RINGROL 800 – KABELMAT, produs recomandat de HELUKABEL

KABELMAT este parte a grupului HELUKABEL GmbH și este unul dintre liderii pieței în domeniul tehnologiei de înfășurare, derulare, măsurare și stocare pentru industria de cabluri și conductori. Înființată în anul 1963, KABELMAT produce aproape toate dispozitivele și mașinile pentru prelucrarea și manipularea cablurilor și conductorilor, prin tehnologii avansate de înfășurare și derulare a cablurilor, atât pe linii automatizate, cât și cu dispozitive manuale.

Îmbunătățiri continue ale proceselor
existente: cu noul bobinator RINGROL
800 de la Kabelmat

Procese mai rapide, siguranță îmbunătățită a operatorului, precizie mai mare și reducere a tensiunii la fiecare tăiere: acestea erau îmbunătățirile pe care HELUKABEL din Hemmingen le aștepta cu nerăbdare de la un nou bobinator.
Soluția optimă a fost dezvoltată de Michael Döring (Helukabel GmbH), șeful departamentului logistic, și Stefan Schubert (Helukabel GmbH), șeful mentenanței tehnice, în colaborare cu echipa Kabelmat. Discuțiile cu experții în tehnologia de bobinare de la Glatten – Germania, au ajuns la o listă de cerințe clare pentru utilaj.
Acesta nu numai că trebuia să fie mai sigur și mai precis, ci să și simplifice manipularea și să crească eficiența prin niveluri mai ridicate de automatizare.
Manfred Wößner, director de vânzări la Kabelmat, explică: „Am putut să ne folosim portofoliul de produse existent pentru a îndeplini dorințele și cerințele HELUKABEL și să modificăm așa-numitul RINGROL 800 pentru a îndeplini toate criteriile necesare“.
La mai puțin de nouă luni, bobinatorul a fost pus în funcțiune în depozitul Helukabel din Hemmingen, Germania.

Un produs inovativ, de ultimă generație

„Mașina semi-automată modernă ne plasează la vârful tehnologiei de înfășurare“, este încântat să anunțe Stefan Schubert (Helukabel GmbH).
Un alt beneficiu major este ușurința relativă cu care pot fi aduse modificări și ajustări suplimentare chiar și în timpul funcționării acesteia.
Este un produs special conceput pentru cabluri foarte delicate cu diametre de la 2 până la 30 de mm2, fiind conceput să proceseze fiecare comandă a clientului cu precizie maximă, indiferent de cât de personalizată este aceasta.
Detensionarea nou dezvoltată sau mai degrabă controlul tensiunii joacă un rol important aici. „Până acum, personalul trebuia să verifice fiecare comandă pentru a vedea dacă era necesară sau nu bobinarea cu detensionare.
Noua mașină este atât de bine integrată în rețea încât poate obține aceste informații din datele de bază“, spune Wößner (Kabelmat).
„Operatorii au trebuit, de asemenea, să folosească greutăți pentru a configura mecanic și manual dispozitivul de detensionare necesar. Acest lucru a fost ineficient atât din punct de vedere al timpului, cât și al costului.
Acum, noul bobinator face totul singur“.
Alte beneficii semnificative pentru siguranța operatorului includ roto-scanare care monitorizează zone definite cu precizie și opresc imediat mașina de îndată ce cea mai mică mișcare este detectată în interiorul acestora.

Cum funcționează?

Procesul de tăiere la lungime începe de îndată ce o comandă de client este introdusă în sistemul de gestionare a depozitului HELUKABEL. Echipamentele de ultimă generație de manipulare a materialelor mută tamburul de cablu specificat direct din depozit în desfășuratorul PORTROL 1600, unde două așa-numite manșoane centrale se atașează de tamburul de cablu pentru a-l ridica. Procesul de înfășurare începe acum.
Bobinatorul RINGROL 800 trage cablul în suportul/alimentatorul desemnat și apoi utilizează datele transmise despre produs pentru a se configura complet și independent. Personalul poate face ajustări fine prin introducerea manuală a datelor din panoul de control. Există, de asemenea, senzori pentru a determina diametrul cablului și pentru a ajusta ghidajele cablului la precizie milimetrică pentru a se asigura că acesta este ghidat și desfășurat corect, cu detensionarea corectă. „Acest lucru a implicat îmbunătățirea capului bobinei“, explică Wößner (Kabelmat). „Înfășurarea este acum mai precisă și mai rapidă, deoarece miezul de înfășurare poate fi ajustat mai precis“.
Un alt echipament care a primit un upgrade a fost dispozitivul de măsurare a lungimii încorporat, MESSBOI 80. Acesta a fost echipat ulterior cu un panou de operare cu ecran tactil pentru a simplifica foarte mult controlul și introducerea datelor pentru operator.
Odată ce bobina cablului a fost tăiată conform cerințelor, personalul folosește o unitate de protecție integrată. „Și tocmai pentru acest ultim proces Kabelmat a implementat o altă inovație“, după cum amintește Schubert. „Pentru a face viața mai ușoară, personalul împinge tamburii de cablu, care pot cântări până la 40 de kilograme, pe un banc de lucru acoperit cu o suprafață specială.
Echipa Kabelmat a dezvoltat această suprafață specială care permite tamburilor să alunece cu ușurință, indiferent de materialul exterior folosit.
Personalul HELUKABEL a primit acum instruire și produce până la 120 de tamburi de cablu pe tura de lucru“, a declarat Schubert (Helukabel).
Cu noul bobinator RINGROL 800 de la Kabelmat înfășurăm, derulăm și măsurăm tamburii conform specificațiilor clientului într-o clipă.
De când a fost pus în funcțiune la începutul anului, HELUKABEL a înregistrat mai puține resturi, îmbunătățind în același timp eficiența operațională a practicii de lucru.

Grupul HELUKABEL, cu sediul central în Hemmingen, Germania, este unul dintre principalii producători și furnizori mondiali de cabluri, conductori și accesorii pentru cabluri. Cu cele 57 de unități de producție și locații de vânzare din peste 36 de țări, compania este considerată un partener de încredere pentru clienții din industrie și infrastructură. Gama extinsă de peste 33.000 de articole stocate și cabluri specifice aplicației garantează tehnologia conexiunii electrice de la un furnizor unic.

HELUKABEL ROMÂNIA rămâne cu aceeași abordare deschisă și orientată către nevoile partenerilor de afaceri, oferind produse inovatoare de ultimă generație, propune soluții complexe și răspunsuri prompte, se focusează pe rapiditatea livrărilor către clienți, pune la dispoziție training-uri și prezentări de calitate și promite o comunicare și o relaționare deschisă și transparentă cu partenerii de afaceri.

Vă rugăm să contactați specialiștii noștri pe adresa de e-mail office@helukabel.ro, aceștia fiind pregătiți să satisfacă cerințele dumneavoastră atât din punct de vedere tehnic, cât și comercial.

autor: Inside Sales Specialist Gabriel Cotoară

Gabriel Cotoară – Inside Sales Specialist      Bogdan Dragu –Inside Sales Specialist                                                                            

HELUKABEL ROMÂNIA SRL
Șos. de Centură, nr. 1D / 077040
Com. Chiajna, Jud. Ilfov / România
Tel.: +40.310.69.90.85
Fax: +40.310.69.92.11

www.helukabel.ro

Share