ÖLFLEX SERVO FD 7TCE – un servo-cablu cu adevărat universal

Piața nord-americană este complicată, ai ales atunci când vine vorba de standarde. Pentru a evita surprizele neplăcute, producătorii de utilaje pentru piața ame –
ricană ar trebui să se bazeze pe componentele aprobate sau listate acolo, cum ar fi de exemplu ÖLFLEX SERVO FD 7TCE de la LAPP.

ÖLFLEX SERVO FD 7TCE îndeplinește toate standardele importante atât în Europa cât și în SUA. Este potrivit atât pentru instalarea statică, cât și pentru utilizarea mo bilă în lanțuri
portcablu cu distanțe de deplasare și para metrii dinamici moderați sau chiar mari.

Nu este neobișnuit ca tehnicienii unui producător de mașini din Germania să se afle într-o hală de producție din SUA și doresc să instaleze o mașină nouă și să o pună în funcțiune. Apoi supervizorul local vine și spune: „Nu”.
După o lungă discuție, devine clar că cablurile utilizate sunt aprobate în Europa, dar nu au aprobarea sau listarea care contează pentru supervizorul local. Există apoi o căutare frenetică a cablurile potrivite care sunt agrementate de autoritățile americane, dar s-ar putea ca acestea să nu corespundă foarte bine cu cerințele tehnice ale aplicației.
Supervizorul este fericit dar neîndeplinirea performanțelor tehnice poate să conducă la surprize neplăcute pe parcursul timpului, după punerea în funcțiune a utilajului.
Puteți evita aceste tipuri de situații dacă utilizați cabluri care îndeplinesc toate standardele americane și sunt de cea mai bună calitate din punct de vedere tehnic chiar de la început. Este greu de realizat acest echilibru. ÖLFLEX SERVO FD 7TCE a realizat acest lucru în mai multe moduri – un nou cablu din clasa Core Line Performance de la LAPP. Acesta îndeplinește toate standardele importante atât în Europa cât și în SUA și este potrivit atât pentru instalarea statică, cât și pentru utilizarea mobilă în lanțuri portcablu cu distanțe de deplasare moderate și ridicate și
accelerații medii. Are de asemenea rezistență la ulei și întârzierea propagării focului, performanțe care îl fac util într-o gamă mare de aplicații.
Cei care sunt familiarizați cu labirintul standardelor americane sunt capabili să găsească o soluție pentru orice provocare. Cu toate acestea, este nevoie de timp deoarece problema este complexă. Luați exemplul de izolație a cablurilor: multe cabluri de înaltă calitate din Europa au mantaua exterioară din poliuretan rezistent la zgâriere, tăiere și la expunere la ulei și, din punct de vedere tehnic, acesta ar îndeplini și cerințele SUA. Asta doar în cazul în care standardizarea americană nu a impus un șir de restricții referitoare la utilizarea cablurilor. Conform standardelor americane, poliuretanul nu este considerat adecvat pentru mantaua cablurilor care primesc certificare UL / CSA. Pentru producătorii de cabluri, cum ar fi LAPP, aceasta înseamnă că cercetătorii trebuie să găsească o soluție referitoare la materialele din care poate fi fabricată mantaua exterioară. Datorită unui amestec special de elastomer termoplastic, ÖLFLEX SERVO FD 7TCE îndeplinește cerințele și standardele comune pentru cablurile listate.
Creșterea șansei prin alegerea corectă a materialelor de izolație
Cercetătorii LAPP au trebuit să se gândească la ceva nou referitor la materialele de izolație utilizate pentru izolarea conductorilor. Cablurile agrementate pentru rutare pe paturile de cablu sau pentru utilizarea în mașinile industriale din SUA au adesea izolația conductorilor din PVC care este acoperit cu un strat subțire de nailon pentru a crește rezistența la ulei. PVC se auto-stinge în
caz de incendiu, dar formează vapori acizi datorită conținutului ridicat de clor care, în combinație cu apa de stingere, creează acid clorhidric coroziv. În plus, PVC-ul nu este cel mai potrivit material de izolație datorită capacităților mari dintre conductori. Caracteristicile electrice mai slabe înseamnă că aceste tipuri de cabluri nu pot fi utilizate pe distanțe mai mari fără pierderi. În cazul sis –
temelor mai mari din SUA uneori este necesar să conectați cablurile cu izolația conductorilor din PVC-nailon care vin de pe patul de cablu la un cablu AWM mai performant, cu capacitate mai mică, cu izolația conductorilor corespunzătoare, de exemplu conexiunea dintre un drive și un servo-motor. Cu toate că acest din urmă cablu este mai performant, nu are agrement american pentru pozare pe pat cablu și deci nu poate fi folosit pentru cablare la fața locului.

În cazul cablurilor cu izolație din polipropilenă (PP), așa cum este comun în Europa, rutarea de la cabina de comandă la unitatea de comandă este mai simplă. Polipropilena are proprietăți electrice mai bune și, prin urmare, permite conectarea la distanțe mai mari, datorită valorilor sale scăzute de capacitate. Cu toate acestea, standardizarea SUA aruncă și aici un obstacol, deoarece în con –
formitate cu reglementările nord-americane, PP nu este un material agrementat pentru pozare în paturi de cablu deschise. Standardele americane impun restricții pentru utilizarea polipropilenei, inclusiv când vine vorba despre izolațiile cablurilor și conductorilor utilizați la cablarea mașinăriilor industriale ( MTW ). Prin urmare, LAPP utilizează un material special, fabricat din XLPE care asigură izolație pentru ÖLFLEX SERVO 7TCE, care poate pozat fix. În noua versiune potrivită pentru lanțurile port-cablu, cu conductori din lițe extrafine, ÖLFLEX SERVO FD 7TCE, izolația constă din etilenă propilenă reticulată (EPR) pentru o flexibilitate sporită. Ambele materiale plastice sunt listate în conformitate cu reglementările Statelor Unite și permit creșterea lungimii cablului între drive și servomotor cu până la 40% față de cablurile convenționale din SUA cu izolație din PVC-nailon. Aceasta înseamnă că alegerea materialului de bază nu este în nici un caz un compromis și, după cum ne-am obișnuit cu cablurile pentru piața europeană, garantează caracteristici electrice de vârf pentru piața din America de Nord, în ciuda cerințelor standard complexe predominante. Schimbarea mentalității americanilor referitoare la materialele pentru mantaua exterioară se simte în aer: un mare producător american de mașini și un client al LAPP din SUA nu mai folosește cabluri cu izolație din PVC în fabricile sale, ci preferă TPE, amestec special folosit de LAPP ca material pentru mantaua exterioara.

Dezvoltat cu expertiz[ din SUA
Sistemul ÖLFLEX SERVO FD 7TCE oferă utilizatorilor siguranța de care au nevoie. Aceste cabluri au fost dezvoltate la LAPP din New Jersey și sunt, de asemenea, produse acolo. Experții LAPP au mulți ani de experiență cu standardele americane; unii dintre ei au lucrat chiar și pentru autoritățile UL. Cablul nu este ieftin, deoarece producția este mai complexă, în special datorită reticulării materialului plastic de bază. Cu toate acestea, aceste tipuri de cabluri universale din gama LAPP se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare, deoarece, în general, nu numai că economisesc banii utilizatorilor deoarece pozarea este mai simplă și necesită doar un singur tip de stoc în loc de diferite tipuri de cabluri, dar, de asemenea, economisesc timp și nervi atunci când vine vorba de standarde, deoarece acoperă o gamă largă de utilizări conforme cu UL / CSA. Acest lucru permite clientului să utilizeze cablurile fără probleme și nu mai trebuie să se îngrijoreze de brațul lung al legii, în acest caz, supervizorul menționat mai sus.

021 310 09 61
sales@lappkabel.ro
www.lappkabel.ro

Share