Siemens va regrupa activităţile sale din energie în nou creata Siemens Energy

Siemens Energy a fost denumirea selectată de angajații Siemens pentru noua entitate 

La o conferință a  managementului  din 16 octombrie 2019, Siemens a anunțat  numele noii companii din domeniul energiei pe care o creează. Noua companie,  care combină domeniile energiei convenționale și regenerabile și  care urmează să devină o companie independentă în viitor, va fi numită Siemens EnergySiemens Energy va fi o companie listată public până în septembrie 2020. Ofertele sale vor viza o parte semnificativă din lanțul valoric de-a lungul segmentelor de petrol și gaze, de generare de energie și de transmisie a energiei electrice, inclusiv activitățile de servicii aferente. Siemens Energy generează aproximativ 27 miliarde EUR venituri și are aproximativ 88.000 de angajați în întreaga lume, precum și comenzi de 70 miliarde de euro. Astăzi, 20% din aprovizionarea cu energie din lume se bazează deja pe tehnologia Siemens.

„Schimbările climatice sunt reale și o provocare extraordinară. Cererea de energie este în continuă creștere. În același timp, este imperativ să reducem semnificativ emisiile de CO2. Cu portofoliul său, Siemens Energy va oferi soluții inovatoare și fiabile pentru a permite clienților săi să obțină cel mai bun mix energetic posibil ”, a declarat Michael Sen, co-CEO al  companiei operaționale Siemens Gas & Power  și viitorul CEO al Siemens Energy.

Siemens a dat startul procesului de găsire a numelui noii companii în iunie 2019.  Angajații au putut face sugestii pentru acest nume. „Cred că este fantastic faptul că Siemens Energy a fost și numele nr. 1 propus de angajați”, a spus   dl. Sen. „Este o evoluţie interesantă”, a declarat Lisa Davis, co-CEO a companiei operaționale Siemens Gas and Power. „Noua companie Siemens Energy va reprezenta o oportunitate unică pentru a contura viitorul agendei energetice mondiale.” Noua denumire a companiei asigură de asemenea, clienții, deoarece transmite în mod clar și concis ce face Siemens Energy și ce înseamnă compania.

„Sunt convins cu adevărat că rezultatele mai bune se bazează pe existența unor perspective și profiluri de experiență diferite în cadrul echipei”, a spus Michael Sen. „Progresăm în mod rapid și decisiv. Siemens Energy va fi  lider pe piețele energiei și va conduce în continuare la decarbonizarea sistemelor energetice la nivel mondial. ”

 Despre Siemens

Siemens AG (Berlin și München) este un puternic jucător global de tehnologie, care de peste 170 de ani este un simbol al excelenței inginerești, inovației, calității, fiabilității și caracterului internațional. Compania este activă pe tot globul, concentrându-se pe domeniile de electrificare, automatizare și digitalizare. Siemens este unul dintre cei mai mari producători de tehnologii eficiente din punct de vedere al consumului de energie şi economii de resurse, Siemens este un furnizor principal de soluții eficiente de producere  şi transport energie și un pionier în soluții de infrastructură, precum și în soluții de automatizare, acționări și software pentru industrie. Prin filiala sa listată public Siemens Healthineers AG, compania este, de asemenea, un furnizor important de echipamente de imagistică medicală – cum ar fi tomografia computerizată și sisteme de imagistică prin rezonanță magnetică – și un lider în diagnosticul de laborator, precum și în domeniul IT clinic. În anul fiscal 2018, care s-a încheiat la 30 septembrie 2018, Siemens a generat venituri de 83,0 miliarde EUR și un venit net de 6,1 miliarde EUR. La sfârșitul lunii septembrie 2018, compania avea aproximativ 379.000 de angajați în întreaga lume. Informații suplimentare sunt disponibile pe internet la www.siemens.com

„Sunt convins cu adevărat că rezultatele mai bune se bazează pe existența unor perspective și profiluri de experiență diferite în cadrul echipei”, a spus Michael Sen, CEO-ul Siemens Energy. „Progresăm în mod rapid și decisiv. Siemens Energy va fi lider pe piețele energiei și va conduce în continuare la decarbonizarea sistemelor energetice la nivel mondial. „

Share