Asigurarea eficienței parcurilor fotovoltaice

Camerele de termoviziune Testo

Pentru ca parcurile fotovoltaice să fie cât mai profitabile este important ca acestea să funcționeze cu cât mai puține defecțiuni și la un nivel de eficiență optim. Chiar și cele mai mici defecțiuni pot avea consecințe grave pe termen mediu și lung. Tocmai din acest motiv mentenanța acestor sisteme este esențială. Pentru a garanta funcționarea corespunzătoare, cei responsabili cu întreținerea trebuie să se poată baza pe instrumente de măsură adecvate.

camere de termoviziune Testo
camere de termoviziune Testo

Camera de termoviziune este un instrument de măsurare non-contact, ideal pentru testarea modulelor solare. Dacă o celulă dintr-un modul solar încetează să funcționeze, aceasta nu mai poate converti energia solară în curent electric și, prin urmare, se încălzește disproporționat din cauza radiației solare.

Camera de termoviziune identifică ușor și rapid anomaliile datorită așa numitelor puncte fierbinți și permite remedierea defecțiunii în cel mai scurt timp posibil.

Identificarea anomaliilor

Monitorizarea panourilor fotovoltaice poate fi un proces care consumă foarte mult timp deoarece parcurile solare se întind adesea pe suprafețe de sute de metri pătrați. Măsurătorile termografice de la distanță vă ajută să identificați anomaliile într-un timp foarte scurt. Datorită rezoluției de înaltă calitate a detectorului camerelor de termoviziune Testo puteți analiza chiar și celule individuale de la distanță.

SuperResolution – de patru ori mai multe valori măsurate

Cu tehnologia SuperResolution îmbunătățiți cu o clasă rezoluția camerei de termoviziune Testo. Inovația în curs de patentare de la Testo utilizează mișcarea naturală a mâinii pentru a înregistra mai multe imagini consecutive care, pe baza unui algoritm, sunt transformate apoi într-o singură imagine termică ce conține de patru ori mai multe valori măsurate.

SuperResolution

Mod solar – compararea ușoară a imaginilor termice

În cadrul verificărilor periodice sau în momentul comparării mai multor imagini termice ale aceluiași obiect măsurat este important ca imaginile termice să fie comparabile. De exemplu, există o diferență considerabilă între măsurarea unui modul fotovoltaic la 500 W/m2 sau la 700 W/m2. Modul solar integrat în camera de termoviziune vă permite înregistrarea directă a valorii împreună cu imaginea termică și integrarea în analiza acesteia, cu ajutorul softului. Astfel, eliminați adnotările pe hârtie și aveți certitudinea că valorile nu sunt încurcate sau pierdute.

IRsoft – analiza imaginilor termice

Fiecare cameră de termoviziune Testo se livrează împreună cu software-ul pentru analiză IRsoft. Acesta facilitează analiza și procesarea rapidă și ușoară a imaginilor termice, dar și crearea rapoartelor termografice. Rapoartele sunt utile atât pentru propria documentare cât și pentru clienții dumneavoastră.

IRsoft

www.testo.ro/termografie

Share