Sisteme hi-tech de la Schrack Seconet pentru securitate și excelență în asistența și îngrijirea vârstnicilor

În azile și centre de îngrijire, centre de geriatrie și reabilitare, centre de asistență pentru persoane cu handicap interacțiunea este esențială pentru bunăstarea rezidenților.
O bună comunicare, o coordonare ușoară și un grad sporit de satisfacție sunt lucruri dorite de toate aceste instituții, însă acestea devin din ce în ce mai greu de realizat. Pe de o parte, sunt îngreunate de criza de forță de muncă calificată și pe de altă parte, situația demografică joacă și ea un rol important în dificultatea atingerii acestor obiective.
În 2022, persoanele de peste 60 de ani au reprezentat mai puțin de 15% din populația lumii. Această pondere este estimată să ajungă la 28% în 2100. Cu 19% în prezent, Europa are cea mai mare populație îmbătrânită din lume! (Sursa: Statista)

Orientat întotdeauna către nevoile oamenilor, Schrack Seconet oferă soluții complete pentru acest sector prin sisteme hi-tech de tip all in one în materie de comunicare, localizare și siguranță împotriva incendiilor; toate aceste sisteme vor transforma centrele de îngrijire într-unele mai sigure și confortabile grație inovațiilor și a tehnologiilor
de ultimă oră.

Visocall IP – mai mult timp pentru activitățile de îngrijire

Sistemul de comunicare Visocall IP, creat de Schrack Seconet prin tehnologia IP, simplifică procedurile de lucru și sarcinile zilnice pentru toți cei implicați în procesul de îngrijire, economisind timpul personalului și deplasările inutile.
Funcțiile principale ale acestui sistem sunt apelurile rezidenților către personalul de îngrijire și apelarea direcționată în cadrul echipei de îngrijire pentru chemarea în ajutor a colegului potrivit.
Apelurile pot fi efectuate de la pat, din terminalul de cameră, băi sau spațiile comune. Mai mult, apelurile predefinite precum solicitarea de băutură sau de mâncare sunt disponibile pentru
toți rezidenții printr-o simplă apăsare de buton. Personalul realizează o economie semnificativă de timp prin eliminarea drumului efectuat până în camerele rezidenților sau prin fixarea
de mementouri sau apeluri prioritare.
Având o „linie directă“ cu personalul, rezidenții se simt la rândul lor bine îngrijiți și în siguranță, întrucât personalul îi poate liniști sau poate reacționa specific în orice moment.
Funcțiile suplimentare precum ascultarea de muzică, operarea televizoarelor, efectuarea de apeluri telefonice, comutarea luminilor sau acționarea jaluzelelor oferă rezidenților greu deplasabili confort și un plus de autonomie.

Visocall Mobile – comunicări rapide, comode și independente de locație

Pentru a optimiza și mai mult activitățile zilnice ale personalului și pentru a le ușura munca pe termen lung, Schrack Seconet a creat aplicația pentru mobil Visocall Mobile, o completare perfectă a sistemului Visocall IP.
Visocall Mobile este o aplicație compatibilă cu iOS și Android și este capabilă să reducă distanțele de mers ale echipei de îngrijire cu 30 până la 50%, permițând personalului de îngrijire să fie disponibil în permanență, independent de locație.
Aplicația permite o conexiune vocală directă la patul, camera rezidentului sau camera de serviciu a personalului și oferă o vedere de ansamblu perfectă prin sistemul de notificări push.
Pe lângă reducerea semnificativă a volumului de muncă, Visocall Mobile oferă mai mult confort, mobilitate, flexibilitate, siguranță și un grad mai mare de satisfacție în rândul rezidenților și al personalului de îngrijire – un adevărat atu în procesul de recrutare.

Securwatch SmartLiberty – siguranță completă prin mobilitate și spații de locuit deschise

Modul în care înțelegem îngrijirea vârstnicilor s-a schimbat foarte mult de-a lungul anilor, iar în prezent am trecut la o promovare a îngrijirii care încurajează autonomia și libertatea de
mișcare independent de tulburările de memorie ale rezidentului.
Soluțiile digitale au devenit un atu indispensabil în aceste situații, în specialat unci când avem de-a face cu persoane vulnerabile.

Sistemul de localizare în timp real (RTLS) Securwatch SmartLiberty de la Schrack Seconet
este binecunoscut și convinge utilizatorii prin cel mai înalt nivel de securitate, reușind să degreveze personalul de îngrijire de sarcina extrem de stresantă de a urmări constant acești rezidenți.
Sistemul Securwatch SmartLiberty protejează zone predeterminate utilizând tehnologia de radiofrecvență.
Prin urmare, dacă unul dintre aceste praguri este depășit fără a avea permisiunea de a accesa acea zonă, un transponder purtat la încheietura mâinii rezidentului trimite imediat o alarmă îngrijitorilor în funcție de setările care au fost efectuate.
De asemenea, Securwatch SmartLiberty poate fi integrat în platforma Visocall IP și poate efectua apeluri de panică, poate activa protecția împotriva părăsirii zonei de acces sau poate determina localizarea exactă a rezidenților.
Protecția la sabotaj, monitorizarea bateriei, anularea automată a unui apel și funcția de escortare atunci când un rezident este însoțit de un îngrijitor sau rudă sunt alte caracteristici importante ale Securwatch SmartLiberty.
În centrul inovațiilor noastre este întotdeauna persoana, iar integrarea acestor sisteme în procesele de îngrijire pe termen lung vor oferi rezidenților sentimentul de totală siguranță confort și o libertate de mișcare nemaiîntâlnită până în prezent la persoanele cu tulburări de memorie“, declară domnul Alexandru Mateiciuc Head of
Representative Office Romania & Moldova.
În plus, integrarea acestor sisteme oferă beneficii extraordinare, inclusiv pentru familia rezidentului, putând extrage rapoarte detaliate despre timpii de intervenție, frecvența interacțiunii cu rezidentul etc. și afișând instantaneu diverse informații extrem de utile pentru întocmirea unei strategii personalizate de îngrijire.

Integral EvoxX – tehnologie inteligentă pentru detecții sigure

Protecția împotriva incendiilor este extrem de importantă în aceste instituții atât pentru rezidenții care, de cele mai multe ori, sunt greu deplasabili, cât și pentru personalul de îngrijire.
Riscul apariției unui incendiu este mai crescut în instituțiile cu astfel de destinații și este extrem de important să vă bazați complet pe un sistem care poate să asigure detecția timpurie a acestuia, semnalizarea, evacuarea și controlul elementelor de stingere.
Sistemul Integral EvoxX de la Schrack Seconet este soluția potrivită pentru acest tip de aplicații și se poate integra perfect în platforma de comunicații Visocall IP, afișând lista de evenimente și alarme direct pe terminalul din cabinetele personalului de îngrijire pentru ca acesta să poată lua măsuri imediate.
Bazat pe tehnologia IP, inovativul Integral EvoxX se integrează în sistemul de management al clădirii, este complet redundant, extensibil și oferă o protecție înaltă împotriva incendiilor pentru sisteme de toate dimensiunile.
Centrala de incendiu a sistemului Integral EvoxX detectează fiabil incendiul, activează sistemul de management al incendiului și transmite informațiile către autoritățile responsabile, astfel încât personalul și serviciile de urgență să se poată concentra pe sarcinile proprii în caz de urgență.
Este de asemenea important ca rezidenții independenți să fie capabili să reacționeze individual în caz de incendiu, iar sistemul de evacuare vocală și adresare publică de la Schrack Seconet oferă distribuirea rapidă de anunțuri clare, localizate și ușor de înțeles pentru o evacuare în siguranță chiar și în cele mai dificile condiții.
Sub deviza „Un mediu excelent ca o a doua casă“, Schrack Seconet pune la dispoziția unităților de îngrijire soluții globale de la o singură sursă, perfect coordonate pentru securitate deplină și servicii impecabile ce vor readuce satisfacție atât rezidenților, cât și personalului de îngrijire.

Contactați-ne!

Suntem aici pentru dumneavoastră de luni până vineri între orele 9:00 – 18:00!
Schrack Seconet AG Reprezentanță
Str. Mântuleasa nr. 15A/1 | 023961 București
Tel.: +40 372 756 316 | e-mail: bucharest@schrack-seconet.com

 

Share