Sursele TDK Lambda-Soluții compacte și rentabile pentru profesioniști

Surse de alimentare LS și DRB de la TDK-Lambda

  • Seria LS – surse de alimentare modulare, pulsatorii
  • Surse de alimentare versatile DRB cu montare pe șină DIN

Elementul de putere joacă un rol cheie în aplicațiile industriale și în alte aplicații profesionale. Lipsa sa de fiabilitate este uneori una dintre cele mai frecvente cauze ale defectării echipamentului. Sursa de alimentare va fi întotdeauna expusă la perturbări din rețeaua electrică, supraîncărcare sau supraîncălzire. În plus, eficiența sa se traduce direct în economia întregului dispozitiv, iar stabilizarea corectă a tensiunii creste durata de viață a tuturor componentelor alimentate. Poate cel mai important, calitatea sursei de alimentare este direct legată de siguranța utilizatorilor.
Atunci când alegeți o sursă de alimentare pentru un proiect, un dispozitiv pe care îl concepeți sau o mașină pe care o întrețineți/reparați, trebuie luate în considerare toate caracteristicile menționate mai sus.
Desigur, este fundamental să selectați parametrii corespunzători ai sursei de alimentare. Astfel, în catalogul TME ne ocupăm de selectarea celor mai bune soluții de la producători renumiți.
Unul dintre astfel de furnizori este TDK-Lambda care, prin intermediul TME, oferă o gamă largă de produse pentru uz profesional. Mai jos vom arunca o privire asupra a două produse noi din oferta noastră.
Acestea sunt seriile LS și DRB.
Ambele universale, perfect adaptate la diferite condiții și oferind o fiabilitate ridicată.

Seria LS – surse de alimentare modulare, pulsatorii
Recent au fost adăugate în catalogul TME sursele de alimentare pulsatorii din seria LS cu puterea de la 25W la 200W. Eficiența lor ajunge la 87%. Au o singură ieșire care furnizează o tensiune specifică, stabilizată. În funcție de model, aceasta va fi de la 3,3V la 48V DC. Datorită acestei game de caracteristici, articolele din aceeași serie pot fi utilizate în diverse aplicații
– de la sisteme electronice de joasă tensiune până la sarcini inductive relativ mari (motoare BLDC, motoare pas cu pas sau electromagneți), des utilizate în mașini de precizie, de ex.mașini-unelte CNC.
Un exemplu de alimentare din seria LS cu o ieșire de 150W și o tensiune de 12V DC.
Sursele de alimentare LS funcționează într-o gamă largă de tensiuni de intrare, care pot ajunge de la 88V AC la 264V AC.
Datorită acestui fapt, proiectele alimentate cu soluții TDK-Lambda pot fi lansate practic în orice țară din lume fără modificări. Ar trebui adăugat aici că producătorul oferă o rezistență la vârfurile de tensiune de intrare de până la 300 V AC (nu mai mare de 5 secunde la un moment dat). Producătorul declară că timpul mediu de funcționare fără defecțiuni (adică MTFB) pentru produsele din seria LS este chiar 900.000h. Durabilitatea la acest nivel se traduce prin economii, permite reducerea costurilor de service și întreținere și în parcuri mașinile scurtează timpul de nefuncționare global pe liniile de transport sau pe liniile
de producție.

Surse de alimentare versatile DRB cu montare pe șină DIN
O altă soluție, dar la fel de atractivă, sunt produsele TDK-Lambda din seria DRB. Aceasta este formată din surse de alimentare economice și compacte, cu montare pe șină DIN. Un astfel de design găsește o serie de aplicații atât în industrie, cât și în alte domenii, de exemplu automatizare, clădiri inteligente, sisteme de alarmă sau iluminat și chiar în gospodării (similar cu produsele LS, articolele DRB necesită curent monofazat pentru a funcționa).
Instalată într-un dulap de comandă sau într-o cutie obișnuită de distribuție, sursa de alimentare economisește spațiu și vă permite să organizați o instalație profesională chiar și în spații restrânse. De asemenea, facilitează înlocuirea dispozitivului în cazul defectării acestuia.
Seria DRB se caracterizează prin dimensiuni compacte, eficiență ridicată și securitate încorporată.
Linia DRB deține certificate IEC/EN/UL 60950-1 și UL 508, prin urmare rămâne conformă cu standardele aplicabile atât în Europa, cât și în America de Nord (precum și în multe alte regiuni ale lumii). În plus, toate modelele din serie pot fi furnizate cu tensiune cuprinsă între 90V și 264V AC. Produsele din această serie se disting în principal prin: eficiență, care poate atinge chiar și 93% și dimensiuni reduse. Tensiunea de ieșire este 5V, 12V, 24V sau 48V DC. În plus față de bornele cu șurub situate în partea frontală, produsele sunt echipate cu un LED care semnalează funcționarea corectă a dispozitivului.

http://tme.eu

Share