MEGGER PVK330 – Trusă de test panouri fotovoltaice

La instalarea, punerea în funcțiune și testarea unei instalații de panouri fotovoltaice este nevoie de instrumente suplimentare care să însoțească echipamentele de test obișnuite ale electricianului, cum ar fi testerele multifuncționale Megger MFT1730 și MFT1835. Trusa fotovoltaică Megger PVK330 oferă această instrumentație suplimentară sub forma unui aparat de măsură a luminii incidente PVM210, un clește ampermetric DCM340 cu domeniu de curent de 600 A cc/ca și un kit de cabluri de test speciale. Pentru a oferi o depozitare ușoară a kit-ului fotovoltaic este inclusă și o husă prevăzută cu fermoar.

Aparatul PVM210 este un instrument de buzunar care are incluse atât funcția de detecție, cât și de măsurare a luminii solare într-o singură unitate care permite utilizarea cu o singură mână, ideal pentru lucrul la înălțime și pe acoperișuri înclinate.
Unitatea are un afișaj de 3¾ cifre și un domeniu maxim de 1999 W/m2. Funcția HOLD permite măsurarea ușoară a energiei solare.

Al doilea aparat din trusa de test, cleștele ampermetric DCM340, oferă inginerului sau tehnicianului de test o opțiune de verificare a curentului de scurtcircuit declarat de către producătorul panoului fotovoltaic, conform cerințelor standardelor publicate. În plus, acest clește oferă opțiunea de a măsura curentul din fiecare „șir“ pe o matrice de panouri fotovoltaice mai mare, fără deconectarea cablurilor.

În plus față de cablurile de test siliconice furnizate cu DCM340 sunt incluse în PVK330 două perechi de cabluri de test speciale pentru instalațiile fotovoltaice. Prima pereche de cabluri constă din cabluri de test de 1,3 m terminate la fiecare capăt cu conectori standard de 4 mm, în timp ce celelalte capete sunt terminate cu conectorul panoului solar de tip MC4. În cazul în care sunt montate panouri care utilizează conectori MC3, pentru confortul măsurătorii este furnizată și o pereche de cabluri adaptoare de la MC3 la MC4 de 0,2 m.
Această trusă de test asigură în principal determinarea unghiului de incidență și poziționarea optimă a panourilor fotovoltaice, precum și punerea în funcțiune optimă prin măsurarea mărimilor electrice critice din întreaga instalație, ca și ulterior intervenții de diagnosticare și service împreună cu alte testere electrice Megger.

Megger Germany GmbH
Reprezentanță în România: info.ro@megger.com, ro.megger.com

Share