Testarea rețelelor de înaltă tensiune

Camerele de termoviziune Testo

Utilizarea unei camere de termoviziune scade riscul întreruperii aprovizionării cu energie electrică a rețelelor de înaltă tensiune.

Defecțiunile rețelei de distribuție sau căderile de tensiune reprezintă riscuri semnificative pentru siguranța sistemelor de alimentare. Cauzele cele mai des întâlnite sunt componentele uzate, materialele îmbătrânite sau cablurile rupte. De obicei, acestea sunt precedate de o încălzire cauzată de creșterea rezistenței. Identificarea timpurie a acestor anomalii, prin utilizarea unei camere de termoviziune, permite evitarea deteriorării componentelor și întreruperea energiei electrice.

Prin utilizarea camerei de termoviziune testo 890, supraîncălzirea poate fi detectată ușor și sigur de la distanță, fără a pune în pericol utilizatorul și fără a fi nevoie de oprirea sistemului. Lentilele cu unghi larg de vizualizare vă permit să aveți acces în cel mai scurt timp posibil la o imagine de ansamblu a întregii rețele.

testo 890

Pentru a analiza corect obiectele aflate la distanță este recomandată utilizarea lentilelor telefoto și a tehnologiei pantentate Testo SuperResolution. De exemplu, de la o distanță de 15 m pot fi măsurate chiar și obiecte cu dimensiunea de aproximativ 12 mm. În acest caz, anomaliile, așa numitele puncte fierbinți, pot fi identificate de la o dimensiune de 4 mm.

Chiar și cele mai mici fisuri sau supraîncălziri pot fi detectate de la o distanță sigură. Ecranul rabatabil și rotativ al camerei de termoviziune testo 890 vă permite să efectuați măsurători chiar și în locuri greu accesibile. Starea sistemului poate fi analizată și documentată în mod profesionist prin funcțiile de evaluare ale softului de analiză IRSoft.

testo 890

  • Detector de 640 x 480 pixeli;
  • Tehnologie SuperResolution (până la 1280 x 960 pixeli);
  • Sensibilitate termică < 40 mK;
  • Obiective interschimbabile;
  • Funcție de înregistrare a vocii – căști cu microfon;
  • Funcție de focalizare automată;
  • Asistență pentru imagine panoramică;
  • Indicator laser fără paralaxă.

www.testo.ro/termografie

Share