Ariston lansează prima centrală termică în condensare, creată special pentru apartamente

București, 9 aprilie 2012      Ariston Thermo România, liderul pieței locale de centrale termice, anunță lansarea modelului Clas Premium, prima centrală termică în condensare pentru apartament concepută cu schimbător de oțel inox și arzător cu premix. Aceasta aduce o economie de gaz de până la 35% comparativ cu o centrală termică convențională.

Ariston Clas Premium ambient


„Introducerea acestui nou produs în oferta Ariston face parte dintr-un proiect amplu de aliniere a gamei la tendințele europene privind orientarea către tehnologii avansate ce pun accent pe economisirea de combustibil și pe protecția mediului înconjurător”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Director de Vânzări al Ariston Thermo România.

Potrivit afirmațiilor sale, în acest moment circa 10% din piața de centrale termice pe gaz din România este compusă din aparate în condensare, restul revenind centralelor termice convenționale, proporție aproape inversă comparativ cu statele vestice.

Dacă până acum în România centralele în condensare s-au adresat în special proprietarilor de case, Clas Premium este prima centrală care răspunde nevoilor românilor ce doresc instalarea unui astfel de sistem și în apartamente.

Clas Premium are un preț recomandat de 3.590 de lei, cu 40% mai scăzut comparativ cu aparatele similare prezente pe piață, fiind astfel accesibil oricărui tip de cumpărător. În același timp, Clas Premium dispune de funcții avansate ca și restul centralelor termice în condensare din gama Ariston”, a mai spus Drăguleanu.

Noua centrală în condensare cu schimbător din oțel inox cu arzător cu premix din portofoliul Ariston Thermo este produsă în fabricile companiei din Italia și, până în acest moment, a înregistrat vânzări ridicate în țările vestice.

Centralele termice în condensare reprezintă o inovație tehnologică aplicată generatoarelor de căldură. Sistemul de operare al acestui tip de centrale este foarte simplu: în urma arderii combustibilului rezultă un amestec de gaze arse și vapori de apă. Cantitatea de caldură ce ia naștere la ardere include atât puterea gazului cât și puterea rezultată prin condensarea vaporilor de apă. Astfel, datorită schimbătorului de căldură din oțel-inox cu modul premix, se  obține un randament superior și o reducere substanțială a emisiilor de carbon și noxe.

Clas Premium are avantajul unui consum de gaz mai mic cu până la 35% și, în același timp, al unei eficiențe foarte ridicate, de 108%, comparativ cu centralele convenționale ce au un randament de maxim 93%. Printre avantajele Clas Premium se numără greutatea redusă, economia de spațiu și funcționarea silențioasă. În plus, Clas Premium dispune de funcția Auto prin care centrala alege în mod automat temperatura ideală pentru circuitul central, crescând astfel nivelul de economie și confort.

Conform calculelor Ariston Thermo România, diferența de preț dintre centrala Clas Premium și una convențională din gama de top se amortizează în aproximativ 2 ani. Estimarea a fost realizată ținând cont de consumul anual de gaz necesar pentru încălzirea și prepararea apei calde pentru un apartament cu o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați.

Modelul Clas Premium special creat pentru apartamente dispune de o garanție de 3 ani și poate fi achiziționat, începând cu luna aprilie, din rețeaua de distribuitori autorizați Ariston Thermo România. Lista completă a acestora o puțeți găsi pe site-ul companiei,  la www.aristonheating.ro/distribuitori.htm.

În plus, pentru mai multe informații privind centrala în condensare Clas Premium puteți accesa pagina  http://www.aristonheating.ro/clas_premium.htm .

Share