Securitatea cibernetică în contextul 5G, pe agenda de discuții a BEREC

5G

În data de 16 octombrie 2019, la Bruxelles, Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC/BEREC) organizează al șaptelea Forum pentru entitățile interesate. Unul dintre principalele subiecte care se regăsesc pe agenda de discuții se referă la asigurarea securității serviciilor de comunicații electronice, în special în contextul implementării tehnologiei 5G.

Sesiunea publică BEREC

În cadrul celui de-al șaptelea Forum al BEREC se vor mai discuta planul de acțiuni al BEREC pentru anul 2020 și perspectivele sectorului de telecomunicații inclusiv 5G. Forumul este deschis publicului larg, accesul fiind condiționat doar de înregistrarea prealabilă prin intermediul formularului online. Termenul limită pentru înregistrare este 8 octombrie 2019, iar locurile vor fi ocupate în ordinea înregistrării. Agenda evenimentului este disponibilă aici.

Evenimentul va fi transmis în direct de BEREC, astfel că persoanele interesate pot urmări în timp real dezbaterea.

Despre Forumul BEREC

Forumul BEREC a fost inițiat în 2013 și se adresează tuturor entităților interesate din sectoarele comunicațiilor electronice, media și tehnologic, precum și experților activi în diverse organizații internaționale și companii private. De asemenea, acest forum creează cadrul pentru discuții și dezbateri privind viziunea și provocările pe termen mediu și lung pentru comunicațiile electronice și pentru piețele digitale din Europa, precum și pentru protecția consumatorilor.

Despre BEREC

BEREC este Organismul autorităților europene de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice, care contribuie la dezvoltarea și buna funcționare a pieței unice digitale pe teritoriul Uniunii Europene, asistând autoritățile naționale de reglementare, Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European prin emiterea de recomandări și opinii ce privesc reglementările din domeniul comunicațiilor electronice, urmărind asigurarea unei implementări independente, consistente și de înaltă calitate a cadrului european de reglementare. Organismul oferă expertiză în toate probleme din domeniul comunicațiilor electronice inclusiv în ce privește roamingul, apelurile și SMS-urile intra-comunitare sau accesul deschis la internet, unul dintre obiective principale ale BEREC fiind să ajute consumatorii și mediul de afaceri să obțină maximum de beneficii din utilizarea serviciilor de comunicații electronice. În filmul realizat de BEREC puteți urmări, pas cu pas, care este mecanismul de funcționare a instituției.

 Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitaţi www.ancom.ro şi www.portabilitate.ro. Pentru a compara ofertele de telefonie şi internet, intraţi pe www.veritel.ro. Pentru a testa și monitoriza calitatea serviciului de internet, accesați www.netograf.ro.

COMUNICAT DE PRESĂ 16 oct 2019

Share