International Electric&Automation Show 2016

Ediția a 12-a, Palatul Parlamentului, București

O dată cu luna Septembrie a trecut și ediția cu numărul 12 a evenimentului de echipamente electrice și automatizări de la Palatul Parlamentului din București.

International Electric&Automation Show, IEAS, este un eveniment ce nu mai are nevoie de o descriere detaliată, acesta devenind, în cele 12 ediții ale sale,  un eveniment de referință pentru industria din România. Atât luna Septembrie cât și locația Palatului Parlamentului sunt cele 2 coordonate importante pentru eveniment. Anul acesta IEAS a avut loc între 20 și 23 Septembrie în cele 3 săli dedicate expoziției: sala Unirii, sala Take Ionescu și sala I.C.Brătianu dar și în sala de conferințe Nicolae Bălcescu.

Timp de 12 ani oamenii au venit cu drag la eveniment, pentru a își întâlni colegii, clienții, partenerii de afaceri dar și pentru a petrece timp de calitate într-o locație deosebită. IEAS este singurul eveniment ce adună în același loc, timp de 4 zile, principalele companii de profil din România, alături de reprezentanți ai autoritătilor publice și ai agenților economici din toate ramurile industriei.

Ediția din acest an a pus accentul pe tehnologiile inovative, pe eficiența și automatizarea proceselor de producție, pe reducerea costurilor de producție și mentenanță prin utilizarea echipamentelor de măsura și control, pe aplicații integrate și echipamente smart. Produsele prezentate au fost variate și au cuprins întreaga gamă de joasă și medie tensiune, precum și segmentul de automatizări și roboți industriali.

Printre produsele vedetă amintim robotul care joacă baschet sau „the water dancing machine”. Sub sloganul “Roboții industriali îmbătrânesc mai greu dacă sunt tratați cu cabluri de torsiune!”, cei prezenți au putut vedea robotul capabil să arunce mingii într-un coș de baschet cu precizie maximă. Altă “atracție” în materie de roboți a fost robotul cu pompele sincronizate cu muzică, la care vizitatorul putea controla pompele prin deplasarea brațelor sale.

În cadrul evenimentului au fost companii prezente pentru prima dată, ce au afișat o imagine impecabilă și au atras un număr de vizitatori numeros. Acestea au avut standurile echipate cu tehnologii de ultimă oră și roboți industriali. Expozanții IEAS au adus în atenția vizitatorilor conceptul “casei inteligente”, o casă care se adaptează automat cerințelor utilizatorilor și care reușește să integreze într-o formă cât mai puțin intruzivă noile tehnologii cu obiceiurile din viața de zi cu zi a familiei. Alături de aceste noutăți au fost expuse echipamente ce se bazează pe realitatea virtuală și realitatea augumentată, imprimante mobile 3D dedicate sectorului industrial, produse de iluminat moderne, soluții dedicate vehiculelor electrice, cabluri și conectori create pentru mediile extreme, soluții wireless de comunicație, tehnologii smart dedicate orașelor, soluții scada și aparate de măsură și control dar și produse inovative și de înaltă calitate dedicate automatizărilor. Compania Siemens i-a invitat pe toți cei interesați într-o călătorie în domeniul instrumentației de proces, în interiorul „Camionul cu Instrumentație de Proces” expus în perioada târgului.

Partenerii ediției a 12-a a IEAS au fost companiile  EATON Electric, PHOENIX Contact și SCHNEIDER Electric. Partenerii evenimentului au fost prezenți cu standuri și echipamente impresionante în sala Unirii. Cele 3 companii s-au bucurat de o promovare și vizibilitate aparte în timpul evenimentului.

Totodată, în cadrul evenimentului, în prima zi, au avut loc două sesiuni de workshop dedicate segmentului tehnic, prin prezentarea interactivă sustinută de către Actemium, prezentare cu tema „Digitalizarea proiectelor folosind realitatea virtuală și realitatea augmentată”, dar și workshop-ul „Inovație la fiecare nivel și Digitizare” susținut de către Schneider Electric.

În cea de-a doua zi a avut loc seminarul susținut de către compania Scando Traiding „Un sfert de veac de activitate pentru modernizarea sistemului energetic românesc”

Aproximativ 80 de companii de top din industie au fost prezente la Palatul Parlamentului. Una din surprizele plăcute ale ediției din acest an o reprezintă numărul mare al companiilor din străinătate, fiind prezente companii din țări precum: Bulgaria, Italia, Germania, Marea Britanie, Polonia și Ungaria. Aceste companii externe participă alături de cele interne în urma demersurilor de apropiere a evenimentului IEAS de evenimentele similare internaționale, evenimente precum: Hannover Messe, Light+Building sau Win Eurasia Automation din Istanbul.

Industria este într-o continuă mișcare și dezvoltare, iar acest lucru se vede cel mai bine la IEAS, un eveniment dinamic, business to business ajuns la ediția cu numărul 12.

Vă mulțumim ca ne-ați fost alături la IEAS 2016 și vă așteptăm alături de noi și de expozanții noștri și în cadrul edițiilor viitoare.

Informații suplimentare:

Dk Expo: 021 231 27 36 | 0744 623 223 | www.ieas.ro

Share