Noutățile Buderus: comenzi la distanță prin iPhone și case care generează mai multă energie decât consumă

În această primăvară, Buderus, una din mărcile de echipamente de încălzire ale concernului german Bosch, a prezentat la Târgul ISH din Germania, ultimele noutăți în materie de sisteme de încălzire. Pe lângă produse noi și soluții de tip sistem hibrid, integrat, pentru diverse aplicații, Buderus a prezentat și conceptul ’’Casa Energy Plus’’, care generează mai multă energie decât consumă, dar și o aplicație nouă, care oferă posibilitatea de a controla un echipament de încălzire prin intermediul unui iPhone, din orice colț al lumii.

 

Buderus devine mobil ! Cu o aplicație iPhone !

Aplicația Buderus App EasyControl permite utilizatorilor, într-un mod simplu și confortabil, supravegherea, reglarea și setarea de la distanță a echipamentelor de încălzire prin intermediul faimosului telefon iPhone de la Apple. Prin această idee inovatoare, Buderus deschide noi perspective pentru viitorul exploatării centralelor termice, cazanelor sau altor instalații de încălzire. Printr-o simplă atingere a ecranului touchscreen, utilizatorul își poate supraveghea și regla de oriunde din lume, ușor și intuitiv, echipamentul de încălzire de acasă. Aplicația funcționează prin intermediul automatizărilor Buderus Logamatic EMS și gateway-ului Logamatic Web KM200.

Casa Energy Plus: conceptul viitorului disponibil prin Buderus

Un bilanț energetic optim pentru o clădire este o realizare bună. Dar și mai bine ar fi dacă, la capătul unui interval de timp, clădirea ar produce mai multă energie primară decât au nevoie locatarii ei. Cu alte cuvinte, în loc de un bilanț optim, s-ar obține un bilanț energetic pozitiv, astfel încât clădirea să producă mai multă energie decât consumă. Acesta va fi cu siguranță standardul energetic al unei clădiri în viitor. Dar sistemele Buderus, propuse în cadrul conceptului Energy Plus, fac posibilă, încă de pe acum, îndeplinirea acestui standard.

Sistemele moderne de încălzire Buderus lucrează atât de economic, încât consumul energetic scade considerabil. Componentele sistemului, a căror funcționare în ansamblu este armonizată optim prin intermediul automatizărilor inteligente Buderus, conduc la o eficiență energetică maximă. Pe lângă echipamentele Buderus mai sunt necesare și alte măsuri suplimentare precum utilizarea, în clădire, a unor aparate electronice și electrocasnice eficiente energetic sau optimizarea izolației termice a învelișului clădirii. Aceste măsuri contribuie la reducerea însemnată a necesarului de energie al clădirii. În plus, reprezentanții Buderus recomandă ca o astfel de casă să aibe și o instalație cu celule fotovoltaice, care să producă energie electrică cu ajutorul energiei soarelui, împreună cu o instalație de panouri solare termice, pentru prepararea apei calde.

Cu ocazia expoziției din Germania, specialiștii Buderus au ilustrat, prin cazuri concrete și calcule transparente, posibilitățile numeroase pe care le oferă sistemele Buderus pentru realizarea unor case de tip Energy Plus.

Practic, prin măsuri adecvate, orice tip de clădire, existentă sau nou construită, poate realiza un bilanț energetic pozitiv.

Sistemele hibrid Buderus

Fie că este vorba de construcții noi, de modernizări sau de extinderea sistemului de încălzire deja existent, Buderus pune la dispoziția clienților, pentru orice proiect, soluția și sistemul optim pentru fiecare caz în parte. Printre avantajele oferite clientului, Buderus livrează toate componentele ce alcătuiesc configurația sistemului (one-stop shopping, deci totul se poate obține de la un singur furnizor), asigură consultanță tehnică competentă, iar soluțiile tehnice propuse sunt verificate de îndelungata experiență profesională Buderus. Soluțiile de tip sistem hibrid, oferite de Buderus, pun în valoare nu numai calitățile și performanțele produselor individuale alcătuind sistemul, ci, mai ales, funcționarea eficientă energetic și flexibilă a ansamblului. Paleta completă de produse din portofoliul Buderus, împreună cu automatizările ultramoderne, permit realizarea unor  combinații care răspund perfect nevoilor oricăror aplicații în domeniul încălzirilor.

Produse noi de la Buderus

Printre numeroasele noutăți lansate anul acesta de Buderus se numără sistemul hibrid (condensare + solar) Logamax plus GBH172, care combină utilizarea eficientă a gazului metan și a energiei solare, fiind echipat cu un nou tip de unitate hidraulică integrată în aparat; sistemul hibrid bivalent alcătuit din pompa de căldură Logatherm WPLSH, aer –apă, dotat cu automatizare avansată; cazanul pe combustibil solid Logano S161 cu ardere optimizată și panoul solar plan Logasol SKN 4.0 într-o versiune mai ușoară, dar mai robustă. 

Buderus este una dintre cele mai importante mărci europene de echipamente termice, care oferă o tehnologie avansată de încălzire, răcire și ventilație pentru o atmosferă confortabilă în fiecare cămin. Grație automatizărilor inovative, sistemele de încălzire care utilizează energii regenerabile pot fi optim combinate sau pot completa cu succes un sistem de încălzire existent, care utilizează combustibili tradiționali. Buderus este specializat în comercializarea instalațiilor pentru încălziri, având un număr de 124 de filiale prezente în peste 50 de țări. Clienții Buderus beneficiază astfel de consultanță de specialitate, de un service de încredere, precum și de sisteme complete și eficiente energetic dintr-o singură sursă.

Mai multe informații regăsiți pe www.buderus.ro.

 

Share