DANFOSS: Cel mai bun in HVAC este de acum si mai bun

In timp ce populatia lumii continua sa creasca, sistemele HVAC optimizate energetic reprezinta cheia pentru asigurarea confortului si a sigurantei, fara a creste consumul de energie. Chiar si in zonele climatice  extreme si avanposturile izolate este necesara functionarea eficienta a sistemelor HVAC. Pentru a va oferi flexibilitatea necesara si un nivel de fiabilitate ce atinge cele mai inalte standarde – convertizorul de frecventa VLT® HVAC Drive de la DANFOSS  a fost dezvoltat pentru a satisface cerintele dumneavoastra – si mai mult.

Este mai eficient…

Noile tehnologii in materie de motoare electrice duc la cresterea eficientei in functionare, in special in aplicatiile HVAC. Pentru a obtine cea mai buna eficienta a motoarele cu magneti permanenti (PM) si cu reluctanta variabila (SynRM), este necesar un convertizor de frecventa cu algoritmi de control speciali, pentru a control optim si eficient aceste motoare speciale. Un singur convertizor de frecventa VLT® HVAC Drive nu doar controleaza eficient aceste motoare, dar poate controla multiple motoare cu magneti permanenti – PM clasa eficienta IE5, conectate in parallel pentru o eficienta si mai ridicata.

Este mai inteligent…

Aplicatiile HVAC se regasesc pretutindeni, inclusiv in zone izolate sau in locatii greu accesibile. Astfel sunt necesare noi perspective pentru a comunica eficient cu aceste convertizoare de frecventa. Componenta Web Server, actualizata si integrata in optiunea de comunicatie Ethernet, si noul LCP Wireless ofera mai multe metode de conectare de la distanta si in siguranta la convertizorul de frecventa VLT® HVAC Drive.

Este mai rezistent…

In ziua de astazi, aplicatiile HVAC  sunt adesea supuse variatiilor de temperatura, activitatilor seismice, zonelor cu un nivel ridicat al substantelor poluante si agresive din atmosfera, retelelor de alimentare instabile sau unei combinatii a acestor conditii. VLT® HVAC Drive este proiectat sa faca fata cu success acestor provocari.

Cu temperatura de functionare  cuprinsa intre -25°C si 50°C, si disponibilitatea pentru carcase cu grad de protectie pana la IP66/UL Tip 4X inclusiv, VLT® HVAC Drive poate fi instalat aproape oriunde fara a fi supradimensionat sau devaluat. Certificarea seismica, posibilitatea instalarii la altitudini de 2000m/6500ft fara devaloare, si optiuni pentru protectia componentelor electronice cu un strat aditional de lac protector pentru medii agresive, clasa 3C3, imbunatatesc capacitatea convertizorului de frecventa VLT® HVAC Drive de a functiona eficient si optim in cele mai solicitante medii.

Este mai robust…

Cum milioane de oameni din intreaga lume se bazeaza pe sistemele HVAC, pentru comfort si siguranta, este vitala selectia unui convertizor de frecventa ce poate face fata fluctuatiilor neprevazute din reteaua de alimentare, care in mod normal ar intrerupe functionarea. Pentru performante ridicate, VLT HVAC® Drive dispune de un proces robust pentru controlul supratensiunilor, functiile pentru kinetic backup si flying start asigura functionarea robusta in situatiile critice.

De multe ori convertizoarele de frecventa sunt conectate la retele de alimentare ce sunt departe de a fi perfecte, si o serie de evenimente electrice nedorite pot provoca probleme serioase convertizoarelor de frecventa. Algoritmi de control din VLT® HVAC Drive asigura, in situatiile cu varfuri sau caderi ale tensiunii, functionarea normal a convertizorului de frecventa. Ocazional, un convertizor de frecventa poate fi conectat la o retea de alimentare ce sufera un scurt-circuit, fapt ce ar putea distruge unitatea conectata. Pentru asigurarea robustetii in functionare VLT® HVAC Drive este proiectat sa reziste la un current de scurt-circuit de 100kA.

Este o investitie mica cu un beneficiu urias…

Noile reglementari in efiecnta energetica se concentreaza asupra reducerii consumului de energie si a emisiilor de CO2 Pentru a intruni aceste standarde este necesara utilizarea unui convertizor de frecventa. Pe intreaga durata de viata a unui convertizor de frecventa , costul energiei este factorul economic dominant, dar economiile pot fi regasite in alte costuri asociate.

Selectand  VLT® HVAC Drive se alege cel mai mic cost de proprietate. Instalarea si punerea in functiune necesita cu 20% mai putin timp si eficienta functionarii este imbunatatita cu 2% fata de alte convertizoare comparabile. Si, bazat pe timpul mediu de functionare,  VLT® HVAC Drive va functiona fara mentenanta pana la 15 ani.

Cu un pachet de caracteristici noi ce fac convertizoarele de frecventa mai inteligente si mai rezistente pentru a asigura functionarea robusta in cele mai agresive conditii, pentru imbunatatirea eficientei procesului si accesibilitate sporita – de ce nu v-ar incanta?!  Vizionati urmatorul film pentru a afla mai multe :

Vizitati website-ul nostru: http://drives.danfoss.ro/ pentru a afla mai multe despre convertizoarele noastre de frecventa dedicate pentru aplicatiile HVAC.

 

 

Share