Signify lansează noi produse inteligente pentru sectorul Retail

Comunicat de presă Februarie 28, 2023

  • Noul și revoluționarul Philips StoreFlow pentru culoarele magazinelor – primul corp de iluminat pentru domeniul Retail cu o carcasă fabricată în proporție de peste 68% din materiale plastice sustenabile, cu un sistem optic propriu, care proiectează lumina exact acolo unde este nevoie și cu LED de ultimă generație cu o eficiență energetică mai mare.
  • Primul sistem hibrid de control al iluminatului pentru corpurile de iluminat cu LED-uri controlabile prin cablu și wireless – permite magazinelor să treacă la un concept de iluminat reglabil mai simplu ca oricând și să obțină economii de energie fără precedent.
  • O gamă de corpuri de iluminat realizate din materiale reciclate – reduc utilizarea combustibililor fosili și contribuie la conservarea resurselor prețioase.

 București, România – Signify (Euronext: LIGHT), lider mondial în domeniul iluminatului, va lansa noi corpuri de iluminat și va prezenta cele mai recente progrese în gestionarea iluminatului pe bază de tehnologie IoT la târgul de retail EuroShop 2023. Noile inovații sprijină sectorul retail în tranziția sa către un viitor mai sustenabil, mai eficient din punct de vedere energetic și conectat inteligent.

Reinventarea culoarului de cumpărături

Noul Philips StoreFlow de la Signify – primul corp de iluminat pentru segmentul Retail cu o carcasă realizată în proporție de peste 68% din materiale plastice pe bază de bioxid de carbon – este un punct de interes special la EuroShop, care se desfășoară până pe 2 martie în Düsseldorf, Germania. StoreFlow este primul corp de iluminat Philips care oferă un iluminat cu contrast ridicat, asigurând o nouă experiență de shopping. Destinat culoarului magazinelor, acesta pune accent pe produse și asigură o atmosferă încântătoare. Pe lângă calitatea excepțională a iluminatului, soluția extrem de eficientă asigură funcții intuitive care oferă comercianților un grad ridicat de flexibilitate în iluminarea culoarelor.

„Confortul vizual și vizibilitatea produselor sunt esențiale pentru experiența cumpărătorului. De aceea, rafturile sunt iluminate cel mai puternic la nivelul ochilor și au un gradient vertical foarte lin, menținând în același timp o iluminare bună din partea de sus a raftului până în partea de jos”, spune Marleen Verhagen, cluster product manager la Signify.

Regândirea managementului modern al iluminatului

Având în vedere prețul ridicat al energiei electrice, retailerii caută sisteme avansate de gestionare a iluminatului pentru a-și reduce costurile operaționale. La standul său de la EuroShop, Signify va prezenta primul sistem hibrid de control al iluminatului ce permite retailerilor să combine orice corp de iluminat cu LED-uri controlabile prin cablu și wireless.  Acest aspect le permite retailerilor să valorifice economii de energie de până la 40% cu ajutorul sistemului Interact, indiferent de infrastructura de iluminat existentă. Magazinele cu întrerupătoare simple de tip on/off vor putea să treacă la un sistem de iluminare reglabilă mai simplu de utilizat ca niciodată.

În plus, Signify va prezenta panoul de control energetic al sistemului său de management Interact Multisite. Acest sistem le oferă retailerilor informații în timp real, cât și un istoric al consumului de energie electrică sau al altor componente care folosesc priza constant, cum sunt cele pe bază de răcire, încălzire și HVAC. Sistemul oferă o imagine de ansamblu a tuturor magazinelor conectate ale unui singur retailer, dar permite și aprofundarea unui magazin individual.

Designul elegant și sustenabilitatea merg mână în mână

Utilizarea produselor care și-au terminat ciclul de viață pentru fabricarea de noi corpuri de iluminat prin procesul de reciclare este unul dintre modurile în care Signify contribuie la economia circulară. La EuroShop, compania va lansa proiectoarele Philips MS Projector, MS Pendant & Surface-mounted și Downlight-urile GreenSpace Perfect Fit, cu o carcasă realizată din 65% deșeuri post-industriale reciclate și va prezenta colecția Coastal Breeze, realizată din plase de pescuit 100% reciclate.

„Ambiția noastră este de a folosi în proporție de cel puțin 55% deșeuri sau reziduuri bio-circulare pentru toate corpurile de iluminat printate până în 2024” spune Riemer Adema, șeful departamentului de gestionare a produselor 3D de la Signify. „Acest lucru diminuează utilizarea combustibililor fosili și ajută la conservarea resurselor prețioase.”

Signify își va prezenta capacitatea de a imprima corpuri de iluminat 3D cu texturi complexe. Vedeta acestei categorii va fi corpul de iluminat A Touch of Archery (AToA), dezvoltat în strânsă colaborare cu Landini Associates pentru McDonalds, pentru a oferi lanțului de restaurante de tip fast-food un aspect unic. Corpul de iluminat are o textură specială, care a fost imposibil de realizat cu ajutorul tehnicilor de fabricare tradiționale. Imprimarea 3D a oferit rezultatul dorit, combinând sustenabilitatea cu maximarea flexibilității designului.

Vizitatorii EuroShop 2023 pot găsi Signify la standul B40 din Sala 9. În conformitate cu obiectivele de sustenabilitate ale Signify, standul este modular și folosește materiale reutilizabile și reciclate acolo unde este posibil. Peste 80% din materialele de construcție sunt destinate reutilizării.

Acest comunicat de presă și imaginile sunt disponibile în Signify Newsroom.

  Despre Signify

Signify (Euronext: LIGHT) este liderul global în domeniul iluminatului pentru profesioniști și consumatori, care utilizează pentur iluminat Internet of Things. Produsele noastre marca Philips, sistemele de iluminat conectat Interact și serviciile bazate pe date, oferă valoare comercială și transformă viețile oamenilor în case, clădiri de birouri și spații publice. Cu vânzări de peste 6.9 miliarde de EURO în 2021, avem o echipă de aproximativ 37,000 de angajați în peste 70 de țări. Exploatăm potențialul extraordinar al luminii pentru a îmbunătăți viețile oamenilor. Am atins neutralitatea emisiilor de carbon în 2020, am fost prezenți în Dow Jones Sustainability World Index încă de la IPO-ul nostru timp de șase ani consecutivi și am fost numiți Lider în industrie în 2017, 2018 și 2019. Noutățile de la Signify se găsesc în Newsroom, Twitter, LinkedIn și Instagram. Informații pentru investitori pot fi găsite pe pagina Relații cu investitorii.

 

Share