Sistem unic de iluminat dinamic Zumtobel la Școala Spaniolă de Călărie din Viena

Sistem unic de iluminat dinamic Zumtobel la Școala Spaniolă de Călărie din Viena

Școala Spaniolă de Călărie din Viena a prezentat sâmbătă, 26 noiembrie 2016, în premieră mondială, un sistem de iluminare unic al unui manej de călărie care, datorită unui sistem de urmărire specială, dirijează luminile dinamice astfel încât caii să fie întotdeauna în centrul de lumină, indiferent de locul în care se află în arenă. Sistemul a fost dezvoltat de startup-ul vienez zactrack cu suportul firmei de iluminat Zumtobel Group din Dornbirn – Austria.

Tradiția se întâlnește cu inovația

Școala Spaniolă de Călărie din Viena căuta un sistem de iluminat pentru punerea în valoare a spectacolelor sale. Noua soluție de iluminat, creată pentru cea mai veche școală de echitație din lume, utilizează antene de mică putere atașate la partea din față și partea din spate a fiecărei șa. Zece antene montate pe pereții sălii primesc semnalele radio transmise și, prin urmare, fac posibilă localizarea cu precizie a fiecărui cal. Pozițiile cailor sunt apoi transmise sistemului de iluminat prin intermediul unei rețele de comunicație. După aceea, un software special dezvoltat controlează automat douăzeci de spoturi luminoase mobile cu LED, instalate pe galeria superioară a sălii. O caracteristică esențială a acestui proces este că software-ul trebuie să calculeze direcția în care animalul se va muta în avans, astfel încât calul să nu meargă în întuneric.

„Suntem convinși că performanțele noastre de precizie sunt evidențiate și mai bine prin acest sistem de iluminat al scenei”, a declarat Elisabeth Gürtler, Managing Director al Școlii Spaniole de Călărie din Viena.

Georg Ebner, Director de Vânzări Zumtobel Austria a declarat: „Ca viitor partener de iluminat al Școlii Spaniole de Călărie suntem mândri că ni s-a solicitat să sprijinim instalarea acestui unic sistem de iluminat. Noi menținem un parteneriat tehnologic deschis cu zactrack și sunt în curs de dezvoltare noi domenii de aplicații în domeniul dispozitivelor de iluminat dinamic în cadrul acestei cooperări. Ca firmă de iluminat, ne concentrăm intens pe posibilitățile de dezvoltare în domeniul iluminatului inteligent și conectat. Soluțiile care permit clientului să adapteze iluminatul în mod flexibil la diferitele cerințe sunt în mod clar cele care vor modela viitorul.”

„Începând cu anul 2009, zactrack a furnizat sisteme automate de urmărire pentru participanții la evenimente sportive, spectacole și pentru scenele de teatru. Această tehnologie de urmărire cu control radio este unică și deosebit de potrivită pentru ocazia curentă. Caii sunt extrem de sensibili și atenția lor poate fi ușor distrasă prin influențe externe. Ei nu observă sistemul zactrack, cu toate acestea, calculul său prevede matematic suficientă lumină în fața lor, pentru a se asigura că nu trebuie să meargă în întuneric”, spune Werner Petricek, CEO-ul zactrack.

La o pre-premieră, 300 de persoane au putut să vadă cât de bine adaptat este noul sistem de iluminat pentru spectacolul „Balet Alb”. Primul spectacol public cu utilizarea noului sistem de iluminat va avea loc în ajunul Anului Nou.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: www.srs.at

Share