Megger – testarea mașinilor electrice rotative

Compania Megger a integrat de curând în grupul său Baker Instrument, lider mondial în domeniul testării și evaluării condițiilor de funcționare a motoarelor electrice și a mașinilor rotative. Baker Instrument este unul din pionierii în dezvoltarea de metode inovatoare de testare electrică și de echipamente pentru testarea practică a mașinilor rotative. Colaborarea cu utilizatorii a dus la dezvoltarea unei game complete de produse. Indiferent dacă este nevoie să testați motoarele în unitatea de producție, în exploatare sau off-line, gama de testere Baker Instrument include echipamente pentru cele mai sofisticate activități de monitorizare sau analiză a stării motoarelor, indiferent ca vorbim de motorul unei locomotive, de cel care acționează un gater sau un întreg ansamblu de motoare dintr-o hală sau un combinat de producție. Gama de aplicații şi sectoarele industriale unde aceste instrumente vin în sprijinul personalului de întreținere fiind extrem de vastă.

Analizoarele statice din seria AWA-IV şi seria Baker DX,  găsesc indicii timpurii ai slăbirii izolației și ale defecțiunilor în bobinaje, între faze, între înfășurări şi pereți izolatori. Ele pot identifica dacă contaminarea cu substanțe chimice, umiditatea, praful sau murdăria afectează rezistența izolației. În plus, detectează problemele cu conexiunile motorului, cum ar fi slăbirea izolației cablului de alimentare, dezechilibrele, întreruperile sau rezistențele ridicate. Se pot efectua printre altele următoarele teste: rezistența înfășurării, rezistența de izolație, absorbția dielectricului, index de polarizare, tensiune treaptă CC, rampă continuă CC, test CC Hipiot, undă de şoc.

Mai mult Power Pack-urile PPX (extensii de putere) oferă tensiuni de test mai mari pentru analizoarele noastre statice pentru motoare și înfășurări din seria Baker AWA-IV și Baker DX, de până la 40 kV. Acest lucru face ca aceste combinații Power Pack / Analizor să fie ideale pentru evaluarea stării izolației la motoarele de curent alternativ de înaltă tensiune, la motoarele de curent continuu și la transformatoarele mari.

Analizorul dinamic pentru motoare Baker EXP4000 este un instrument de monitorizare și depanare a sistemelor de motoare electrice care ajută personalul de întreținere să minimizeze defecțiunile și să maximizeze durata de funcționare a utilajelor. EXP4000 utilizează algoritmi software avansați pentru monitorizarea și evaluarea stării unui sistem motor/mașină care afectează sănătatea și performanța motorului. Evaluează calitatea energiei cu care este alimentat un motor, evaluează indicatorii de performanță ai motorului și examinează mărimea și starea sarcinii. Baker EXP4000 este bazat pe Microsoft şi achiziționează date în mai multe domenii de test. Acestea includ: calitatea energiei, performanța mașinii, curent, spectru, cuplu, variatoare de frecvență (VFD), monitorizare continuă, analiza tranzitorie, eficiența.

Sistemul pentru analiza on-line a motoarelor electrice Baker NetEP este o soluție de monitorizare cu instalare permanentă, care achiziționează continuu date de stare și performanță privind motoarele electrice și sistemele rotative ale mașinilor pe care le acționează. Cu NetEP, profesioniștii din domeniul întreținerii pot colecta în permanență date privind performanțele motoarelor lor importante și pot monitoriza starea echipamentului rotativ din confortul și siguranța unui birou central sau de oriunde au acces la internet. Sistemul poate contribui la reducerea sau eliminarea substanțială a timpilor costisitori, generați de nefuncționarea utilajelor prin furnizarea de informații care îmbunătățesc procesul decizional și planificarea întreținerii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SebaKMT – Seba Dynatronic GmbH Reprezentanța în România
Str. Av. Ștefan Protopopescu nr.1, Bl.C6, Ap.25, sector 1, 011725 București tel: +40 (0)21 2309138; fax: +40 (0)21 2039381
www.megger.com;

www.sebakmt.com;

www.cabletestvan.com

 

Share