Schneider Electric prezintă StruxureWare™, un software pentru management integrat destinat managerilor centrelor de date

Bucuresti, 30 iunie 2011 – Schneider Electric, specialist global în managementul energiei, introduce StruxureWare™ pentru centre de date, un software de management creat special pentru rezolvarea tuturor aspectelor de infrastructură fizică a centrelor de date, necesare pentru creșterea disponiblității și eficienței acestora.

structure

StruxureWare for Data Centers combină soluții Schneider Electric pentru managementul infrastructurii centrelor de date și instrumente de management pentru centrele de date pentru a asigura colectarea de date, monitorizarea și automatizarea, precum și funcții de planificare și implementare, care asigură o viziune integrată și multifațetată asupra tuturor sistemelor fizice de misiune critică ale centrului de date. Aceasta nouă opțiune oferă managerilor centrelor de date o mai mare putere, asigurându-le accesul către toate datele și instrumentele necesare operării centrelor de date ce prezintă o mai mare siguranță, eficiență, productivitate și grijă față de mediu.       “Centrele de date se bazează în mod tradițional pe instrumente de management care necesită experiență și cunoștințe specializate de IT și întreținere, ale mai multor specialiști care operează pe mai multe interfețe pentru a obține infomațiile necesare,” a declarat Kevin Brown, Data Center Global Offer and Strategy, Schneider Electric.

kevin-brown

“Prin StruxureWare™ for Data Centers, Schneider Electric asigură un pachet de instrumente prin care managerul centrului de date poate accesa și opera toate domeniile camerei IT, cum ar fi calitatea alimentării electrice, răcirea centrului de date și a altor spații adiacente, precum și siguranța fizică a acestuia. Acest software pentru management livrează date comprehensive, exacte și în timp real, ceea ce le permite administratorilor să acționeze în baza unei imagini de ansamblu asupra centrului de date.”

Pachetul de software StruxureWare for Data Centers va oferi o varietate de instrumente soft pentru a îmbunătătți atât aspectele legate de monitorizare, cât și aspectele operaționale ale managementului centrelor de date, cuprinzând:

 • StruxureWare for Data Centers: pachetul de monitorizare

Pachetul de Monitorizare StruxureWare for Data Centers va oferi o serie de opțiuni de bază și avansate pentru vizualizare în timp real, notificare și raportare a infrastructurii fizice, precum și sisteme pentru alimentarea electrică, răcire, securitate și elemente de infrastructură IT. Pachetul de monitorizare cuprinde:

 • StruxureWare Central (anterior InfraStruxure Central) – Un software de bază, neutru din punct de vedere al producătorilor echipamentelor monitorizate, care asigură o analiză unitară și completă asupra infrastructurii fizice din zona IT, fiind interconectat cu sistemele de management al clădirii, sau cu sistemele de management al rețelelor de date sau electrice, pentru a asigura calitatea și pentru a crește eficiența costurilor și a consumului energetic. Noile aplicații StruxureWare Central pentru Blackberry și iPhone, disponibile astăzi, pun la dispoziția managerilor centrelor de date alarme active, istoricul alarmelor și valori curente ale senzorilor instalați pe echipamentele monitorizate, direct pe terminalul mobil.  ·         StruxureWare Power și StruxureWare Cooling – Aceste opțiuni avansate pornesc de la tehnologiile inovative Schneider, deja existente, de monitorizare a energiei (anterior ION Enterprise) și de automatizare a răcirii (anterior Continuum), adaptând aceste oferte la aplicațiile specifice și unice din cadrul centrelor de date.  o        StruxureWare Power monitorizează infrastructura electrică de la punctul de intrare în clădire până la echipamentele conectate din rack. Funcțiile de bază ale acestui sistem includ posibilitatea de a crea un profil de consum al energiei și urmărirea tendințelor de consum, încadrarea evenimentelor ce țin de calitatea alimentării electrice, precum și posibilitatea de a trece de la vizualizarea cadrului de ansamblu al rețelei electrice la vizualizarea echipamentelor.  o        StruxureWare Cooling monitorizează și automatizează sistemul complet integrat de control al mediului pentru serviciile de bază, incluzând centrul de energie termică, cu monitorizare specială a sub-sistemului de răcire cu apă a centrelor de date, inclusiv turnuri de răcire, dispozitive de răcire, pompe, camera pentru calculatoare și sistemele de ventilație. Opțional, sistemul include și elemente de control și supraveghere a accesului.StruxureWare for Data Centers: pachetul de operațiuni StruxureWare Operations Suite este a doua generație de software de management al infrastructurii centrelor de date, care permite beneficiarilor să mențină controlul activităților zilnice, în centre de date în care limitările de capacitate, schimbările frecvente și disponibilitatea reprezintă provocări permanente pentru managerii acestora.

  ·         StruxureWare Operations este lider de piață între soft-urile de management al infrastructurii fizice din centre de date. Este o soluție scalabilă ce cuprinde toate aspectele managementului modern al centrelor de date, de la controlul echipamentelor și al capacității prin urmărirea acestora de pe o interfață unică, sau chiar de pe telefonul mobil de tip smart. Soft-ul asigură posibilitatea de a previziona bugetele necesare extinderii și consolidării operațiunilor centrelor de date, precum și a impactului pe care aceste schimbări l-ar avea asupra diverselor aspecte ale serviciilor. Prin ușurința calculării indicatori de performanță (KPI) ai centrelor de date, clienții sunt asistați în luarea unor decizii informate în legătură cu acordul asupra nivelului de calitate și controlul costurilor operaționale.

  StruxureWare for Data Centers va oferi utilizatorilor multiple opțiuni de a crea și utiliza în comun interfețe de comandă. Acestea variază de la ecrane specifice monitorizării de energie electrică și răcire foarte detaliate, specializate în funcție de domeniu, la perspective de nivel superior, relevante managementului general al centrelor de date și al locațiilor unice. În plus, interfața oferă opțiuni multi-site pentru suportul comparațiilor și al activităților de supraveghere corporativă a energiei.

  StruxureWare for Data Centers servește ca o fațetă a inițiativei globale Schneider Electric. Gama completă de soluții StruxureWare este menită să asigure o platformă integrată de soft, destinată simplificării managementului energiei și optimizării consumului de energie în toate tipurile de clădiri, centre de date și servicii industriale. StruxureWare este softul ce reprezintă „coloana vertebrală” care asigură interconectarea soluțiilor soft din portofoliul Schneider Electric, cuprinse sub numele de EcoStruxure™. Dintr-un unic punct de acces, asigură monitorizare inteligentă, automatizare, planificare și raportare a sistemelor critice de infrastructură. Primele produse  disponibile la nivel global din pachetul StruxureWare for Data Centers sunt StruxureWare Central v6.3 și StruxureWare Central Mobile Application pentru iPhone și Blackberry. Alte componente ale pachetului StruxureWare for data Centers vor fi anunțate pe parcursul anului 2011, prezentând soluții avansate pentru a întâmpina nevoile profesioniștilor din centrele de date și servicii. Toate ofertele noi și update-urile din cadrul portofoliului StruxureWare for data Centers vor fi compatibile cu toate componentele  deja existente ale portofoliului InfraStruxure Management Software. StruxureWare for Data Centers este disponibl în variantă demo la sediul Schneider Electric din Rueil-Malmaison, Franța, precum și la sediul central Schneider Electric Technology din St. Louis, Missouri. Pentru mai multe informații despre gama completă de soluții Schneider Electric pentru Centre de Date, accesati pagina noastră de web: schneider-electic.com/us.

  Despre Schneider Electric

  Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operațiuni în peste 100 de țări, Schneider Electric oferă soluții integrate pentru diverse segmente de piață, deținând poziții de lider în domeniul energiei și al infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcții și al centrelor de date sau rețelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezență extinsă și în domeniul aplicațiilor pentru segmentul rezidențial. Cei peste 110 000 de angajați ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, de încredere și eficientă, realizând venituri din vânzari în valoare de peste 19.6 miliarde de euro în 2010, prin activitatea lor constantă de a ajuta indivizii și organizațiile « să profite la maxim de resursele energetice » .

  www.schneider-electric.com

Share