Noile turnuri TOWER Hybrid 2.0 pentru turbine eoliene de la MAX BOGL Wind AG optimizate pentru noile condiții de piață

Comunicat de presă,  Neumarkt, 27 iunie 2018

Max Bögl Wind AG a prezentat recent noua generație a sistemului Tower Hybrid. Un design optimizat al turnurilor, permite instalarea turbinelor noilor generatoare cu performanțe ridicate până la înălțimile  dictate de piață și face construcția turnului hibrid și mai rentabilă. Noile turnuri sunt deja mai mari și, în general, mai eficiente decât alte modele de turnuri de centrale eoliene. Turnurile hibride ale firmei Max Bögl Wind AG, combină betonul și oțelul și permit plasarea nacelei la o înălțime de până la 190 de metri. Compania a dezvoltat acum versiunea 2.0 a turnului său hibrid, care necesită mai puțin material, asigurând în același timp cea mai mare stabilitate. Noul sistem este chiar mai rentabil datorită modificărilor aduse fundației, construcției interioare, segmentării și geometriei revizuite a turnurilor.

Putere inovatoare pentru o mai mare eficiență a costurilor

Noua construcție a fundației simplifică pretensionarea la nivelul de bază al turbinei eoliene și astfel eficientizează funcționarea. Sunt obținute valori mai mari ale rezistenței la oboseală ale materialului,  și    vârfurile de tensiune mecanice din structură sunt reduse în continuare. Cu forma conică a turnurilor Hybrid Towers  2.0, sunt necesare mai puține ranforsări, prin optimizarea transferului de sarcină. Interiorul turnului este construit după o nouă procedură brevetată de grupul Max Bögl, în care liftul și scara sunt montate în timpul montării turnului de beton. Datorită procesului de instalare paralelă, timpul de asamblare este semnificativ redus. Inginerii companiei s-au axat, de asemenea, pe logistică și transport: în viitor, aproape niciun dispozitiv de ridicare greu va fi necesar pentru a transporta segmentele individuale ale turnului. Orice camion standard poate fi folosit la transportul segmentelor,  ceea ce înseamnă că turbinele eoliene pot fi acum construite într-un mod mult mai flexibil, mai rapid și mai sigur.

Hybrid Tower 2.0 deschide calea spre o tranziție energetică de success.

„Piața cere turbine eoliene mai rentabile pentru a face față noilor provocări create de Legea surselor regenerabile de energie (EEG 2017). Tehnologia turbinelor devine din ce în ce mai puternică, iar rotoarele devin din ce în ce mai mari și mai grele „, spune Josef Knitl, CEO al Max Bögl Wind AG.  „Turnul nostru hibrid 2.0 este capabil să îndeplinească atât cerințele structurale, cât și cele economice. Acest lucru permite extinderea continuă a producerii energiei din surse regenerabile în noile condiții de piață. ”

În acest scop, Max Bögl AG dezvoltă modele de turnuri specifice clienților, bazate pe turnul hibrid 2.0,  pentru generația următoare de generatoare pentru turbine.

Despre Max Bögl Wind AG

Utilizarea energiilor regenerabile mai eficient și promovarea activă a tranziției energetice ” este principiul  aflat la baza activității  Max Bögl Wind AG, de dezvoltare de soluții tehnologice inovatoare. Compania este liderul pieței germane de producer, livrare și ridicare a turnurilor hibride pentru înălțimi ale axului turbinei de 130 de metri și peste și deține recordul pentru cel mai mare turn pentru turbine eoliene cu o înălțime la axul turbine de 178 metri. Max Bögl Wind AG stabilește, de asemenea, noi standarde inovatoare în industria de stocare a energiei. Pentru stocarea cu acumulare de apă, a fost dezvoltat un tip complet nou de instalații de pompare flexibile și mici, care combină energia din surse  regenerabile cu facilități de stocare, utilizate pe scară largă pentru prima dată. Max Bögl Wind AG este o companie afiliată a lui Max Bögl. Grupul corporativ de la Sengenthal, lângă Neumarkt din Bavaria, este una dintre primele 10 mari companii germane din industria construcțiilor și activează în sectorul eolian încă din 2010. Înființată în 1929, compania de familie are  aproximativ 6.500 de angajați la nivel mondial .

 

Share