Grupul italian Enel SpA interesat în achiziții în domeniul stocării energiei

Grupul italian Enel SpA este interesat să facă achizițiiîn domeniul stocării energiei, în condițiile în care progresele în tehnologia bateriilor ar urma să joace un rol crucial pentru o adoptare mai largă a surselor regenerabile, transmite Bloomberg. “Enel estimează că SUA, Europa și America Latină sunt piețele cu cel mai mare potențial” , a declarat directorul general de la Enel, Francesco Starace, la un forum organizat la Moscova.
„Tehnologiile se apropie rapid de momentul în care bateriile vor fi atractive din punct de vedere comercial. Există deja părți ale lumii unde sunt deja convenabile”, a spus Francesco Starace, potrivit Agerpres.
În timp ce sursele regenerabile de producție a energiei sunt văzute ca o alternativă la electricitatea tradițională, provocarea pentru companiile de utilități este să dezvolte capacități suficiente de stocare pentru a face față intermitențelor și problemelor de stocare asociate cu panourile fotovoltaice și turbinele eoliene. Potrivit estimărilor Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IREA), capacitatea mondială de stocare va trebuie să se tripleze până la 15,7 terawați-oră până în 2030, de la aproximativ 4,7 terawați-oră în acest an.

Potrivit unor surse din interiorul Enel, citate de Bloomberg, grupul italian de utilități se pregătește să anunțe în curând noi achiziții în domeniul managementului energiei, după ce în cursul lui 2017 a făcut mai multe achiziții în acest sector. În luna august a acestui an, Enel a preluat furnizorul de software EnerNOC, după ce în luna mai a preluat proiectul de stocare a energiei Tynemouth din Newcastle, Marea Britanie.

Share