Sistem autonom de management al motorului pentru pompe și robineți cu sertar SIMOCODE pro în managementul apei și apelor uzate

SIMOCODE pro este un sistem flexibil, modular, de management pentru motoarele asincrone de joasă tensiune, folosite în aplicațiile cu turație constantă sau variabilă. Utilizarea sa este recomandată pentru protecția și controlul pompelor, robineților cu sertare și vanelor proporționale.

Multifuncțional, sigur și fiabil

SIMOCODE pro este ușor de conectat la un sistem de automatizare prin interfața PROFIBUS/PROFINET/MOD bus/Ethernet .SIMOCODE este un sistem compact care include toate elementele necesare protecției, monitorizării și controlului tuturor elementelor motorului.
Există două serii care permit o utilizare foarte flexibilă a unităților pentru a îndeplini cerințele unei instalații: SIMOCODE pro S este soluția inteligentă și compactă pentru managementul motorului în aplicații standard.
Această gamă răspunde celor mai importante cerințe,cum ar fi protectia la suprasarcină și supraîncălzire, precum și monitorizarea punerilor la pământ.
SIMOCODE pro V oferă variabile și funcții inteligente suplimentare cum ar fi măsurarea tensiunii și deconectarea în cazul unor defecțiuni. Funcțiile sale variază de la simpla măsurare a curenților, tensiunii și puterii la detectarea direcției de rotație, a alunecării sau ruperii curelei de transmisie sau la monitorizarea rulării pompei în stare uscată și a colmatării filtrelor, dar și a debitului – toate într-un singur sistem.
Indiferent de aplicație, cu SIMOCODE pro veți beneficia de o operare simplă și de o calitate ridicată a procesului, păstrând în același timp costurile pentru proiectare, instalare, implementare, funcționare și întreținere la un nivel minim.
Apropo: SIMOCODE pro funcționează independent de sistemele de automatizare.

Caracteristici principale

• Multifuncțional, protecție electronică pentru motoare, autonom de sistemul de automatizare;
• Date detaliate despre operare, service și diagnoză pentru utilizare flexibilă – în procese superioare de control sau sisteme de management al energiei;
• Integrarea versatilă a senzorilor de proces, cum ar fi temperatura și măsurarea nivelului umplerii;
• Instalare și întreținere ușoară prin înlocuirea simplă a dispozitivului;
• Integrare și diagnoză ușoară în sistemul de control SIMATIC PCS 7 sau în SIMATIC S7, prin intermediul modulelor funcționale din biblioteca noastră dedicată industriei apei SIMATIC;
• Tehnologie eficientă, intuitivă, mulțumită integrării SIMOCODE ES în portalul TIA.

Toate informațiile despre senzori și motor (curentul și tensiunea măsurate) sunt înregistrate on-site și oferă o imagine completă a întregii secțiuni a instalației. Independent, controlul la fața locului este posibil, chiar dacă este întreruptă conexiunea la sistemul de control principal. Chiar și un întrerupător de oprire de urgență poate fi integrat independent prin intermediul PROFIBUS/PROFINET.
Alte aplicații tipice includ stațiile de pompare, elevatoare, pompe cu șurub, concasoare, mori, ventilatoare, rezervoare de aerare, rezervoarele principale de curățare/raclete și bazinele de scurgere pentru apele de ploaie.

SIMOCODE pro Safety oferă siguranță
În instalațiile de tratare sau purificare a apei, siguranța și funcționarea fiabilă au prioritate maximă. Oricând ar putea apărea o situație în care oamenii sau instalația
trebuie protejați prin oprirea în siguranță a unui motor. Cu SIMOCODE pro sunteți în siguranță.
SIMOCODE pro Safety – integrare optimă Prin combinarea SIMOCODE pro V cu un modul failsafe (DM-F local sau DM-F PROFIsafe) puteți beneficia de funcții flexibile, modulare, de gestionare a motorului și de tehnologie integrată de siguranță, într-un singur sistem.
Oamenii și mașinile sunt protejate prin combinarea diverselor etape multiple protecție și monitorizarea în SIMOCODE pro, dar și prin oprirea în siguranță a alimentării cu energie.
Cerințele din IEC 61508/62061 și Standardul ISO 13849-1 pentru siguranța funcțională la SIL 3 și PL e sunt îndeplinite.
Mai multe informații găsiți accesând pagina web siemens.com/simocode

 


Informațiile furnizate în acest articol conțin doar descrieri generale sau caracteristici de performanță care, în caz de utilizare efectivă, nu se aplică întodeauna așa cum este descris sau care se pot schimba ca rezultat al dezvoltării ulterioare a produselor. Obligația de a furniza caracteristicile respective există numai dacă este convenit în mod expres în termenii contractului. Toate denumirile produselor pot fi mărci comerciale sau nume de produse ale Siemens AG sau ale companiilor afiliate, iar utilizarea acestora de către terți în scopuri proprii ar putea încalca drepturile proprietarilor.

Share