Senzor STEINEL

Soluții geniale de la STEINEL de senzor pentru detecție ce comanda o

 lampa de iluminat perimetral

Steinel și-a propus să revoluționeze iluminatul perimetral în domeniul rezidențial printr-o nouă generație de proiectoare cu LED dotate cu un senzor de înaltă calitate care detectează absolut orice mișcare.

• Provocarea a început în 2010, când Steinel a venit cu o generație de proiectoare LED cu senzor, XLED Home 1, generație care s-a dovedit a fi revoluționară pentru acea vreme și a dat o noua direcție iluminatului perimetral.

• 2016 este un an cu totul aparte pentru Steinel. Ducând mai departe ideologia adoptată de companie, aceea că “light is nothing without control”, Steinel surprinde și va propune o generație cu totul nouă și mai ales deosebită în familia proiectoarelor LED.

• În ultimii 6 ani producătorul a investit toate resursele de inovație și rezultatele nu au dezamăgit, o generație surprinzătoare numită XLED Home 2.

Ce aduce nou această generație de nouă generație de proiectoare cu LED dotate cu un senzor de înaltă calitate ?

• Design revoluționar.

• Materiale inovative: cu toții știm cât de important este transferul de căldură pentru LED.

Aluminiul rezolvă aproape perfect acest aspect dar Steinel a dus și mai departe această rezolvare și acum folosește o alternativă excelentă, numită magneziu-compozit. Acest material le-a permis să ducă design-ul mult peste limitele impuse de sistemele clasice de transfer de căldură.

• Mobilitate uimitoare a panelului LED pentru o iluminare optimă.

• Caracteristici luminotehnice deosebite.

Temperatura de culoare: 4000 K;

Indicele de redare al culorii: >_ 80;

Putere: 14.8 W / 1184 lm sau 20 W / 1608 lm;

Eficiență luminoasă: 80 lm/W.

Aceeași evoluție o întâlnim și atunci când este vorba de iluminatul perimetral dar cu cerințe mult mai riguroase decât în segmentul rezidențial.

Steinel a plecat la drum cu o gamă de asemenea revoluționară pentru acel moment, XLED Pro, gamă care s-a făcut remarcată prin excelentele caracteristici de care dispunea.

Steinel a știut că poate oferi mai mult, astfel a cercetat, inovat și dezvoltat o gamă de proiectoare LED, XLED Pro Square și Wide, cu totul unică, ce se diferențiază detașat de generația anterioară.

Proiectoarele sunt concepute să lumineze zonele cu precizie, sub formă pătrată sau dreptunghiulară, acest lucru fiind posibil datorită unui sistem de lentile inovativ pentru a obține o eficiență luminoasă maximă și uniformă pe toată suprafața.

4400 lm, 47 W, 93 lm/W

Lumina de bază 130 lm, 4.2 W

2400 lm, 24,8W, 97 lm/W

Lumina de bază 65 lm, 3.5 W

Înalțime de montaj: 6 m

Mergând mai departe, în zona detecției perimetrale, până acum puțină vreme senzorii care puteau fi folosiți pentru controlul iluminatului perimetral nu ofereau nimic spectaculos și erau limitați de anumite aspecte tehnice.

Producătorul s-a decis să forțeze aceeste limite. A îmbunătățit în continuu modul în care se face detecția mișcării cu sensor și rezultatele au fost cele așteptate.

Sense IQ, considerat “regele senzorillor PIR”, este un senzor cu o deschidere de 300º și oferă posibilitatea de a ajusta zona de acțiune pe 3 direcții diferite până la maxim 20 m. Recomandat atât pentru interior cât și pentru exterior, Sense IQ poate fi folosit cu succes în zonele de acces sau încărcare, putând fi montat până la înălțimi de 5m. Cele 1360 de zone de detecție garantează o detecție precisă.

O altă tehnologie de detecție este tehnologia HF – înaltă frecvență. Această tehnologie face o detecție foarte bună dar era recomandată numai pentru zonele interioare. Specialiștii Steinel au reușit să “scoată” în exterior această tehnologie.

IHF 3D, design deosebit, funcționalitate la superlativ.

Primul senzor HF pentru exterior, are o deschidere de 160º, detecția este ajustabilă pe 3 direcții, tehnologie complexă de detecție 3D, cu zona de detecție de maxim 7 m continuu reglabilă.

IHF 3D face cu adevărat diferența între om și animale de companie mici și, mai mult de atât, spre deosebire de senzorii PIR, nu este afectat de diferențele de temperatură. Ideal pentru fațade, parcări, zone atipice din punct de vedere dimensional

Share