Viitorul luminii este digital: Zumtobel se alătură pureLiFi pentru a intra pe piața rețelelor Wireless

-Comunicat de presă al Grupului Zumtobel-

Zumtobel, unul din liderii europeni în iluminatul profesional și serviciile asociate, se implică în utilizarea inovatoare a iluminatului cu LED, pentru a oferi conectivitate wireless bazată pe fluxul luminos, soluție denumită LiFi.

Dornbirn, 21 februarie 2019 – Cel mai nou studiu, realizat în parteneriat cu pureLiFi, utilizează lămpile cu LED-uri pentru a trimite cantități mari de date în timp ce lumina LED  apare ca normală pentru ochiul uman. Tehnologia  LiFi reflectă evoluțiile realizate de Zumtobel pentru a extinde iluminatul dincolo de funcția sa principală de iluminat și pentru a oferi conectivitate wireless securizată de mare viteză.

Ca parte a studiului, Zumtobel a instalat sistemul pureLiFi, alaturi de sistemele sale de iluminat cu LED. Sistemul permite o transmisie de date prin intermediul unui corp de iluminat cu LED la viteze mari prin reglaje extrem de mici în intensitatea fluxului luminous al LED-urilor. Rezultatul este o conexiune la internet de mare viteză, care este mai sigură și capabilă să furnizeze lățime de bandă mult peste capabilitățile comunicațiilor wireless convenționale, cum ar fi Wi-Fi.

LiFi este mai sigură și practic fără interferențe în comparație cu alte soluții wireless. Tehnologia le va permite să exploateze resurse de spectru larg de spectru de lumină vizibilă. Zumtobel își propune să evalueze cererea de pe piață pentru această tehnologie de ultimă oră în lunile următoare.  Zumtobel va folosi LiFi pentru a crea valoare pentru cei care adoptă soluții de comunicare din sectoare precum industria medicală, de apărare, industrială și de fabricație.

„LiFi activat de Zumtobel permite intrarea în următoarea eră a comunicațiilor fără fir. În comparație cu tehnologia radio sau celulară, cum ar fi Wi-Fi, LiFi poate transmite la viteze de mai multe gigabiți, este mult mai fiabilă, este practic fără interferențe și mai sigură „, a declarat directorul executiv al grupului Zumtobel Alfred Felder și a adăugat:

” LiFi va juca un rol decisiv în mutarea industriei noastre în era digitală”.

Alistair Banham, CEO pureLiFi, spune: „Zumtobel este unul dintre liderii pieței europene pentru iluminatul profesional și serviciile asociate. În prezent, 80% din comunicațiile wireless mobile se întâmplă la nivel global. Oferind conectivitate alături de tehnologia lor inovatoare de iluminat cu LED-uri, Zumtobel are potențialul de a deveni un important furnizor de comunicații de date cu mare lățime de bandă. ”

pureLiFi va expune tehnologia Zumtobel LED alături de soluțiile LiFi de generație viitoare de la Mobile World Congress-Barcelona, 25-28 Februarie 2019, cea mai mare expoziție din lume pentru industria comunicațiilor  mobile. Expoziția  va include o vitrină a componentelor LiFi gigabit pregătite pentru a fi comercializate.

Foto 1: Cu soluțiile sale inovatoare de iluminare cu LED-uri, Zumtobel se îndreaptă către cea mai recentă tehnologie wireless LiFi.

Foto 2: LiFi este mai sigur și practic fără interferențe în comparație cu alte soluții fără fir.

www@zumtobelgroup.com

Share