A început să producă energie electrică Hornsea One, cel mai mare parc eolian de pe glob, cu 1,2 GW putere instalată

Complet operational de săptămâna trecută, parcul eolian offshore Hornsea One, este primul dintr-o serie de 4 astfel de parcuri și are o putere instalată de 1218 MW. El este situat la 120 km de coasta Yorkshire și include 174 de turbine Siemens Gamesa,  fiecare cu o putere de 7 MW.  Parcul eolian este o asociere comună între Ørsted, liderul mondial în domeniul eolianului offshore și Global Infrastructure Partners. Proiectul  Hornsea One  cu o putere instalată de 1,2 GW  a fost aprobat în 2014, construcția a început în ianuarie 2018  iar prima turbină a fost pusă în funcțiune anul trecut.

 Proiectul Hornsea  include în total 4 parcuri eoliene offshore cu o putere instalată totală de aproximativ 6 GW

 Cel mai mare din cele 4 proiecte din perimetrul Hornsea va fi cel de-al doilea proiect , Hornsea Two, cu puterea instalată de 1,4 GW. El a primit acordul pentru dezvoltarea proiectului în 2016 și va utiliza 165 de turbine SIEMENS GAMESA de 8 MW fiecare. Turbinele vor dispune de controler bazat pe microprocesor echipat cu Siemens Integrated Control System (SICS).

În 2016, a treia subzonă din cadrul  perimetrului Hornsea a fost împărțită în două proiecte, Hornsea 3 și 4, cu capacități aproximative de 1–2 GW și respectiv 1 GW, crescând capacitatea totală a proiectului Hornsea la maxim  6 GW.

Ørsted a fost votată recent ca fiind cea mai durabilă companie de energie din lume.   Lider mondial în domeniul energiei eoliene offshore, Ørsted operează peste 1100 de turbine eoliene offshore. Ørsted a instalat circa 5,6 GW în parcuri eoliene și are încă 3,4 GW în construcție. În plus, Ørsted și-a asigurat dreptul de a construi circa 1 GW onshore în SUA până în 2023, cca. 1,1 GW în Germania până în 2025 și cca. 1,8 GW în Taiwan. Ørsted dorește să instaleze un număr total de 15 GW de capacitate eoliană offshore  la nivel mondial.

 

 

Share