Vânzările diviziei de Scule Electrice din cadrul companiei Bosch au crescut semnificativ la nivel mondial

Anul 2011 a fost un an de succes pentru divizia de Scule Electrice a companiei Bosch: la nivel mondial, vânzările au crescut cu peste șapte procente, atingând 3,8 miliarde de euro. 90% din volumul de vânzări a fost înregistrat în afara Germaniei. În 2011, vânzările diviziei Bosch au crescut cu 2 procente față de  piața de profil.  „Ne-am întărit din nou poziția pe piață”, a declarat Stefan Hartung, președintele diviziei. „Am reușit acest lucru mai ales datorită numeroaselor produse noi care s-au bucurat de un real succes în rândul clienților.” După luarea în calcul a efectelor produse de fluctuația de curs valutar, vânzările au crescut cu aproximativ nouă procente. Divizia de Scule Electrice din cadrul grupului Bosch se așteaptă la o creștere similară a vânzărilor și în 2012.

La fel ca în anii precedenți, divizia de Scule Electrice a reușit să-și sporească cota de piață și în 2011. În timp ce întreaga piață a înregistrat o creștere de cinci procente în 2011, vânzările diviziei de Scule Electrice din cadrul Bosch au înregistrat o creștere de șapte procente, mai mult decât piața în ansamblu. Principalul impuls care a stat la baza acestei creșteri a cotei de piață îl reprezintă industria construcțiilor, în special cea din America Latină sau din regiunea Asia/Pacific.

Produse inovatoare – 40 la sută sunt produse nou lansate

Aproximativ 40% din vânzările diviziei de Scule Electrice pe anul 2011 se datorează produselor care au fost lansate pe piață în ultimii doi ani. Divizia a înregistrat un succes deosebit în special în materie de instrumente pentru măsurat. Din ce în ce mai mulți furnizori profesioniști și pasionați de bricolaj folosesc aceste instrumente, înlocuind sculele tradiționale precum nivela cu bulă de aer sau metrul. Cota de piață al acestui sector a crescut anul trecut cu 2 puncte procentuale, ajungând la o valoare de aproximativ 21%. Bosch este lider pe această piață încă din 2010, iar această poziție a fost permanent consolidată. Unul dintre factorii de succes îl constituie faptul că sculele sunt ușor de utilizat în ciuda tehnologiei lor sofisticate. Multe dintre funcții sunt intuitive, iar acest lucru face ca instrumentele pentru măsurat să fie atractive pentru noi și noi grupe de clienți, precum topografi și constructori de standuri expoziționale. Puterea inovatoare a instrumentelor pentru măsurat Bosch este demonstrată în acest an de o premieră mondială: nivela cu laser GSL 2 Professional.

nivela cu laser GSL 2 Professional 2

Profesioniștii pot utiliza acest instrument compact, de exemplu atunci când toarnă șapă, pentru a detecta eventualele denivelări ale suprafeței – printr-o simplă apăsare de buton, fără să fie nevoie de verificarea minuțioasă a întregii suprafețe cu o riglă și o nivelă cu bulă de aer.

nivela cu laser GSL 2 Professional

Produsele cu o tradiție îndelungată beneficiază, de asemenea, de această putere inovatoare: „ciocanul Bosch” este utilizat de aproximativ 80 de ani. Până în prezent, acesta este cel mai bine vândut produs din gama de scule electrice Bosch pentru profesioniști. Anul acesta, Bosch prezintă două ciocane noi de dimensiuni mari care impun noi standarde în clasa din care fac parte: ciocanul rotopercutor de 8 kilograme și ciocanul demolator de 11 kilograme. Datorită construcției lor speciale, acestea generează vibrații discrete în timpul funcționării. În consecință, timpul de funcționare admis de legislația UE este sporit pentru ambele instrumente, ajungând la peste 3 ore pe zi.

Mai multe informații sunt disponibile la adresele www.bosch.com.ro și www.125.bosch.com.

Share