XTS – eXtended Transport System Sistemul de transport liniar de la Beckhoff

Două principii de transport dovedite – combinate într-o nouă tehnologie de transport.

Prin sistemul de transport liniar XTS (eXtended Transport System), Beckhoff prezintă o soluție de transport ca niciuna înaintea ei – deoarece combină avantajele a două principii de transport bine-cunoscute într-un singur sistem. Acolo unde posibilitățile de utilizare a motoarelor rotative nu au mai fost valabile, XTS adaugă avantajele unui sistem liniar. Și unde gama de utilizare a sistemelor pur liniare a fost limitată până acum, XTS suplimentează beneficiile unei soluții rotative. Nevoile speciale necesită soluții speciale, iar acesta este motivul pentru care versiunea complet încapsulată XTS Hygienic și versiunea XTS Black Line au fost dezvoltate să completeze XTS Standard.

XTS Standard
Versiunea standard de sistem XTS oferă deja o gamă largă de beneficii excepționale: cu geometrii extrem de variabile, de la linie dreaptă și deschisă la o varietate de
configurații închise și un concept de transport unic, toate acestea făcând posibile soluții individuale foarte compacte.
Sistemul de transport liniar XTS (eXtended Transport System) reunește beneficiile sistemelor rotative și liniare. XTS este un sistem mecatronic ce conține toate funcțiile necesare pentru operare: un motor liniar modular și complet integrat, cu partea de alimentare și de măsurare a poziției într-un singur dispozitiv, un mover ca parte mobilă și o șină de ghidare mecanică.

Cele mai diverse aplicații pot fi realizate cu aceste câteva componente coordonate. Geometriile dorite, lungimile și radianii sunt formate din numărul și alegerea com –
ponentelor. XTS permite transportul individual de produse cu un flux continuu de materiale. Datorită volumului redus în ceea ce privește construcția, eficiența energetică poate fi îmbunătățită și dimensiunile echipamentului pot fi reduse semnificativ.

XTS Black Line
Versiunile de modul de motor din această gamă pot funcționa fără găurile (de burghiu) din partea superioară a profilului, ceea ce le face mai ușor de curățat. Acestea pot
fi folosite pentru șine de ghidare ce nu necesită înșurubare pe module. Modulele drepte sau curbate pot fi combinate între ele sau cu alte module standard, după preferințe.
Ca sistem de transport liniar foarte compact, XTS oferă utilizatorilor maximul de libertate în design pentru implementarea noilor concepte în machine building.

Bazându-se pe design-ul modular al sistemului XTS de la Beckhoff, componentele pot fi combinate pentru a implementa o   varietate mare de aplicații, care sunt
adaptate formei și dimensiunii piesei ce trebuie transportate.
Șinele de ghidare sunt esențiale pentru această abili tate: ele oferă calea de transport și îndrumă mecanic părțile mobile pe modulele de motor.
De asemenea, absorb forțele de proces ce acționează asupra părților mobile și a pieselor de lucru în timpul transportului și pro cesării.
Șinele de ghidaj AT9000-xxxx cuprinse în sistemul mo dular XTS au fost dezvoltate pentru transportul pieselor mici și ușoare. Șina poate fi înșurubată pe secțiunea superioară a modulului cu ușurință, fiind caracterizată de o di mensiune și greutate redusă și o capacitate bună de funcționare fără lubrificare. Pentru piese mai mari și mai grele, cerințele sunt mai ridicate în ceea ce privește durabilitatea și precizia șinei de ghidaj. Aceste cerințe pot fi îndeplinite cu ajutorul șinelor care sunt montate direct pe patul mașinii, paralel cu modulele.

 


XTS Hygienic
Sistemul mecatronic complet încapsulat, XTS Hygienic, combină avantajele sistemelor rotative și liniare pentru medii de lucru solicitante. Versiunea de sistem de transport liniar XTS din oțel inoxidabil (cu rating IP 69K) oferă toate funcțiile necesare pentru operarea sistemului:
• motorul liniar complet integrat, modular, combină partea de alimentare și feedback-ul de poziționare într-o singură componentă;
• multiple părți mobile folosite pentru controlul fluxului de materiale;
• șine mecanice de ghidare pentru configurarea oricărei forme/geometrii dorite.
Cu acest set de numai câteva componente, cele mai diverse aplicații în industria alimentară și cea farmaceutică pot fi realizate. Toate suprafețele sunt rezistente la chimicale și se pot curăța foarte ușor. Implementarea sistemului ce include XTS Hygienic oferă un design igienic, fără margini ascunse sau tăieturi. Toate componentele sunt sigilate la îmbinări cu un material elastic de înaltă calitate și permit curățarea cu presiune ridicată. Prin urmare, XTS Hygienic este în concordanță cu toate cerințele EHEDG pentru certificarea sistemului conform cu EL Class I AUX. Datorită volumului redus al componentelor XTS, utilizatorii beneficiază de o amprentă la sol redusă a echipamentului și o expunere clară ce ușurează procesul de mentenanță.

Descoperă și încearcă!

Beckhoff Automation produce echipamente și software de înaltă calitate, utilizând tehnologii de ultimă generație și tehnici de dezvoltare ultramoderne în realizarea tuturor produselor lor. Pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce privește proiectele dumneavoastră și pentru a vă familiariza cu posibilitățile de automatizare specifice domeniului dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați pe adresa: office@kreatron.ro.
Pentru mai multe detalii referitoare la partenerii noștri și produsele lor puteți accesa: www.kreatron.ro

Share