BECKHOFF: Costuri reduse pentru inginerie și hardware prin noua generație de controllere de safety

Echipa Kreatron Automation

TwinSAFE: aplicații de safety consistente modular, scalabile și distribuite

Concentrate pe modularitate crescută și scalabilitate, noua generație de controllere de safety de la Beckhoff permite adaptare optimă la cerințele de safety specifice conceptelor individuale de echipamente. Abilitatea de a distribui inteligența unei întregi aplicații de safety către multiple module I/O TwinSAFE Logic-capable permite implementarea flexibilă a arhitecturilor din ce în ce mai modulare, ce pot fi adaptate la cerințele de sistem date, mai eficient ca până acum. 

Cu noile controllere de safety bazate pe EL6910 TwinSAFE Logic, este posibilă adaptarea mai specifică a sistemului TwinSAFE la cerințele individuale a unui concept de echipament, precum și la un spectru mai extins de aplicații de safety.

Noile componente I/O includ:
– Modul TwinSAFE EtherCAT EL1918: modul digital cu 8 intrări de safety;
– Modul TwinSAFE EtherCAT EL2911: module de alimentare cu 4 intrări de safety și 1 ieșire de safety;
– Box TwinSAFE EtherCAT EP1957-0022: modul combi digital IP 67-protected cu 8 intrări de safety și 4 ieșiri de safety.

Mai multe opțiuni pentru aplicații de safety distribuite
La fel ca modulele I/O TwinSAFE Logic-capable și Servomotoarele cu TwinSafe , cele trei noi module I/O pot fi fo losite cu funcție de controller pentru execuția directă a pro iectelor de safety specifice clienților. O caracteristică spe cială este capacitatea de comunicare, deoarece ca și un controller dedicat, proiectul de safety ce urmează a fi executat pe componenta I/O corespondentă poate stabili relații de comunicare directă cu alte dispozitive relevante pentru safety și să proceseze datele intern. Acest lucru face posibilă implementarea unei mașini pentru un grad mare de
modularizare, cu aplicații distribuite de safety.

Picture credits: Beckhoff Automation

Cu noile controllere TwinSAFE, aplicațiile de safety distribuite pot fi implementate mai eficient

Controller-ul de safety central, dacă există în situația de lucru, trebuie doar să proceseze datele care au fost deja centralizate. Modularitatea consistentă hardware și software a sis temului TwinSAFE simplifică implementarea a chiar și celor mai complexe aplicații de safety, iar combinația dintre I/O și funcționalitățile de control TwinSAFE într-o singură componentă I/O facilitează distribuirea de task-uri de safety către module individuale de echipamente. De asemenea, sunt reduse costurile pentru hardware. În ceea ce privește ingineria, funcția de personalizare grăbește procesul și îl face mai convenabil. Asigură, de asemenea, un efort minim de validare, care la rândul său, reduce costurile de dezvoltare.

Mai multă eficiență prin personalizare

Proiectele de safety pot fi create modular în TwinCAT, ca de obicei. În schimb, cu noua funcție de personalizare, modurile de operare ”dezactivare temporară”, ”dezactivare permanentă” și ”passivation” pot fi acum configurate pentru fiecare dintre aceste module. Cu configurarea corespunzătoare a valorilor de înlocuire pentru interfețele dintre diferitele module, utilizatorii pot astfel implementa arhitecturi complexe, modulare și scalabile, reducând costurile de dezvoltare. De exemplu, un singur proiect de safety poate fi folosit pentru o întreagă categorie de mașini prin simpla dezactivare a oricăror module ce nu sunt necesare în conformitate cu cerințele date.

www.beckhoff.com/EL1918
www.beckhoff.com/EL2911
www.beckhoff.com/EP1957-0022

EL1918 | Modul cu 8 intrări digitale, TwinSAFE, 24 V DC, TwinSAFE Logic

Modulul EtherCAT EL1918 TwinSAFE este un modul cu intrări digitale pentru senzori cu contacte libere de potențial pentru 24 V DC. Modulul EtherCAT are 8 intrări safety. EL1918 integrează un TwinSAFE Logic programabil, permițând implementarea aplicațiilor de safety direct în modul. În funcție de aplicație, informația legată de safety poate fi pre-procesată direct în modul, astfel încât TwinSAFE Logic central nu este nevoit să proceseze decât informația centralizată.

EL2911 | Modul de alimentare, TwinSAFE, 24 V DC, 10 A, 4 intrări safety, 1 ieșire safety, TwinSAFE Logic

Modulul Safety EtherCAT EL2911 este un modul de alimentare ce permite setarea de grupuri TwinSAFE cu o sursă de alimentare safety (24 V DC, până la 10 A). Dacă terminalul TwinSAFE detectează o defecțiune, trece pe starea de safety (fail safe). Grupurile de potențial safe pot fi create în cadrul unui șir de terminale folosind EL2911. În plus, modulul pune la dispoziție 4 intrări fail-safe și integrează un TwinSAFE Logic programabil, permițând implementarea aplicațiilor de safety direct în modul.

EP1957-0022 | Modul digital combi, TwinSAFE Logic, 24 V DC, 8 intrări safety, 4 ieșiri safety

Box-ul TwinSAFE EtherCAT EP1957-0022 oferă ieșiri digitale fail-safe într-un modul protejat IP 67 (4 ieșiri pentru actuatori 24 V DC cu până la 0.5 A). Are, de asemenea, 8 intrări fail-safe pentru senzori cu contacte protential-free pentru 24 V DC. Pentru conectarea semnalului, sunt folosiți conectori M12 de tip șurub.

EL1918                           EL2911                             EP1957-0022

Descoperă și încearcă!

Beckhoff Automation produce echipamente și software de înaltă calitate, utilizând tehnologii de ultimă generație și tehnici de dezvoltare ultramoderne în realizarea tuturor produselor lor. Pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce privește proiectele dumneavoastră și pentru a vă familiariza cu posibilitățile de automatizare specifice domeniului dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați pe adresa: office@kreatron.ro. Pentru mai multe detalii referitoare la partenerii noștri și produsele lor puteți accesa: www.kreatron.ro

Share