Imagini superbe de la Panorama Plaiul Foii, Masivul Piatra Craiului, prin camera AXIS

Cu o vedere încântătoare către masivul Piatra Craiului, Plaiul Foii se află la o distanță de circa 12 kilometri de la ieșirea din orașul Zărnești, în apropierea orașului Brașov. De aici se pornește în explorarea Rezervației Naturale Piatra Craiului, zonă de munte formată din calcare și conglomerate mezozoice unde se găsesc specii rare și un peisaj montan deosebit. Pe lângă prezența unor animale sălbatice variate, precum lupi, urși, râși, mistreți, capre negre, cerbi ș.a., în zonă au fost identificate peste 200 de peșteri și avene. Bogăția traseului a determinat filmarea în regiune a unor scene din filmele Cold Mountain, Drumul Oaselor, Columna, Dacii, iar în anul 2000 a fost produs de către BBC/ Discovery Channel și un film documentar despre acest areal.

Peisajul montan, de o rară frumusețe atât în coloritul superb al toamnei, cât și în variația specifică oricărui anotimp, poate fi acum văzut prin intermediul camerei Axis M3057-PVE montată pe parcursul verii de către ICCO Systems la pensiunea ”Panorama Pietrei Craiului”, ce beneficiază de o vedere panoramică superbă asupra munților. Pentru a transmite în direct, live pe youtube, a fost instalată aplicația CamStreamer, care permite streamingul live direct din cameră, la linkul: https://youtu.be/Fz_0vJO0wPw.

Domnul Ferencz Somorai, proprietarul pensiunii Panorama Pietrei Craiului din Plaiul Foii, a declarat: ”Dacă în urmă cu circa doi ani în zonă nu era nici măcar curent electric sau drumul asfaltat, cu ajutorul prietenilor de la ICCO Systems, cu care colaborăm încă de la începutul proiectului nostru de peste 10 ani, acum putem transmite live imagini panoramice de la munte. Astfel, se vor putea bucura de priveliște atât clienții noștri, chiar și atunci când nu reușesc să ajungă aici, precum și cei care planifică să ne viziteze”.

Camera video de rețea AXIS M3057-PLVE oferă permanent o vedere de ansamblu completă de 180 de grade, fiind montată cu un cadran perfect sub streașina de lemn a pensiunii. Datorită OptimizedIR și a multiplelor caracteristici care vizează îndeosebi flexibilitatea, camera beneficiază de o protecție foarte bună la praf și orice intemperii, fluxul video al imaginii panoramice fiind astfel continuu și fără obstructii.

Mă bucur că, alături de familie, am putut face o minunată surpriză domnului Ferencz Somorai, oferindu-i prilejul de a-și bucura oaspeții cu imagini panoramice unice din punctul cel mai înalt al pensiunii. Colaborarea dintre echipa ICCO și proprietarii pensiunii acoperă mai multe aspecte, atât partea de rețelistică, precum și sistemul de supraveghere și securitate la interior, cât și această promovare a zonei alături de un brand de top cum este Axis Communications”, a declarat Cosmin Ursu, reprezentant ICCO Systems.

Cu ajutorul opțiunii de digital PTZ camera transmite atât imagini panoramice, cât și posibilitatea de mărire a zonelor de interes. Camera AXIS M3057-PLVE oferă imagini clare, cu sau fără ajutorul luminii, fiind optimizată pentru a „vedea“ în întuneric. Este echipată cu WDR Forensic pentru vizibilitate bună atunci când există atât zone întunecate, cât și zone luminoase în aceeași scenă. În plus, AXIS M3057-PLVE are tehnologia Lightfinder pentru a oferi culori naturale atunci când iluminarea este redusă.

Acest model de cameră include tehnologia AXIS Zipstream, care permite păstrarea cadrelor care nu se schimbă și transmiterea fluxul video în timp real, reducând stocarea și lățimea de bandă cu până la 50%. Transmisia video astfel rezultată este de o înaltă calitate, permițând și economii semnificative în lățimea de bandă.

Cu sensor de 6MP, camera AXIS de tip dome, oferă și flexibilitate la instalare, beneficiind și de numeroase accesorii care să o pună mai ușor în valoare în funcție de locul unde este instalată.

Pentru transmisia live s-a utilizat aplicația CamStreamer care permite transmiterea de streaming video fără a necesita prezența unui encoder sau a unui PC. Întreaga procesare se realizează direct de către procesorul camerei AXIS. Mai mult decât atât, CamStreamer suportă integrarea cu diverse platforme de conținut video, precum YouTube, Facebook, Vimeo sau Dailymotion, ceea ce înseamnă că operatorul poate transmite direct prin platforma preferată de publicul său țintă. De asemenea, operatorii pot adăuga propriile elemente grafice sau text pe imaginea transmisă, sau pot introduce o sursă suplimentară de semnal audio, prin care să redea muzică, mesaje prestabilite sau comentarii în direct.

Combinând performanțele hardware ale echipamentelor AXIS cu flexibilitatea aplicației CamStreamer ce rulează la nivelul lor, scenariile de utilizare sunt practic nelimitate. Așa se face că, deși sunt proiectate îndeosebi pentru securizarea obiectivelor, camerele IP AXIS sunt frecvent folosite și în alte scopuri, dovedind performanțe deosebite. Alte zone turistice din România de unde se transmit imagini video live prin camerele AXIS sunt:

Bâlea Lac: https://youtu.be/65g36VG7290 https://youtu.be/ox788WNRVBk

https://youtu.be/xt_K_qOs11I

Sanctuarul de urși: https://youtu.be/s0R1lm8YH9g

Salina Turda: https://youtu.be/F146yS4nbYY și altele.

 

Atunci când vă e dor de munte, vă invităm să vizitați virtual Piatra Craiului prin intermediul imaginilor transmise live prin camera AXIS instalată la Pensiunea Panorama Pietrei Craiului din Plaiul Foii la linkul: https://youtu.be/Fz_0vJO0wPw.

 

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente și mai sigure, prin crearea de soluții inovative, care ajută la îmbunătățirea securității și oferă noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de reţea, Axis oferă produse și servicii de supraveghere și analiză video, control acces și sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajați în peste 50 de țări și colaborează cu parteneri din întreaga lume pentru a oferi soluții. Fondată în 1984, Axis este o companie cu sediul în Suedia, listată la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informații despre Axis, vizitați site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

 

Share