TME: Transfer rapid și sigur de date cu certificat UL-Cabluri patchcord ETHERLINE® LAN CAT. 6A de la LAPP

-Alegerea cablurilor potrivite – ETHERLINE® LAN cat. 6A
-ETHERLINE® LAN cat. 6A de la LAPP – siguranţă certificată
– Cabluri patchcord LAPP – practice şi gata de utilizare în orice condiţii

TME a inclus în ofertă cablurile patchcord ETHERLINE ® LAN CAT. 6A de la firma LAPP, destinate aplicaţiilor în care fiabilitatea şi siguranţa sunt elemente cheie. Datorită rezistenţei crescute la interferenţele electromagnetice şi la condiţiile de mediu dificile, produsele din această serie sunt dedicate aplicaţiilor industriale şi comerciale exigente. Patchcord-urile au fost proiectate pentru a garanta siguranţa utilizatorilor, fapt confirmat de prestigiosul certificat UL (Underwriters Laboratories).
Patchcord-urile, cunoscute şi sub denumirile de cabluri crossover, cabluri de reţea (de internet) sau cabluri torsadate de calculator, sunt cabluri terminate la ambele capete cu conector RJ45, destinate transmiterii semnalului în reţelele de telecomunicaţii. Pe piaţă este disponibil un bogat sortiment din acest tip de cabluri, astfel încât utilizatorii pot avea o problemă cu alegerea produsului optim. La prima vedere, ofertele diferiţilor producători nu se deosebesc mult între ele, prin urmare există tentaţia de a nu aprofunda detaliile tehnice şi de a lua decizia de cumpărare doar pe baza preţului. Această abordare se poate răzbuna, pentru că, de fapt, influenţa cablurilor folosite asupra calităţii conexiunii nu poate fi supraestimată. Alegerea cablajului corespunzător garantează funcţionarea corectă a reţelei şi evitarea avariilor, care pot întrerupe funcţionarea întregii întreprinderi. Aceste elemente reprezintă un procent infim din cheltuielile pentru investiţii, însă o potenţială avarie atrage după sine costuri şi probleme considerabile. Cel mai important criteriu în alegerea cablurilor trebuie să fie calitatea fabricaţiei acestora, care este confirmată cel mai bine de certificatele corespunzătoare, precum UL.

Alegerea cablurilor potrivite – ETHERLINE® LAN cat. 6A
Atunci când alegem cablurile trebuie să avem în vedere cerinţele aplicaţiei finale şi condiţiile în care acestea vor funcţiona. Care sunt vitezele de lucru dorite ale reţelei în acest moment şi în următorii câţiva ani? 100 Mb/s, 1000Mb/s sau 10Gb/s? Câţi utilizatori vor fi? Cablurile vor fi montate în incinte sau în exterior? Care este spaţiul disponibil, cablul trebuie să fie flexibil? Care sunt potenţialele surse de interferenţe?
Pe baza acestora şi a altor întrebări asemănătoare trebuie să examinăm nu doar parametrii cablurilor, ci şi certificatele deţinute de acestea. De exemplu, expunerea la interferenţele electromagnetice va determina folosirea unor învelişuri speciale. Cablurile ETHERLINE  ® LAN cat. 6A sunt prevăzute cu ecranare dublă cu folie laminată din aluminiu, astfel încât asigură un transfer de date fără interferenţe chiar şi în condiţii de lucru dificile. Construcţia cablurilor asigură o mare flexibilitate şi rezistenţă la îndoiri, astfel încât pot fi instalate în spaţii strâmte. Întrucât patchcord-urile trebuie adesea să funcţioneze în condiţii dificile şi în medii diferite, seria ETHERLINE® LAN CAT. 6A este adaptată pentru temperaturi cuprinse între -20°C şi 60°C.
Unul dintre cele mai importante aspecte pentru alegerea tipului de cablu este durata de viaţă preconizată a reţelei. În majoritatea cazurilor, dorim ca cablurile instalate să funcţioneze cât mai mult şi în tot acest timp să asigure transferuri de date satisfăcătoare. Categoria de cabluri 6A este recunoscută ca fiind cea mai bună alegere, având în vedere raportul calitate- preţ. Acest standard asigură transmisii de date la o viteză de 10Gb/s pe o distanţă de până la 100m, ceea ce este o performanţă suficientă pentru aplicaţiilepreze nte şi viitoare. Chiar dacă infrastructura actuală nu necesită viteze de ordinul a 10 Gbps, trebuie să reţinem că, în viitor, va fi mult mai uşor să înlocuim echipamentele de reţea decât cablurile.

ETHERLINE® LAN cat. 6A de la LAPP siguranţă certificată
La proiectarea sistemelor industriale, siguranţa utilizatorului este prioritară. Acest lucru este valabil şi pentru infrastructura de reţea. Fiabilitatea, durabilitatea şi calitatea cablurilor ETHERLINE® LAN cat. 6A au fost confirmate de testele independente efectuate de laboratorul recunoscut Underwriters Laboratories, o firmă globală care evaluează şi certifică produsele cu privire la standardele de siguranţă. Certificatul de siguranţă UL înseamnă că cablurile LAPP respectă cerinţe stricte de siguranţă, obligatorii pe piaţa americană şi canadiană şi reprezintă, de asemenea, un „permis de intrare” pe alte pieţe.
Atunci când proiectăm reţeaua, trebuie să avem în vedere, în primul rând, comportamentul cablurilor utilizate în caz de incendiu. Materialele folosite pentru construcţia cablurilor ETHERLINE® LAN cat. 6A garantează absenţa degajării unor gaze toxice sau fum dens, precum şi nepropagarea flăcării. Mantaua cablurilor ETHERLINE® LAN cat. 6A este fabricată dintr-un material cu proprietăţi de autostingere, care nu menţine flacăra, conform IEC 60332-1-2. Materialele din cablurile patchcord nu includ halogeni, adică în caz de incendiu nu formează gaze toxice sau corozive care prezintă un risc pentru oameni. De asemenea, nu cauzează coroziunea elementelor metalice sau a echipamentelor electronice. Trebuie să reţinem că intoxicaţia cu gaze sau distrugerea unor echipamente scumpe în urma coroziunii sunt adesea efecte ale incendiilor mult mai puternic resimţite decât acţiunea flăcării în sine. Şi din acest motiv cablurile fără halogeni sunt recomandate pentru a fi instalate în clădirile cu mari aglomerări de persoane sau cu bunuri valoroase, şi anume în fabrici, depozite, exploatări miniere şi în alte spaţii industriale, dar şi în birouri, aeroporturi, spitale sau hoteluri.

Cabluri patchcord LAPP – practice şi gata de utilizare în orice condiţii
Patchcord-urile din oferta LAPP sunt cabluri mufate, adică echipate din fabricaţie la capete cu conectori gata de instalare. Acest lucru permite montarea rapidă în sistem, fără a mai fi nevoie de îmbinarea cablului cu mufa, ceea ce poate necesita scule speciale sau chiar lipire. Paleta largă de opţiuni permite găsirea cablului cel mai potrivit pentru cerinţele aplicaţiei. ETHERLINE® LAN cat. 6A sunt disponibile cu lungimi între 0,25 şi 30 de metri, în opt culori. Până nu de mult, exista o reţinere faţă de utilizarea cablurilor din categoria 6 şi peste din cauza grosimii şi a flexibilităţii reduse a acestora, determinate de faptul că o viteză de transfer de 10Gb/s presupune ecranarea. Din fericire, furnizorii au ascultat vocea clienţilor şi noile produse din această categorie sunt mult mai uşor de montat. Patchcord-urile flexibile ETHERLINE® LAN cat. 6A sunt proiectate astfel încât să poată fi instalate cu uşurinţă chiar şi în spaţiile mici.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.
The original source of text: https://www.tme.eu/ro/news/
library-articles/page/43124/Cabluri-patchcord-ETHERLINELAN-
CAT-6A-de-la-LAPP/

Patch cord ETH-24441318

 

Patch cord ETH-24441333

Patch cord ETH-24441352

Patch cord ETH-24441427

Patch cord ETH-24441379

Patch cord ETH-24441395

 

 

 

 

tme.eu

 

Share