listele de circuite și jurnalul de cabluri sunt generate automat din desene și pot fi tipărite în formatul definit de utilizator.

 

 

SEE Electrical Installation se poate testa gratuit 30 de zile.

 www.cadelectric.ro         info@proelectric.eu

 

 

 

Share