Philips Hue adaugă funcţia de comandă vocală prin intermediul Google Assistant

Comunicat de presă 21 ianuarie 2019

Philips Hue adaugă funcţia de comandă vocală prin intermediul Google Assistant

Bucureşti, România – Signify (Euronext: LIGHT), lider global în domeniul iluminatului,  a colaborat cu Google, oferindu-le consumatorilor posibilitatea de a utiliza comenzi vocale integrate cu Google Assistant, pentru configurarea luminilor seara înainte de culcare sau pentru trezitul de dimineaţă, folosind funcționalitățile Philips Hue. Acestea asigură nivelul optim de lumină, prin diminuarea ei înainte de culcare sau intensificarea naturală dimineața. Aceasta reprezintă prima integrare a funcției Philips Hue pentru rutina de somn a utilizatorilor cu o platformă de asistență digitală. În momentul lansării, funcţionalităţile vor include:

  • Sincronizarea alarmei o singură dată: Utilizatorii pot spune “Hey Google, Turn on Gentle Wake Up”, funcție care va sincroniza luminile Philips Hue cu alarmele de dimineață prin intermediul Google Assistant. De fiecare dată când utilizatorul își setează alarma folosind Google Assistant, Philips Hue o să îl trezească într-un mod natural cu o lumină asemănătoare cu cea a răsăritului de soare, care începe cu 30 de minute în prealabil.
  • Programarea rutinei de somn şi deşteptare: Utilizatorii vor avea posibilitatea de a seta ora de culcare spunând „Hey Google, sleep the lights at 10pm”, lumina schimbându-se în tonuri de alb cald, care se estompează treptat în decursul a 30 de minute. Această caracteristică funcționează similar și pentru funcția de trezit dimineaţa.
  • Acțiune directă: Utilizatorii își pot seta luminile Philips Hue prin intermediul Google Assistant pentru a adormi şi a se trezi imediat, ceea ce înseamnă că luminile Philips Hue vor activa direct rutina de somn pentru o durată de 30 de minute.
  • Activarea pentru mai multe persoane: La fel ca aplicația Hue, Google Home app vă permite să gestionați luminile în diferite camere, ceea ce înseamnă că puteți seta rutina de deşteptare nu numai în dormitor, ci și în alte încăperi, precum camera copiilor.

Rolul luminii

Tot mai multe studii demonstrează că lumina ne afectează în mod direct bunăstarea și somnul pe timpul nopții. Melatonina, hormonul care ajută la reglarea ciclului de somn, este influențat de lumină, fie că este vorba de cea naturală sau artificială. Cu ajutorul unei lumini potrivite setate înainte de a merge la culcare, beneficiem de un somn mai bun și profund, în timp ce o lumină corectă atunci când ne trezim ne ajută să începem ziua mai odihniți. În timp ce majoritatea oamenilor au nevoie de alarmă pentru a se trezi de dimineață, cu ajutorul luminii care simulează răsăritul de soare, prin creșterea graduală a intensității înainte ca alarma să se oprească, vă puteți îmbunătăți starea de spirit și performanțele cognitive pe tot parcursul zilei.

“Somnul joacă un rol esențial în menţinerea sănătăţii și a bunăstării noastre, astfel încât suntem încântați să adăugăm o nouă funcţionalitate pentru consumatorii noștri, care să îi ajute să se relaxeze înainte de culcare și să se trezească dimineață într-un mod plăcut”, afirmă Duncan McCue, Head of Partnerships pentru Philips Hue în cadrul Signify. Noua facilitate va fi accesibilă tuturor consumatorilor din țarile vorbitoare de limba engleză începând cu luna martie 2019.

Pentru informații suplimentare despre produsele Philips Hue vizitați site-ul https://www2.meethue.com/ro-ro

Signify a devenit noul nume al companiei Philips Lighting începând cu 16 Mai 2018.

Despre Signify

Signify (Euronext: LIGHT) este lider global în domeniul iluminatului pentru piaţa profesională şi de consum şi al iluminatului care utilizează Internetul Lucrurilor. Produsele noastre marca Philips, sistemele de iluminat conectat Interact şi serviciile de date aduc valoare de business și transformă viețile oamenilor în case, clădiri de birouri și spații publice. Cu vânzări de peste 7 miliarde de EUR în 2017, avem o echipă de aproximativ 30,000 de angajați în peste 70 de țări şi exploatăm potenţialul extraordinar al luminii pentru a îmbunătăţi vieţile oamenilor. Știri despre Philips Lighting se află în Newsroom, pe Twitter şi pe LinkedIn. Informațiile pentru investitori pot fi găsite pe pagina Investor Relations.

Despre Philips Hue

Philips Hue este cel mai avansat sistem de iluminat conectat pentru locuinţe la nivel mondial, fiind alcătuit dintr-o gamă largă de becuri, corpuri de iluminat, benzi led, spoturi şi controlere. În prezent, există peste 750 aplicații terțe pentru Philips Hue. Sistemul Hue transformă felul în care se poate folosi lumina în interiorul sau in exteriorul casei pentru a stimula simțurile oamenilor, pentru a le lumina clipele frumoase din viaţă și a-i ajuta să-și găsească relaxarea atunci când sunt departe de casă.

De la lansarea Philips Hue în octombrie 2012, Signify a încurajat alte companii să dezvolte dispozitive, aplicații și sisteme care să inter-opereze cu sistemul de iluminat Philips Hue. De la aplicațiile terțe, la servicii de internet și produse conectate pentru locuinţă, Philips Hue depăşeşte granița iluminatului tradiţional pentru a oferi experiențe noi clienţilor, unde singura limită este propria lor imaginație.

Sub umbrela programului de parteneriat Friends of Hue, companiile participante dezvoltă produse, aplicații și platforme testate și certificate pentru a se putea integra cu Philips Hue, pentru a oferi un iluminat de calitate. De asemenea, programul este disponibil pentru producătorii de corpuri de iluminat, pentru a putea fabrica și comercializa produse ce se pot integra cu tehnologia Philips Hue, care asigură clienților o varietate mai mare de opțiuni și o experiență vizuală îmbunătăţită. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.meethue.com.

 

Share