Philips vinde Lumileds

 Philips este aproape de a concluziona vanzarea Lumileds

Sursa: LEDs Magazine si LUX Review

La un an dupa ce “US national security regulators” a oprit vanzarea Royal Philips’ Lumileds LED grup catre investitori din China, Compania olandeza a coborat pretul aproape la jumatate si se pare ca vanzarea va fi concluzionata  catre un alt comparator, de aceasta data din SUA. Este vorba de fondul de Investitii  Apollo Global Management din New York.  Acesta a fost de accord sa puna jos circa $1.5Miliarde pentru 80.1%  din companie a anuntat Philips, care pastreaza 19.9% din actiuni. Philips se asteapta sa inchida vanzarea in prima jumatate a lui 2017, tinand seama de mecanismul de aprobare al tranzactiei.

Anterior, in Martie 2015, pretul agreat de catre GO Scale Capital China fusese de $2.8 Miliarde

Lumileds este inregistrata in Amsterdam si opereaza independent in cadrul Royal Philips din 2015. Facilitatile de productie, cercetare  si dezvoltare sunt in San Hose, California, ceea ce explica si “amestecul” administratiei Obama prin “Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS)” cu trimitere la  siguranta nationala.  Royal Philips s-a concentrat catre piata de Heathcare, un proces care a insemnat si vanzarea Lumileds in acelasi timp cu separarea Diviziei de Lighting si vanzarea prin oferta publica a 25% din actiuni.

In acelasi timp, CFIUS, care a oprit prima incercare de vanzare a Lumileds  a mai blocat inca o tranzactie corporatista din industria LED pe aceeasi baza a securitatii nationale si intervenind in acelasi mod, in vanzarea fabricantului German  Aixtron catre  China’s Fujian Grand Chip Investment Fund LP. Aixtron este bazata in Herzogenrath, Germania si are o prezenta semnificativa in SUA, mai ales prin centrul de cercetare dezvoltare din Sunnyvale, California.

Share