Parteneriat ABB-IBM

ABB şi IBM devin parteneri pentru soluţii industriale de inteligenţă artificială

Combinând ABB Ability™ şi IBM Watson pentru o valoare superioară oferită clienţilor

ABB și IBM (NYSE: IBM) au anunțat astăzi o colaborare strategică care reunește ABB Ability, oferta digitală de vârf în domeniul industrial a ABB, cu capabilitățile cognitive ale IBM Watson în domeniul Internetului Lucrurilor (IoT), în scopul deblocării a unei noi valori pentru clienții din domeniile utilităților, industriei, transportului și infrastructurii.

 

Clienții vor beneficia de cunoașterea aprofundată a ABB în domeniu și de portofoliul său extins de soluții digitale combinate cu expertiza IBM în inteligența artificială și abilitatea de învaţare a computerelor (machine learning),  precum şi în diferite industrii specifice . Primele două soluții industriale comune implementate de ABB Ability și Watson, vor aduce percepţii cognitive în timp real la nivelul fabricii și al rețelelor inteligente.

 

„Această combinație puternică marchează cu adevărat următorul nivel al tehnologiei industriale, mergând dincolo de sistemele actuale conectate care pur și simplu colectează date, la operaţiuni industriale și la mașini care utilizează datele pentru a simți, analiza, optimiza și acţiona, contribuind la creșterea timpului de funcţionare, a vitezei şi a randamentului pentru clienţii industriali „, a declarat CEO al ABB, Ulrich Spiesshofer. „Cu o bază instalată de 70 de milioane de dispozitive conectate, 70.000 de sisteme de control digital și 6.000 de soluții de software pentru întreprindere, ABB este un lider de încredere în spațiul industrial având o istorie de patru decenii în crearea soluțiilor digitale pentru clienți. IBM este lider în domeniul inteligenței artificiale și al tehnicii de calcul cognitive. Împreună, IBM și ABB vor crea soluții puternice pentru clienţi astfel încât aceştia să beneficieze de cea de-a Patra Revoluție Industrială. ”

 

Noua suită de soluții inovatoare
Noul pachet de soluții de ultimă oră dezvoltate de ABB și IBM va ajuta companiile să abordeze într-un mod complet nou unele dintre cele mai mari provocări industriale ale lor, cum ar fi îmbunătățirea controlului calității, reducerea timpului de nefuncționare și creșterea vitezei și a randamentului în cadrul proceselor industriale. Aceste soluții vor acţiona dincolo de sistemele actuale conectate, care doar adună date, la mașinile industriale cognitive care utilizează datele pentru a înțelege, a simți, a raționa și a întreprinde acțiuni care sprijină muncitorii din industrie, ajutându-i să elimine procesele ineficiente și sarcinile redundante.

 

„Această colaborare importantă cu ABB va duce Watson chiar mai departe în cadrul aplicațiilor industriale – de la producție, la utilități, până la transport și mai mult”, a declarat Ginni Rometty, președinte și CEO al IBM. „Datele generate de produsele și sistemele companiilor industriale vor permite progrese exponențiale în inovare, eficiență și siguranță. Numai cu capacitățile cognitive mari ale lui Watson și cu suportul unic oferit de platformele noastre pentru industrii, această nouă, vastă resursă poate fi transformată în valoare, cu încredere. Suntem entuziaşti să lucrăm în parteneriat cu ABB în această nouă eră industrială „.

 

Aducerea informațiilor cognitive în timp real la nivelul fabricii
De exemplu, ABB și IBM vor utiliza inteligența artificială a lui Watson pentru a ajuta la găsirea defectelor prin intermediul imaginilor de producție în timp real captate printr-un sistem ABB și apoi analizate utilizând IBM Watson IoT pentru producție. Înainte, aceste inspecții erau efectuate manual, proces care adesea s-a dovedit lent și predispus erorii. Prin aducerea percepţiei cognitive a lui Watson în timp real, în fabrici, în combinație cu tehnologia de automatizare industrială a ABB, companiile vor fi mai bine echipate pentru a-şi mări productivitatea liniilor de producție, îmbunătățind în același timp acuratețea și uniformitatea. Pe măsură ce componentele trec prin procesul de fabricație, soluția va avertiza producătorul asupra defectelor critice – care nu sunt vizibile ochiului uman – în ceea ce priveste calitatea asamblării. Acest lucru permite o intervenție rapidă din partea experților în controlul calității. Identificarea mai ușoară a defectelor influențează toate bunurile de pe linia de producție și contribuie la îmbunătățirea competitivității companiei, conducând în același timp la evitarea problemelor costisitoare și a daunelor reputaționale.

 

Aducerea percepţiilor cognitive în timp real în cadrul rețelele inteligente
Într-un alt exemplu, ABB și IBM vor aplica posibilitățile Watson de a anticipa modelele de furnizare în domeniul generării energiei electrice și a cererii provenind din date istorice și meteorologice, în scopul de a ajuta utilitățile să optimizeze operarea și mentenanţa rețelelor inteligente de astăzi, care se confruntă cu complexitatea sporită creată de noul echilibru al surselor convenționale, precum şi al celor regenerabile. Prognozele privind temperatura, puterea soarelui și viteza vântului vor fi folosite pentru a anticipa cererea de consum, lucru care va ajuta utilitățile să determine managementul optim al sarcinii, precum și prețurile în timp real.

 

Despre ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este un lider în tehnologia  de pionierat în produse de electrificare, robotică și mișcare, automatizări industriale și rețele energetice, deservind clienții în domeniile utilităților, industriei, transporturilor și infrastructurii la nivel global. Continuând o istorie de peste 125 de ani de inovație, ABB scrie astăzi viitorul digitalizării industriale, fiind parte activa a Revolutiei Energetice si a celei de a patra Revolutii Industriale. ABB operează în peste 100 de ţări având aproximativ 132,000 angajaţi. www.abb.com

 

Share