LG Electronics oferă cititorilor Bibliotecii Centrale Universitare „CAROL I” tehnologii ale viitorului

 LG Electronics România lansează programul național LG Student Life’s Good de susținere a învățământului universitar prin cele mai noi tehnologii 

  • Primul proiect constă în donația către Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a 10 monitoare de rețea LG
  •  Noile monitoare de rețea LG seria E asigură o reducere a consumului de energie și oferă acces uimitor la calculator: până la 31 de utilizatori la un singur PC

foto LG Monitor de retea seria E

București, 12 mai 2011 – LG Electronics România lansează programul național LG Student Life’s Good de susținere a învățământului universitar din România, prin a oferi studenților suportul tehnologic performant de care au nevoie pentru a se dezvolta și a studia la standarde europene.

Primul proiect din cadrul programului LG Student Life’s Good constă într-o donație de 10 monitoare de rețea către Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”. LG Electronics oferă astfel instituției universitare suportul tehnologic pentru a asigura un cadru optim de studiu și îmbogățire a cunoștințelor.

foto Biblioteca Centrala Universitara Carol I

 Implementarea proiectului a fost realizată în Unitatea Centrală a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, în sala cu acces la internet, cu cel mai mare trafic de abonați. Investiția se ridică la o valoare de 6,900 RON + TVA.

 „Programul național LG Student Life’s Good se înscrie în direcțiile strategice ale companiei de a susține educația punând la dispoziția tinerilor produse și servicii tehnologice de ultimă generație. Totodată, prin lansarea acestui program dovedim că avem încredere în potențialul studenților români și de aceea dorim să le oferim tot sprijinul. Sperăm că studenții vor aprecia beneficiile aduse de monitoarele de rețea LG și, pe viitor, intenționăm să continuăm programul național prin alte proiecte interesante, dedicate lor”, susține Roh pan Ock, președinte al LG Electronics România.

 „Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” este preocupată de optimizarea și modernizarea tehnologiei existente pentru îmbunătățirea serviciilor către cititori. Prețuim inițiativa LG Electronics România, ca de altfel și a altor companii de profil IT pentru dezvoltarea Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” și aducerea ei la nivel de bibliotecă digitală. Biblioteca secolului XXI este, prin utilizarea tehnologiei de vârf, un factor activ în dezvoltarea cunoașterii”, declară Mireille Rădoi, director general Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”.

 Astfel, abonații Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” beneficiază de cea mai nouă gamă de  monitoare de rețea  LG, seria E. Noua serie de monitoare de rețea de la LG permite utilizarea unui singur calculator de către mai mulți utilizatori, beneficiind de aceleași performațe de lucru ca și când fiecare monitor ar fi independent. Prin conectarea a până la 31 de monitoare la un singur calculator principal, utilizatorii au posibilitatea de a folosi calculatoarele la o viteză mare de procesare, în timp ce insituția – Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” – își va reduce consumul de electricitate cu până la 60%.

foto BCU_LG_monitoare-de-retea

 Seria E îmbină un design simplu și elegant cu tehnologia avansată încorporată în produsele LG. Alături de funcțiile de bază a monitoarelor clasice, precum port USB și difuzor încorporat, monitoarele de rețea LG oferă standard VGA (D-Sub), port Ethernet și două porturi USB pentru mouse și tastatură. În plus, încorporează mai multe soft-uri utilitare care permit monitorizarea și controlul activității studenților, respectiv I-com, care crează adrese IP pentru fiecare utilizator – I-pro și Multi-share pentru utilizarea eficientă a calculatorului.

foto BCU_LG-monitor-de-retea

 „LG intenționează să crească valoarea investițiilor în cercetare și dezvoltare, dar și în design și dezvoltare de brand. Totodată, compania vizează consolidarea abilităților business-to-business pentru a deveni un furnizor de soluții de top atât la nivel local cât și global, pentru a putea răspunde mai bine condițiilor de piața din România și pentru a susține creșterea companiei la nivel global,” adaugă Roh Pan Ock.

 Astfel, monitoarele de rețea de la LG vor oferi utilizatorilor mai mult spațiu prin eliminarea cablurilor necesare în mod normal pentru mai multe calculatoare și un mediu mai aerisit deorece căldura degajată de fiecare calculator este acum eliminată.

 Despre LG Electronics România

LG Electronics se află pe piața din România începând din anul 1990, prin intermediul distribuitorilor autorizați, și din anul 2004 ca LG Electronics România. Alcătuită din 5 mari divizii: Home Entertainment, Home Appliance, Air Conditioning, Business Solutions și Mobile Communications, compania a atins performanțe remarcabile pe piața din România, fiind un brand relevant pentru români susținut de o poziție de top pentru segmente cheie de produse: televizoare LCD și televizoare cu plasmă, monitoare LCD, telefoane mobile, echipamente de climatizare, sisteme audio și home theater. În 2011, LG Electronics se axează pe consolidarea brand-ului și pe un marketing orientat către client. Pentru informații suplimentare vã rugãm accesați www.lge.ro

 Despre Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

Într-o scrisoare adresatã Președintelui Consiliului de Miniștri – document ce poate fi considerat un adevãrat act de întemeiere, Regele Carol I își declara „dorința de a înființa un așezãmânt spre binele tinerimii universitare de la toate facultãțile din țarã, înzestrat cu o bibliotecã totdeauna deschisã”.

Concepția edificiului a fost încredințatã arhitectului francez Paul Gottereau, autor al Palatului Casei de Depuneri, Consemnațiuni și Economii și al vechiului Palat Regal.

La 14 martie 1895, Regele Carol I a inaugurat Fundația Universitarã Carol I, care avea sã-și asume misiunea de a contribui la formarea elitei intelectuale.

Dupã 20 de ani, în 1911, sub coordonarea aceluiași arhitect începe extinderea vechiului local. Dat în folosințã la 9 mai 1914, edificiul se va impune drept unul dintre remarcabilele repere edilitare ale Bucureștiului.

Informatii suplimentare:

 www.lge.com

  www.lge.ro

Share