Schneider Electric lansează un nou modul software pentru reducerea consumului de energie în răcirea centrelor de date

Schneider Electric lansează un nou modul software

pentru reducerea consumului de energie în răcirea centrelor de date

 

Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei, a lansat Data Center Operation: Cooling Optimize, un modul suplimentar disponibil în cadrul suitei software de management al infrastructurii centrelor de date (DCIM) StruxureWare for Data Centers. Această nouă funcționalitate îmbunătățește modul de operare a sistemelor de răcire deja existente din centrele de date, asigurând o reducere semnificativă a consumului de energie și a costurilor operaționale, precum și diminuarea riscului de apariție a incidentelor legate de răcire.

„Cele mai multe sisteme de răcire a centrelor de date sunt proiectate astfel încât și cele mai fierbinți rack-uri din unitate să fie aprovizionate cu suficient aer rece. Acest lucru duce la risipirea unei importante cantități de energie în procesul de supra-răcire a întregului sistem, în cazul unui design tradițional. Este imposibil pentru managerii acestor centre de date să decidă cum pot evita supra-răcirea fără a risca întreruperi cauzate de căldură, atât timp cât nu dețin informațiile necesare pentru a face acest lucru în siguranță”, a declarat Soeren Brogaard Jensen, Vice President, Enterprise Software and Managed Services, Schneider Electric.

Data Center Operation: Cooling Optimize ajută ma­nagerii centrelor de date să înțeleagă complexitatea cir­culației aerului din interiorul spațiilor lor, inclusiv sursele de căldură și modul în care acestea sunt influențate de procesul de răcire. Este un sistem cu circuit închis, ceea ce înseamnă că este capabil să învețe din alte acțiuni precum ajustări ale temperaturii de intrare, adăugiri de echipamente și modificări ale sarcinii IT, astfel încât răcirea centrului de date să fie optimizată constant.

Odată instalat, Cooling Optimize permite operatorilor să monitorizeze în timp real statusul funcționării centrului de date și să determine impactul oricărui eveniment legat de răcire. De asemenea, contribuie la anticiparea și evitarea problemelor legate de supra-încălzire, puncte fierbinți sau capacitate. Printr-o analiză continuă a consumului de ener­gie, cerințele de capacitate din viitor pot fi planificate, iar eventuale dificultăți de răcire pot fi eliminate. Data Center Operation: Cooling Optimize automatizează un răspuns la schimbările din mediul centrului de date pentru a reduce punctele fierbinți (acolo unde cerințele sarcinii depășesc capacitatea de răcire) și pierderile de energie (acolo unde capacitatea de răcire depășește nevoile de răcire).

Într-un studiu de caz recent, sistemul a fost optimizat de un furnizor major al Pacific Telco pentru a măsura, analiza și controla în mod automat capacitatea de răcire, astfel încât să se plieze pe cerințele unui mediu dinamic al unui centru de date. Având totul grupat într-un singur spațiu, utiliza­torul a reușit să oprească 13 unități de tip CRAC imediat după încheierea instalării și configurării, economisind astfel, în medie, 37% din energia utilizată în primul an de operare. Odată investiția recuperată, clientul implementează acum Data Center Operation: Cooling Optimize în toate centrele sale de date.

„Combinând soft-ul optimizat care colectează infor­mațiile în mod inteligent și senzorii wireless din rack-urile centrului de date, managerii centrelor de date pot începe imediat să opereze cu încredere facilitățile existente, apro­piindu-se de standardele ASHRAE privind temperatura de intrare fără a se expune riscurilor privind disponibilitatea și fără a investi în sistemele de răcire existente. Odată puse în funcțiune, acestea pot anticipa o reducere de până la 40% a costurilor de răcire”, a adăugat Soeren Jensen.

În 2014, Schneider Electric a fost desemnată de către firma americană de analiză Gartner lider în cadrul rapor­tului Magic Quadrant pentru software destinat Manage­mentului Infrastructurii Centrelor de Date (DCIM), datorită suitei StruxureWareTM for Data Centers. Apreciat la nivel internațional ca o sursă autorizată pentru comparații competitive în industria tehnologiei informației, raportul Magic Quadrant al Gartner prezintă, prin intermediul analizelor în profunzime și rezumatelor vizuale, nivelul de maturitate și direcțiile de dezvoltare ale piețelor, precum și ale principalilor furnizori.

Suita de software DCIM a Schneider Electric permite centrelor de date să monitorizeze, opereze, analizeze și optimizeze alimentarea cu energie electrică, răcirea, securitatea și consumul de energie. Pentru mai multe infor­mații, puteți accesa www.apc.com/struxureware/ro.

www.schneider-electric.com

Share