Sisteme  moderne de încălzire: ISH 2019 prezintă soluții de înaltă tehnologie pentru tranziția sistemelor de încălzire

Comunicat de presă, noiembrie 2018

Țintele ambițioase pentru protecția resurselor naturale și a climei în Europa și Germania sunt esențiale pentru discuțiile privind politica energetică și economică  din ultimii ani. O cheie importantă pentru atingerea acestor obiective  se află în cel mai mare sector al energiei  din Europa și în Germania, piața de încălzire. Aceasta oferă cel mai mare potențial pentru economisirea energiei și reducerea emisiilor de CO2. În Europa și în special în Germania, echipamentul de încălzire instalat în prezent este depășit. Din aproximativ 21 de milioane de instalații de încălzire din Germania, aproximativ două treimi nu îndeplinesc standardele pe care tehnologia le poate oferi acum și consumă prea multă energie. Industria de încălzire are un portofoliu extins de soluții de eficiență ridicată atât pentru lucrări de renovare, cât și pentru clădiri noi. Sistemele hibride ne permit să atingem niveluri ridicate de eficiență și să includem energia din surse regenerabile. O pompă de căldură utilizată în combinație cu un cazan de condensare este o formă de sistem hibrid. Pompa de căldură preia sarcina parțială în momente când există o nevoie limitată de căldură. Atunci când este necesară o cantitate mai mare de căldură, cazanul de condensare asigură preluarea vârfurilor de sarcină. În mod similar, o pompă de căldură poate fi combinată cu un cazan pe bază de combustibil solid, pe același principiu. Combinația dintre o unitate de condensare și o instalație termică solară este un alt exemplu de sistem hibrid și poate fi montată atât în ​​clădiri existente, cât și în clădiri noi. Construcțiile noi pot utiliza pompe de căldură ca singura formă de încălzire, din cauza căldurii limitate cerute, clădirea având pierderi reduse deci eficiență energetică ridicată . Dacă operatorul dorește un grad înalt de independență în ceea ce privește sursele de energie, pompa de căldură poate fi combinată cu o instalație fotovoltaică  și, prin urmare, să utilizeze electricitatea astfel generată pentru încălzire. În viitor, pompele de căldură vor putea fi utilizate în combinație cu un sistem PV (fotovoltaic) și de stocare electrică ca nucleu al unui Sistem de Management al Energiei Locale (HEMS).  Sistemul  de management  coordonează echilibrul între producția și utilizara energiei. Instalația fotovoltaică furnizează electricitate ieftină pentru alimentarea pompei de căldură. Combinația dintre pompa de căldură și instalația PV crește eficiența și eficiența întregului sistem. Energia excesivă generată de soare, care nu este utilizată imediat în clădire, este  stocată în acumulatori.

Tehnologia pilelor de combustie reprezintă de asemenea o soluție extrem de eficientă pentru furnizarea de căldură. Această tehnologie folosește energia chimică în a unui combustibil – gazul natural, de exemplu – și o transformă  în curent electric și căldură. Pilele de combustie alimentate cu gaz sunt extrem de eficiente și reduc emisiile de CO2. Din acest motiv, există subvenții în anumite state pentru utilizarea tehnologiei pilelor de combustibile. Toate generatoarele moderne de căldură includ acum o interfață  cu internetul și pot fi controlate printr-o aplicație de pe o tabletă sau pe un smartphone. Astfel se mărește gradul de confort și  suplimentar se economisește energie.

Cele mai moderne și eficiente tehnologii de încălzire  vor fi expuse între 11 și 15 martie 2019 la Târgul ISH de la Frankfurt.  În halele 11 și 12, industria de încălzire  va prezenta cele mai recente soluții și sisteme de încălzire, care combină eficiența ridicată cu utilizarea sporită a energiei din surse regenerabile. Asociația Industriei de Încălzire din Germania (BDH), va oferi la ISH informații despre aceste tehnologii și alte subiecte legate de piața de încălzire, în cadrul Forumului ISH Technology and Energy, ce va avea  loc în 2019,  pentru prima dată în Hala 11.1. Începând cu anul 2019, ISH se va desfășura  pentru prima data în perioada 11 – 15 martie. Mai multe informații despre ISH găsiți la adresa:

www.ish.messefrankfurt.com.

Share