AFM: Instalarea panourilor fotovoltaice va fi permisă fără autorizație de construire

AFM:Instalarea panourilor posibilă și fără autorizație de construire

Începând cu data de 27 iunie 2019, persoanele interesate să-și monteze panouri fotovoltaice nu mai sunt nevoite să cheltuie bani și să piardă timp pentru obținerea autorizației de construire întrucât prin Legea nr. 117/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea execut ării lucrărilor de construcții s-a eliminat obligativitatea deținerii unei astfel de autorizații. Potrivit noilor prevederi legale, montarea panourilor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică și/sau panouri solare pentru încălzirea apei este permisă fără ca proprietarul clădirii să obţină autorizaţia de construire, însă primăriile trebuie anunţate referitor la modificările aduse locuinţei, înaintea începerii lucrărilor.
Modificarea actului normativ a fost inițiată de Ministerul Mediului, la propunerea Administrației Fondului pentru Mediu, pentru a debloca Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională și Programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice.

Biroul Comunicare
Administrația Fondului pentru Mediu

www.afm.ro

Nota redacției revistei Electricianul: eliminarea autorizației de construcție necesară instalării de panouri fotovoltaice sau termice, se aplică indiferent dacă finanțarea este asigurată din fondurile statului sau din alte surse. 

COMUNICAT DE PRESĂ AFM

Share