Cree anunta rezultate in scadere, Philips anunta rezultate in crestere

Cree anunta rezultate in scadere,  Philips anunta rezultate in crestere.

LEDs Magazine Ianuarie

Philips Lighting anunta rezultatele in crestere pentru  Q4, in timp ce Cree previzioneaza o scadere pentru anul 2016 tinand cont si de influentele legate de litigiul legat de patentul pentru tuburi LED. Cree previzioneaza o revenire a rezultatelor in al doilea trimestru din 2017, in ciuda scaderilor din 2016.  Cree continua sa sufere datorita erodarii preturilor in ultimul trimestru ceea ce a insemnat o scadere a rezultatelor la sfarsit de an. Rezultatete Cree sunt insa ceva mai greu de interpretat deoarece Compania este in proces de a instraina divizia de “power semiconductor”  Wolfspeed catre Infineon. In acelasi timp insa rezultatele din sectorul SSL ( Solid State Lighting) constituie un mix de afacere profitabila. Rezultatele pentru Q4 au atins 347 Milioane $ comparand cu 394 Milioane$ pentru Q2 FY16.

Royal Philips in acelasi timp a publicat rezultatele pe 2016 si va continua sa achite dividende de 0,8Eur pe actiune  in timp ce Divizia de Lighting realizeaza 59% din venituri din vanzarile relative la produsele LED.

[Native Advertisement]Philips Lighting este cumva independenta dupa Oferta Publica de vanzare de la jumatatea anului 2016, Royal Philips detinand inca majoritatea actiunilor.  Cifra de Afaceri a Philips Lighting pentru 2016 este anuntata la  7115 Milioane Euro , mai scazute cu 2.4% fata de 2015, dar mai buna decat asteptarile. Scaderea este pusa pe seama reducerii cererii de produse clasice: incandescent, fluorescent, HID, fata de o crestere a LED cu 16% in Q4 fata de aceeasi perioada a anului trecut. “ Philips Lighting planuieste sa achite dividende de 1.10 Eur pe actiune” dupa cum anunta CEO Eric Rondolat.

Share