Camerele video Bosch Aviotec IP starlight 8000-detecția rapidă a incendiilor

Ce este detecția video a incendiilor ?
Prin VFD (Video-based Fire Detection) specialiștii în supraveghere video identifică detecția incendiilor folosind camere video echipate cu un soft special, pentru a face acest lucru direct. Standardul german VdS pentru detecția video a incendiilor a fost elaborat de curând, iar camera video Bosch Aviotec a primit certificarea VdS, element important pentru recunoașterea performanțelor sale.

Camera video Aviotec de la Bosch
Camera Bosch Aviotec  IP starlight 8000 face analiza în timp real a imaginilor preluate de la locul supravegheat. La apariția flăcării deschise și/sau a fumului, camera Aviotec sesizează rapid fenomenul prin algoritmii inteligenți integrați direct în cameră și transmite către managementul sistemului de supraveghere imaginile în direct de la locul producerii incendiului ca și semnalul de alarmă la incendiu.
Astfel sunt detectate și semnalate rapid incendii incipiente în zone unde se derulează procese industriale, depozite, în spațiile unor facilități de transport bunuri și oameni, în energie și utilități. Avantajele soluției oferite  de Aviotec țin de detecția rapidă a focului la sursă, în spații cu deschideri mari, unde detecția cu senzorii clasici de fum este mai puțin eficace, iar mediul ambiental poate fi unul umed, cu praf, iar riscul de producere a incendiilor este ridicat.


Cum lucrează camera Aviotec?
Există un model fizic al flăcării, ce include:
• Culoarea nucleului flăcării;
• Pulsația flăcării;
• Forma flăcării.
Există un model fizic al fumului degajat de flacără, ce se face prin:
• Detecția mișcării obiectelor transparente;
• Direcția constantă și viteza acestor obiecte;
• Mișcări tipice de ridicare.
Implementate în softul camerei Aviotec, aceste modele permit detecția în câteva secunde a incendiului, direct de la sursă, cu daune minime. Senzorii de fum pot avea reacții târzii, dacă sunt plasați în tavanul aflat la înălțime al încăperii supravegheate. Distanța mare întârzie detecția. Și curenții de aer rece pot împiedica fumul să ajungă la senzorii clasici plasați pe plafon. În ambele cazuri, camera Aviotec reacționează rapid și sigur.

https://www.youtube.com/watch?v=o0UongGSCC8

https://www.youtube.com/watch?v=31LM1zE6j6I

https://www.youtube.com/watch?v=f1KC-XKRWYQ

https://www.youtube.com/watch?v=CGJtHDy74M0

https://www.youtube.com/user/BoschSecurity/videos

 

Pentru mai multe informații, vizitați www.boschsecurity.com

Share