Pentru HVAC Danfoss are soluția: Convertizoarele VLT® HVAC Drive

 

VLT® HVAC Drive – Efectul real al instalării convertizoarelorcel mai scăzut preț de utilizare de la achiziție, montare, punere în funcțiune și utilizare inteligentă a energiei electrice.

Când vorbim despre convertizoare Danfoss, vorbim despre una din cele mai importante companii de pe piață. Acum mai bine de 40 de ani Danfoss a revoluționat piața invertoarelor, lansând  primul convertizor produs în serie de pe piață. Danfoss a fost prima companie care a dezvoltat convertizoare cu funcții speciale pentru sectorul HVAC, simplificând astfel întregul proiect, instalarea și punerea în funcțiune. Danfoss a fost prima companie care a oferit clienților săi convertizoare cu filtre active pentru armonici încorporate și prima companie care a produs convertizoare cu randament mai mare de 98%.

VLT® HVAC Drive – Efectul real al utilizării – costuri reduse de achiziție.

Conceptul modular al convertizoarelor Danfoss face posibilă integrarea unei părți importante din sistemul de control în convertizor.

Acest lucru, împreuna cu o gamă largă de opțiuni de comunicație conduc la o reducere a costurilor inițiale pentru proiectul dumneavoastră.

VLT® HVAC Drive  – Efectul real al utilizării – costuri de instalare reduse.

Convertizoarele Danfoss sunt compacte și au un sistem inteligent de disipare a căldurii. Acest lucru reduce costurile de instalare și nevoia de a elimina căldura din spațiul în care sunt montate convertizoarele. Având grade de protecție de până la IP 66, convertizoarele Danfoss pot fi montate în interiorul clădirii sau în afara acestora fără a fi nevoie de echipament de protecție suplimentar.

Echipamentul integrat pentru reducerea armonicelor, reduce de asemenea nevoia de tablouri electrice suplimentare.

VLT® HVAC Drive –  Efectul real al utilizării – costuri reduse pentru punerea în funcțiune.

Toate convertizoarele Danfoss utilizează un controler HMI. Acest mod de control universal facilitează utilizarea convertizoarelor VLT®, toate având același mod de programare.

Setările pot fi stocate și transferate de pe un convertizor pe altul, acest lucru simplificând punerea în funcțiune, în special a sistemelor cu mai multe convertizoare, în timp ce funcțiile de reglare automată a convertizoarelor Danfoss duc la o acționare optimă a motorului. Funcțiile Smart Star și Calibrare automată a PID reduc de asemenea timpul și costurile alocate punerii în funcțiune.

VLT® HVAC – Efectul real al utilizării –  costuri reduse.

Îmbunătățirea randamentului convertizoarelor este un obiectiv principal al companiei Danfoss încă de la primul convertizor produs. Acum convertizoarele Danfoss au ridicat standardele randamentului, oferind  randament >98%. Acest lucru reprezintă mai puțină căldură disipată și energie consumată, conducând astfel la o economie de  bani. Desigur, pentru un randament optim al sistemului și motorul trebuie să aibă un randament foarte bun în timpul funcționării și de aceea funcția AEO(automatic energy optimisation) controlează motorul astfel încât să funcționeze optim pe toată gama de turații.

Danfoss a dezvoltat foarte mult convertizoarele în cei 40 de ani de activitate.

Gama de convertizoare cea mai eficientă din punct de vedere al costurilor, pentru dezvoltarea aplicațiilor dumneavoastră

Danfoss nu își poate asuma toate meritele pentru economiile realizate de VLT® HVAC Drive. O parte din merite merg către clienții noștri din toată lumea. De la ei am aflat ceea ce au nevoie și noi doar am dezvoltat tehnologia și aplicațiile necesare sectorului HVAC.

Toate facilitățile de care aveți nevoie.

Zilele în care trebuia să instalați convertizorul într-un tablou și să proiectați mai multă parte de control în afara convertizorului decât se afla în el au trecut. Acum convertizoarele VLT® oferă toate funcțiile de care aveți nevoie integrate.

 • Automatic Energy Optimisation

Cu ajutorul funcției AEO convertizorul acționează motorul în mod optim, asigurând necesarul zilnic de căldură și ventilație.

 • Flexibilitate în programare

Convertizorul VLT® HVAC Drive vă oferă patru regulatoare PID, care se ajustează automat, oferindu-vă astfel o flexibilitate sporită a sistemului de control.

 • Opțiuni de comunicație variate

Convertizorul VLT® HVAC Drive vă oferă un număr mare de comunicații tip BUS, opționale și standard, pentru a întâmpina nevoile dumneavoastră.

Sistem multi-motor simplificat

Instalarea și acționarea sistemelor multimotor este simplificată cu ajutorul funcțiilor software integrate în convertizor.

 • Menținerea căilor de evacuare libere

Ignoră alarmele interne și continuă să funcționeze pentru a menține căile de evacuare fără fum, în caz de incendiu.

 • Acces liber la porturile I/O prin comunicație tip BUS

 

 • Multe alte funcții dedicate controlului inteligent al pompelor, ventilatoarelor și compresoarelor.

 

Spațiu de instalare redus

Construcția compactă a convertizoarelor VLT® HVAC Drive și posibilitatea de a fi montate alăturat reduce spațiul de instalare. Gradul de protecție IP 66 vă oferă posibilitatea de a elimina camera de control, convertizoarele putând fi montate oriunde, în fabrică sau în afara ei.

 

Costuri de mentenanță eliminate.

Având un sistem de răcire inovator, care ține aerul rece departe de

elementele de control nu mai aveți nevoie de mentenanță regulată și timpul de mentenanță este redus semnificativ în cazul convertizoarelor Danfoss.

Compatibilitate cu normele EMC în vigoare

Filtrele EMC integrate garantează că toate convertizoarele Danfoss respectă standardul EN-61800-3 fără a avea nevoie de echipamente adiționale externe, și corespund normelor EMC 2004/108/EC oferind performanțe superioare față de alte convertizoare.

Soluții de reducere a armonicelor integrate.

Bobinele integrate din circuitul intermediar asigură respectarea normelor EN 61000-3-12 și măresc durata de viață a condensatoarelor din circuitul de curent  continuu. Asigură și faptul că motorul poate funcționa la capacitate maximă.

Management inteligent al căldurii

Sistemul inovator de răcire a convertizorului, care nu permite aerului de răcire să intre în contact cu partea electronică de control mărește durata de viață a convertizorului.

Fiabilitate demonstrată.

Primul convertizor VLT®-VLT® 5 din 1968 a demonstrat fiabilitatea convertizoarelor Danfoss. Convertizoarele VLT® instalate în 1968 sunt încă în funcțiune după mai bine de 40 de ani.

Conceptul modular al VLT®HVAC Drive

–          nici prea mult – nici prea puținConvertizorul VLT® HVAC Drive este construit pe platforma modulară dezvoltată de Danfoss. Flexibilitate sporită în adăugarea sau schimbarea opțiunilor. Nu e nevoie să cumpărați un convertizor nou, îmbunătățiți-l pe cel existent.

 1. 1. Opțiuni de comunicare

–          BCAnet  avansat

–          Lonwork

–          Profibus

–          PROFINET

–          DeviceNet

 1. Panou de comandă local(LCP)

Puteți alege unul numeric, grafic sau fără panou de comanda local.

 1. 3. Opțiuni intrări/ieșiri

–          De uz general (3DI + 2AI + 2DO +1AO)

–          Opțiune intrări/ieșiri analogice (3AI(0-10 V/PT1000/ NI1000) + (3AO (0-10 V))

–          Ieșiri tip releu (3 relee)

 1. Alimentare de siguranțe de 24 VDC
 2. 5. Filtru RFI

Filtru RFI încorporat pentru cabluri lungi la motor, respectând standardele IEC 61800 – 3 și EN 55011.

 1. 6. Întrerupător rețea

(opțiune montată din fabrică)

 1. 7. Opțiuni pentru intrare

 1. 8. Concept unic de răcire

–          Aerul de răcire nu intră în contact cu piesele electronice pentru puteri până la 90 kW.

–          Pentru puteri de peste 90 kW sunt proiectate cu canal dorsal pentru răcire, care evacuează peste 85 % din căldura produsă.

 1. 9. Rezistent la medii agresive

În anumite aplicații HVAC este recomandat să protejăm plăcile electronice prin acoperirea cu lac protector. Convertizorul VLT® HVAC Drive respectă în mod standard nivelul de protecție 3C2, conform IEC 60721-3-3 și poate fi echipat opțional astfel încât să respecte nivelul 3C3.

Această opțiune asigură o protecție sporită împotriva agenților chimici corozivi.

Calitate VLT® până la 1.4 MW.

Convertizoarele VLT® HVAC Drive sunt disponibile până la 1.4 MW.

Experiența noastră de peste 40 de ani stă la baza convertizorului VLT®HVAC Drive.

Toate carcasele sunt proiectate având în vedere:

–          Robustețea

–          Accesul facil pentru instalare și service

–          Răcirea inteligentă

–          Temperaturile ambiante ridicate.

Modul comun de programare al convertizoarelor

 1. 1. Display grafic

–          Alfabet internațional

–          Reprezentare grafică a mărimilor măsurate

–          Vedere de ansamblu a procesului

–          27 de limbi disponibile

 1. 2. Structura meniului

–          Scurtături ușoare

–          Editarea și vizualizarea tuturor parametrilor

–          Comună cu cea a convertizoarelor VLT®

 1. 3. Alte beneficii

–          Demontabil în timpul funcționării

–          Încărcare / descărcare a parametrilor în/din convertizor

–          IP 65 atunci când este montat pe ușa tabloului

–          Posibilitate de a urmări până la 5 variabile simultan

–          Setări manuale pentru viteză/ cuplu

 1. 4. Lumina

–          Butoanele importante sunt iluminate când sunt active

–          Alte leduri indică starea convertizorului

LCP-ul poate fi montat pe ușa tabloului acest lucru reducând semnificativ nevoia de comutatoare și leduri de stare pentru  o aplicație dată.

 1. 5. Meniuri rapide

–          Un meniu rapid definit de Danfoss

–          Un meniu rapid  definit de utilizator

–          O listă cu schimbările făcute parametrilor

–          Meniul Logging oferă acces la istoricul operațiunilor

 1. 6. Funcții intuitive

–          Info (manual inclus în LCP)

–          Cancel ( anulare)

–          Alarm Log( acces rapid).

LCP-ul poate fi montat pe ușa tabloului acest lucru reducând semnificativ nevoia de comutatoare și leduri de stare pentru  o aplicație dată.

Danfoss S.R.L.

Sos. Oltenitei, Nr. 208, CP 077160,

Popesti-Leordeni,

Jud. Ilfov, Romania

Tel.: +40 31 222 21 21

Fax: +40 31 222 21 08

Email: danfoss.ro@danfoss.com

Share