Schneider Electric a furnizat soluții green de 1.000.000 Euro pentru Lakeview

 

 •     Schneider Electric a furnizat o soluție completă pentru distribuție electrică și sisteme BMS pentru ansamblul de birouri Lakeview, contribuind la transformarea sa într-o clădire ecologică

 București, 24 mai 2011 – Lakeview este situat într-una din zonele cu cel mai rapid ritm de extindere din București. Cartierul de business din care face parte Lakeview respectă planul autorităților locale de a transforma nordul capitalei într-o zonă de referință pentru construcții de birouri de clasă superioară, centre comerciale și clădiri rezidențiale de lux.

 

Pentru Schneider Electric România, proiectul Lakeview a fost o ocazie de a implementa o mare parte din soluțiile pe care le furnizează: echipamente de medie și joasă tensiune, tablouri electrice, distribuție pe verticală a energiei utilizând bare capsulate și sisteme BMS care controlează întreaga clădire sau areale restrânse dedicate fiecărui chiriaș.

  

”Procesul de management al clădirii împreună cu cel de alimentare cu energie electrică sunt esențiale atunci când avem de-a face cu o clădire de birouri. Soluțiile furnizate pentru Lakeview reprezintă modul în care Schneider Electric România a răspuns provocării de a crea o clădire ecologică inteligentă și eficientă din punct de vedere energetic.” a declarat Saulo Spaolanse, Country President Schneider Electric România.

 Viziunea dezvoltatorului de a investi într-o clădire verde a oferit șansa Schneider Electric de a propune soluții complete de standard superior. Companiile care în acest moment își desfășoară activitatea în Lakeview, beneficiază de confort și siguranță sporite. În plus, monitorizarea individuală a consumurilor de energie le pemite să pună în practică o politică de eficientizare a costurilor operaționale. Soluțiile Schneider Electric le oferă posibilitatea chiriașilor de a realiza economii de până la 30%.    

 Construit pe o suprafață de 26.000 mp suprateran și 19.000 mp subteran, complexul Lakeview este primul ansamblu de clădiri care a obținut certificatul BREEAM* și recunoașterea drept clădire ecologică. Una dintre cerințe pentru a obține a acest certificat a fost utilizarea de echipamente ecologice și soluții performate de BMS (Building Management System).

 ”Datorită amplasării sale pe locul unui fost parc industrial, Lakeview a fost de la început gândit ca un proiect cu valoare ecologică, care să aibă un impact redus asupra mediului, cu un grad crescut de funcționalitate și durabilitate. Lakeview este un proiect unic în categoria clădirilor de birouri din București, respectând toate standardele de eficiență ale unei clădiri de birouri de clasa A”, a declarat Sorin Dumitrașcu, reprezentantul AIG/Lincoln Dezvoltare Imobiliară, dezvoltatorul proiectului.

 *BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) este metoda cea mai utilizată de evaluare a clădirilor din punct de vedere ecologic la nivel mondial, cu peste 110.000 de clădiri certificate și peste jumătate de milion înregistrate. Aceasta definește  standardul pentru cea mai bună practică în design durabil și a devenit unitatea de măsură de facto pentru a descrie performanța ecologică a unei clădiri. 

 Despre Schneider Electric

 Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operațiuni în peste 100 de țări, Schneider Electric oferă soluții integrate pentru diverse segmente de piață, deținând poziții de lider în domeniul energiei și al infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcții și al centrelor de date sau rețelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezență extinsă și în domeniul aplicațiilor pentru segmentul rezidențial. Cei peste 110 000 de angajați ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, de încredere și eficientă, realizând venituri din vânzari în valoare de peste 19.6 miliarde de euro în 2010, prin activitatea lor constantă de a ajuta indivizii și organizațiile « să profite la maxim de resursele energetice » .

www.schneider-electric.ro

Share