Costurile inacțiunii

Costurile inacțiunii

Ing. Dan Ciortea, LAPP KABEL ROMANIA

De obicei românii respectă conținutul proverbelor, iar unul care este extrem de uzitat este cel care stipulează că numai cel care nu muncește nu greșește.

Noi, cei din Lapp Group, venim să vă demonstrăm contrariul, adică, inacțiunea poate avea costuri foarte mari.

Considerăm un scenariu ușor de imaginat, oriunde există utilaje a căror bună funcționare certifică realizarea nivelului de producție și productivitate dorit de investitor. O avarie tehnologică este întotdeauna coșmarul echipei de mentenanță, deoarece factorul timp este cel mai de temut inamic. Sub imperiul grabei, există posibilitatea apariției de greșeli umane cu consecințe grave, de la nefuncționarea corectă la accidente de muncă.

De aceea încercăm să vă sugerăm un sistem de mentenanță care să scurteze durata de remediere a defectelor, să micșoreze numărul de piste urmate pentru descoperirea cauzei defectului și să evite erorile de conectare. Normal, ne vom referi la partea de instalație în care suntem lideri, cablurile electrice și elementele conexe acestora, conectorii industriali.

Elementele unui lanț de automatizare sunt conectate între ele prin folosirea cablurilor de forță, comandă, semnalizare și semnale mici. Indiferent de locație, secțiune sau tip de cablu folosit, orice întrerupere a unui circuit conduce la oprirea instalațiilor. De cele mai multe ori, conectarea capetelor de cabluri se face prin intermediul șirurilor de cleme iar înlocuirea unui cablu defect necesită atât personal specializat, capabil să citească și să interpreteze corect schemele electrice cât și o perioadă de timp relativ lungă, având în vedere procesarea capetelor de cablu în vederea conectării acestora.

O soluție pe care v-o propunem este utilizarea, pe cât posibil, a cablurilor terminate cu conectori mai ales în zonele în care există o frecvență mare de apariție a defectelor: cabluri aflate în mișcare permanentă (cazul mașinilor unelte, poduri rulante, linii de transfer automatizate etc), cabluri expuse la incendiu (zonele de lângă cuptoare de elaborare metale, sticlă, ceramică sau similare), cabluri expuse la agresiuni mecanice (cariere deschise, depozite de materii prime), cabluri expuse la acțiunea rozătoarelor (silozuri de cereale, fabrici de zahăr etc) sau cablurile care conectează utilaje care trebuie să fie relocate frecvent.

Cablurile premufate pot fi confecționate de către personalul propriu de mentenanță sau pot fi comandate către Lapp Kabel România. Puteți solicita sprijinul tehnic al specialiștilor noștri care se deplasează la fața locului pentru consiliere tehnică.

Se realizează câte două cabluri premufate, identice ca lungime (conformă cu necesitățile impuse de proces) și cu aceeași schemă de conectare. Un cablu se conectează în câmp, în cursul lucrărilor de mentenanță planificată iar celălalt se depozitează în magazia de piese de schimb. La apariția unui defect, este suficientă deconectarea instalației și înlocuirea foarte rapidă a cablului, fără risc de apariție a erorilor. Ulterior, cablul premufat deteriorat este înlocuit cu unul bun care se stochează în așteptarea următorului eveniment.

Cârcotașii vor invoca faptul că prezența conectorilor induce posibilitatea apariției unor defecte suplimentare, datorită penelor de contact. Noi, cei din Lapp Group, garantăm că acest argument nu are nici un suport real.

Modul de concepere a părții de conectică se stabilește de către personalul de mentenanță în funcție de situațiile concrete: se pot folosi cutii echipate cu conectori și cleme șir sau se pot intercala conectori tip prelungitor de cablu, pe cablurile existente.

Prima soluție oferă puncte de măsură ușor accesibile în câmp, permite montarea mai multor conectori corespunzători la mai multe cabluri, dar are costuri de implementare puțin mai mari. A doua soluție se pretează atunci când numărul de cabluri vizate este mic.

Pentru cei care consideră că o asemenea investiție reprezintă o valoare mare, le punem o singură întrebare: cât costă lipsa producției pe perioada în care trebuie eliminată o avarie?

Cu cât se reduc pierderile dacă remedierea defectului se face într-o perioadă minimă de timp?

Elementele cheie de care trebuie să se țină cont în orice aplicație sunt următoarele:

• Conectorii folosiți trebuie să aibe caracteristici tehnice nominale care să depășească parametrii de curent și tensiune solicitați de aplicație.

• Pentru evitarea confuziilor la conectarea capetelor, marcarea conectorilor este obligatorie.

• În cazul existenței mai multor conectori similari, este obligatorie folosirea cheilor de codificare, astfel încât să se evite conectarea greșită.

• Niciodată conectorii nu vor fi conectați sau deconectați în sarcină.

• În aplicațiile în care este nevoie de protecție suplimentară a cablurilor, se pot folosi tuburi de protecție și piesele de blocare pentru acestea, corelate cu mărimea orificiului pentru presetupă din carcasa conectorului. În cadrul brandului Silvyn, în catalogul Lapp veți găsi toate componentele necesare pentru alegerea dumneavoastră. O soluție de protecție odată folosită, poate fi ulterior îmbunătățită dacă se constată prezența simultană a mai multor factori agresori. De exemplu, un tub de protecție care protejează mecanic și împotriva lichidelor poate fi ulterior acoperit și cu un tub care protejează la supratemperatură.

• Conectorii produși de Lapp sunt construiți pentru gradul 3 de poluare, adică fac cu succes față condițiilor de umezeală și praf specifice mediului industrial. Uzual, în stare închisă, conectorii rectangulari oferă o protecție corespunzătoare IP 65 iar cei circulari, IP 67.

• Numărul de cicluri mecanice de închidere-deschidere pentru conectorii rectangulari este de 100/500 de cicluri iar pentru cei circulari de 100 de cicluri. Acest număr indică faptul că rezistența de contact nu se modifică în cursul celor 100 de cicluri decât în limite nesemnificative, care nu influențează procesul de încălzire al contactelor. Pentru a menține contactele în stare bună, niciodată nu curățați contactele cu ajutorul abraziunii (hârtie abrazivă, perii, lame ascuțite etc.) deoarece deteriorați stratul de metal nobil care protejează contactul de oxidare.

• Pentru partea de senzori conectați în proces, Lapp Group oferă o varietate foarte largă de soluții de conectare, de la conectori care pot fi conectați la fața locului la cabluri premufate terminate cu conectori M8, M12 sau M16.

• Cutiile de distribuție pentru senzori ușurează procesul de depistare a defectelor și permit înlocuirea rapidă a senzorilor defecți, fără a fi nevoie de prezența unui muncitor înalt calificat. În același timp, deoarece conectarea între cutie și dulapul de automatizare se face printr-un cablu master, se reduc atât costurile cu materialele cât și costurile cu manopera, în faza de cablare inițială a instalației.

Toate informațiile vă stau la dispoziție prin intermediul specialiștilor LAPP KABEL România.

Vă stăm alături pentru a vă sprijini să obțineți cele mai fiabile soluții de conectare pentru echipamentele dumneavoastră !

Share