Tridonic light-on-demand pentru sistemul de iluminat al noului aeroport din Beijing

Light-on-demand de la Tridonic pentru aeroportul din Beijing

Noul aeroport internațional Beijing Daxing, situat la aproximativ 50 de kilometri sud de capitala Chinei, este deja salutat ca un mega aeroport – și nu fără motiv. Capacitatea enormă, arhitectura unică, construcția rapidă și iluminarea specială și personalizabilă sunt reperele clădirii. Tridonic a jucat un rol major în asigurarea unei iluminări optim și a furnizat drivere pentru controlul inteligent al iluminatului și light-on-demand cu urmărirea luminii solare pentru acest mega proiect.

Aeroportul Internațional Daxing din Beijing
Conceptul de iluminat se bazează pe iluminat indirect și folosește surse de lumină ascunse și lumină reflectată pentru a crea o atmosferă specială. Clădirea trebuia să fie primitoare și modernă, iar mai presus de a face timpul petrecut acolo de milioane de pasageri unul plăcut. O suprafață foarte mare trebuia să fie echipată cu lumină funcțională și un sistem de control individual într-un timp scurt. Iluminatul trebuia să includă detecția luminii solare, reglarea flexibilă a nivelurilor de iluminat, controlul de la distanță al corpurilor de iluminat și întreținerea simplă.

Driverele DALI și controlul inteligent al iluminatului oferă light-on-demand
Tridonic a furnizat driverele pentru LED care oferă baza light-on-demand în noua clădire a terminalelor. Iluminatul este un element esențial la aeroport. Trebuie să îndeplinească diferite sarcini și să fie folosit pentru diferite situații. Șoferii DALI permit îndeplinirea acestor cerințe – întotdeauna în conformitate cu nevoile și confortul pasagerilor. Zonele de relaxare, de exemplu, au un nivel scăzut de iluminare, în timp ce zonele de citire sunt luminate pentru o vizibilitate optimă, iar zona restaurantului este suficient de luminoasă pentru a crea atmosfera potrivită.Daxing este primul proiect de aeroport nou din China în care driverele DALI și un sistem de management al luminii sunt integrate în sistemul de control al clădirii KNX. Tridonic a furnizat aeroportului drivere LED DALI cu control inteligent al iluminatului și o soluție light-on-demand. Peste 2.000 de drivere LCA one4all din seria premium sunt utilizate în interiorul spațios al noii clădiri a terminalelor. Driverele sunt compacte și reduse, prin urmare, sunt ideale pentru iluminatul indirect discret. Tridonic a furnizat de asemenea aproximativ 3.000 de drivere pentru iluminatul locurilor de parcare. Driverele din seria SELV premium se caracterizează prin comportamentul de dimare eficientă și funcționalitatea optimă. Prin urmare, îndeplinesc cerințele pentru conectivitatea la lumina zilei pe suprafețe mari.

Detectarea luminii de zi, întreținerea simplă și eficiența energetică
Rezultatele megaproiectului vorbesc de la sine. Datorită Tridonic, aeroportul are iluminat interior pe scară largă, cu urmărire a luminii solare. Corpurile de iluminat pot fi controlate de la distanță în timp real la fel de exact ca și cum ar fi fost controlate din imediata apropiere. În scopuri de control, corpurile de iluminat sunt combinate inteligent în grupuri mici și pot fi reglate independent și în orice fel în cadrul acestor grupuri. Întreținerea este foarte simplă. Driverele furnizează automat informații despre starea lor de funcționare și despre corpurile de iluminat – în timp real. Prin urmare, nu este necesară monitorizarea permanentă și acțiunea este necesară numai atunci când este necesar. Datorită întreținerii predictive, tehnicienii primesc informații despre defecțiuni iminente sau componente defecte într-un stadiu incipient și pot reacționa în timp util. Acest lucru face ca munca lor și munca managerilor de întreținere să fie mult mai ușoare și, de asemenea, să beneficieze de costuri mai reduse. Consumul redus de energie în regim de standby de numai 0,2 W face ca driverele să fie foarte eficiente energetic. „Suntem încântați să fim implicați în acest proiect de mobilitate major la nivel global. Datorită portofoliului nostru larg și expertizei echipei noastre, am reușit să găsim rapid soluții adecvate și să răspundem cerințelor autorității aeroportului ”, a declarat Christoph Zimmermann, SVP Global Sales & Communication at Tridonic. „Cu soluțiile noastre, ajutăm să facem din aeroportul Beijing Daxing un loc plăcut pentru milioane de pasageri.”

Aeroportul Internațional Daxing din Beijing,  un mega proiect
În ceea ce privește zona pe care o acoperă, noul aeroport din Beijing este cel mai mare aeroport din lume. A fost construit în numai patru ani. A fost deschis oficial pe 30 septembrie pentru a coincide cu 70 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze. Acoperind un total de 1,4 milioane de metri pătrați, este de așteptat să primească  100 de milioane de pasageri pe an. Aproximativ 300 de decolări și aterizări sunt programate să aibă loc zilnic. Proiectată de arhitectul Zaha Hadid, clădirea futuristă unică seamănă cu o stea de mare din aer.

www.tridonic.com

Share